Показать сообщение отдельно
Старый 22.04.2011, 14:29   #33
Александр777
Активный участник HR-Лиги

Вы сказали Спасибо: 72
Поблагодарили 13 раз(а) в 11 сообщениях
По умолчанию ограничение права собственника на расторжение трудового договора

Здравствуйте, скорее всего мне нужно будет увольнять человека путем сокращения... процедуру сокращения я примерно помню и знаю, хотелось бы услышать мнение специалистов относительного того, что собственник, при сокращении, должен предложить работнику другую работу ... как это осуществить на практике??? Хотелось бы все сделать правильно, но мне не до конца понятны комментарии в КЗоТе... Там написано следующее:

"71. Частина друга ст.40 КЗпП допускає звільнення за підста*вами, передбаченими пунктами 1, 2 і 6 ст.40 КЗпП, лише у разі, коли працівника неможливо перевести за його погодженням на іншу роботу. Власник виключить поновлення працівника на роботі з причини невжиття ним заходів з переводу працівникові лише за умови, що запропонує працівнику, що звільнюється, всі вакансії, на які може претендувати працівник з урахуванням його фаху, кваліфікації, досвіду трудової діяльності та стану здоро*в'я. У той же час не можна сказати, що власник зобов'язаний пропонувати працівнику, який звільнюється, всі ці вакантні робочі місця (посади). Врешті-решт підбір працівників — це право власника. І працівник, якого мають звільнити, вправі відмовитися лише від однієї запропонованої йому роботи і претендувати на іншу за наявності достатніх підстав. Одного небажання зайняти запропоноване йому робоче місце (посаду) для пред'явлення до власника вимоги про надання іншої роботи недостатньо."
Александр777 вне форума   Ответить с цитированием