Показать сообщение отдельно
Старый 26.08.2011, 09:02   #169
Мотя
Эксперт HR-Лиги. Модератор

Вы сказали Спасибо: 14,954
Поблагодарили 20,444 раз(а) в 10,175 сообщениях

Цитата:
Сообщение от appolla Посмотреть сообщение
Потом он ушел на больничный (оплачивается ли этот больничный?)
Да.
Цитата:
Сообщение от appolla Посмотреть сообщение
МОГУ ЛИ Я УВОЛИТЬ РАБОТНИКА БЕЗ НАЛИЧИЯ ВЫВОДА МСЭК в случае отказа его от всех предложенных вакансий? Запрос о направлении на МСЭК в леч.учереждение, которое признало
Да.

НПК:
Цитата:
49. Невідповідність працівника посаді, яку він займає, або виконуваній роботі може виявлятися такожу стані здоров'я, що перешкоджає продовженню роботи. Про невідповідність працівника може свідчити і може бути підставою для розірвання трудового договору висновок медико-соціальної експертної комісії, якщо працівника визнано інвалідом і йому рекомендована робота інша, ніж виконувана (або взагалі трудоварекомендація МСЕК не дана). Підставою для звільнення за п. 2 ст. 40 КЗпП є також медичний висновок про невідповідність виконуваній роботі за станом здоров'я працівника, зобов'язаного відповідно до законодавства проходити періодичні медичні огляди. ....

50. Для правильного застосування п. 2 ст. 40 КЗпП у разі звільнення за станом здоров'я, який перешкоджає продовженню роботи, важливо правильно зрозуміти співвідношення правила частини другої ст. 40 КЗпП, яка допускає звільнення з цієї підставилише в разі неможливості переведення працівника на іншу роботу, і ст. 170 КЗпП,яка ставить в обов'язок власникові перевести працівника, що потребує надання легшої роботи, за його згодою на таку роботу у відповідності з медичним висновком тимчасово або на необмежений строк. Ст. 170 КЗпП виключає можливість звільнення працівника з роботи у зв'язку з невідповідністю займаній посадівнаслідок стану здоров'я, який перешкоджає продовженню роботи, якщо працівник згоден перейти на легшу роботу, яку власник зобов'язаний запропонувати працівникові у відповідності з медичним висновком. Здавалося б, судова практикаі повинна керуватися правилом ст. 170 КЗпП України, віддаючи йому перевагуперед загальним правилом п. 2 ст. 40 КЗпП (з урахуванням правила частини другоїст. 40 КЗпП, яке допускає звільнення в разі неможливості перевести працівникана іншу роботу. При цьому неможливість може бути обумовлена і відсутністю вакантного робочого місця (вакантної посади) і відмовою працівника від переведення).Але на практиці вважається допустимим здійснювати звільнення працівника узв'язку з невідповідністю займаній посаді або виконуваній роботі не тільки вразі відмови працівника від переведення, але і за відсутності вакантного робочого місця (посади), на яке працівник міг би бути переведений.

Последний раз редактировалось Мотя; 26.08.2011 в 12:15.
Мотя вне форума   Ответить с цитированием
Эти 2 пользователя(ей) сказали «Спасибо» Мотя за это полезное сообщение:
appolla (29.08.2011), Julie (26.08.2011)