Показать сообщение отдельно
Старый 13.10.2011, 15:08   #56
matrosova
Участник HR-Лиги

Вы сказали Спасибо: 9
Поблагодарили 1 раз в 1 сообщении
По умолчанию Компенсация отпуска по ст. 19 Закона «Об отпусках»

Помогите, пожалуйста.
Сотрудница в 2008, 2009 году находилась в отпуске по уходу за ребенком до 3-х лет.
Она увольняется 2011 г., скажите, пожалуйста, имеет ли она право на компенсацию отпуска по ст. 19 Закона про отпуска.
Мои юристы говорят, что нет, аргументируя это следующим письмом:
Перебуваю у відпустці для догляду за дитиною до трьох років. У мене двоє дітей (2003 і 2008 р. народження). Чи маю право, перебуваючи в такій відпустці, скористатися додатковою соціальною відпусткою за ст. 19 Закону України «Про відпустки»?

Головний спеціаліст Департаменту заробітної плати та умов праці Мінсоцполітики України В. Коркушко зазначила, що оскільки відпустка для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку та додаткова відпустка працівникам, які мають дітей (ст. 19 Закону про відпустки), належать до виду соціальних відпусток, установлених ст. 4 Закону про відпустки, то жінка, перебуваючи в соціальній відпустці по догляду за дитиною до трьох років, не має права на соціальну відпустку, передбачену ст. 19 Закону про відпустки.
Переривання відпустки для догляду за дитиною до трьох років для отримання додаткової соціальної відпустки, передбаченої ст. 19 Закону про відпустки, законодавством не передбачено

Я считаю, что данное письмо не является поводом для отказа в компенсации. Так как письмо содержит не тот вопрос, который возник в нашей ситуации.

Скажите, пожалуйста, свое мнение

Последний раз редактировалось Мотя; 24.02.2012 в 12:19. Причина: Привела в формат, принятый для данного форума
matrosova вне форума   Ответить с цитированием