Ситуація наступна...
На підприємстві з 02.01.2010 працює людина (медична сестра) основне місце роботи поліклінніка. По бухгалтерії і звітам всюди проходить як сумісник, але ні заяви на прийняття на роботу, ні наказу, ні картки обліку, ні посади у штатному немає. (правда картку я вже завела, у штатний розпис посаду вписала, заяву заднім числом написати не проблема) А от що робити з наказом? Видати заднім числом через / (знаю що це буде порушення...)
До всього цього, з нею був заключений лише договір наступного змісту:
Трудовий договір № __
м. Львів “__”_____________20__р.
ПП “”, в особі директора ,_________., надалі “Роботодавець”, з однієї сторони, та ____________, надалі “Працівник”, з другої сторони, уклали цей договір про наступне:
“Працівник” приймається на тимчасову роботу по-сумісництву у ПП “а”, на посаду: медичної сестри.
На підставі цього трудового договору виникають трудові відносини між “Працівником” і керівництвом товариства:
1.1. “Працівник” зобов’язується:
― Якісно та своєчасно виконувати передбачену його функціональними обов’язками, які обумовлені в посадовій інструкції медичної сестри, цим договором, і його робота має сприяти розвитку товариства, підвищенню результатів його господарської діяльності;
― Дотримуватися правил охорони праці і техніки безпеки;
― Дотримуватись трудової дисципліни;
― Виконувати правила внутрішнього трудового розпорядку, а також особливого режиму ( неповний робочий день, неповний робочий тиждень, погодинна робота, тощо ), що встановлюється керівництвом товариства, виходячи з обставин виробництва та фінансового стану товариства;
― Відшкодувати збитки, заподіяні по його вині;
― По дорученню директора повинен виконувати і іншу роботу, що відповідає загальній меті товариства;
1.2. “Роботодавець” зобов’язується:
― Виплачувати “Працівникові” заробітну плату, доплати та інші винагороди;
― Організовувати працю “Працівника”, обладнати робоче місце, забезпечити безпечні та нешкідливі умови праці, необхідні для виконання роботи, передбачені законодавством, колективним договором і угодою сторін.
2. За виконання обов’язків, передбачених цим договором “Працівнику” встановлюється оплата праці в сумі ______________________________ грн.
3. “Працівник” користується всіма видами соціально-культурних благ та пільг, які надаються товариством.
4. Оцінка якості виконання “Працівником” своїх обов’язків, здійснюється директором, або особою, що його заміняє.
5. Суперечки, що виникають під час дії договору, вирішуються шляхом переговорів. У випадку недосягнення згоди – в судовому порядку.
6. Дія трудового договору припиняється після закінчення строку договору, або достроково у випадках передбачених законодавством.
7. Термін дії трудового договору з о2.01.2010 по 02.01.2011. Зміни та доповнення до цього договору вносяться лише за згодою сторін.
8. З посадовою інструкцією ознайомлений _____________________________
9. З Правилами внутрішнього трудового розпорядку ознайомлений __________________________________________________ _______________
ПП Працівник
Тобто вона проацювала за договором у якому ні словом не зазначено що це є сумісництво, не зазначений режим роботи... Просто напросто "фількіна грамота"
І наступне питання:Чи правильно я зрозуміла?
Цитата:
Сообщение от anatol_ua
Вы же совместителя не предупреждаете за 2 мес. о том, что если работы стало меньше, то и получать он будет меньше: просто в табеле ставите меньшее количество часов, необходимых для выполнения уменьшенного объёма работы.
Поэтому и предупреждать нЕчего !
ИМХО
|
Якщо сумісник працював і ми табелювати його по по 6 та 7 годин кожен день (6 денний робочий тиждень), то я просто проставляю йому у лютому по 4 години і ніяких заяв і наказів не потрібно? Щось мене сумніви шкребуть...
З іншої сторони, якщо вона працювала за договором а там зазначено: "Зміни та доповнення до цього договору вносяться лише за згодою сторін",
то потрібно спочатку внести доповнення у якому зазначити старий графік роботи, а потім внести зміни і вказати новий графік 5 днів на тиждень по 4 години?
Дайте мені "наводящие" (Гугл перекладає як навідні

) питання, щоб я розібралася з цим усім. Голова моя вже не варить...
Я не розумію, як сумісництво могло бути оформлено тільки за цим договором...