Журнал "Кадровик. Трудове право і управління персоналом"
№07/2008
На ваші запитання відповідають фахівці Міністерства праці та соціальної політики України, Міністерства юстиції України, співробітники Українського науково-дослідного інституту архівної справи та документознавства, експерти у сфері професійної класифікації, юристи, успішні практики
Чи підлягає оплаті листок непрацездатності, виданий лікарем приватного медичного закладу?
---
Лікарняний,виданий лікарем приватного медичного закладу
липень 2008
Працівниця підприємства надала до бухгалтерії листок непра-цездатності, виданий лікарем приватного закладу.
Чи можемо ми оплатити його за рахунок коштів соціального страхування?
Відповідає Костянтин Розка, начальник управління з питань соціальних виплат і експертизи тимчасової втрати працездатності правління Фонду соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності
---
ВИКОНАВЧА ДИРЕКЦІЯ ФОНДУ СОЦІАЛЬНОГО СТРАХУВАННЯ З ТИМЧАСОВОЇ ВТРАТИ ПРАЦЕЗДАТНОСТІ
ЛИСТ
від 17.06.2003 р. N 04-29-756
Згідно з п. 1.5.2 Інструкції про порядок видачі документів, що засвідчують тимчасову непрацездатність, затвердженої наказом Міністерства охорони здоров'я України від 13.11.2001 р. N 455, лікарі приватних закладів охорони здоров'я, приватні лікарі (фізичні особи - суб'єкти підприємницької діяльності) не мають права видачі листків непрацездатності, отже, і оплата такого лікарняного листка за рахунок коштів соціального страхування не проводиться, оскільки він виданий неправомірно.
---
но все это - ответы на другой (более выгодный) вопрос ...
---
Цитата:
Хоча знову-таки, чіпляючись до слова «виключно», потрібно сказати, що виключення з цього «виключно» все-таки є. В Україні існує кілька приватних медичних установ, яким Міністерством охорони здоров'я надано право видачі лікарняних на ряду з державними. Не вважайте за рекламу, але це такі монстри приватної медицини, як «Ісіда» і «Борис».
|
http://www.pozovna.com.ua/analitika/...zdatnosti.html
---
Цитата:
Слід зазначити, що на даний час господарську діяльність здійснюють приватні медичні підприємства, які колись були державними та мали в своєму складі як підрозділ лікувально-профілактичний заклад. Такі заклади функціонують досі й можуть мати право на видачу листків непрацездатності, який надається Міністерством охорони здоров’я України за погодженням з Фондом соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.
Тому, одержавши листок непраце-здатності, виданий лікарем приватного медичного закладу, слід перевірити, чи має цей заклад дозвіл на видачу такого документа, і, лише переконавшись у цьому, оплатити його.
|