Показать сообщение отдельно
Старый 26.01.2011, 14:31   #222
anatol_ua
Эксперт HR-Лиги

Вы сказали Спасибо: 7,109
Поблагодарили 6,437 раз(а) в 3,230 сообщениях
Восклицание

Я вообще понял так:
в приказе № 107 была указана дата приёма 20.08.2010, но поскольку приказ был от 19.08.2010, то и запись сделали о том, что принят 19.08.2010.
В этом случае все три записи (точнее - последнюю ) считаю корректными, допустимыми.
Но это тоже моя версия...

Кстати о конкурсе, в частности, о тесте №10
Цитата:
Сообщение от Nikita Varlamov Посмотреть сообщение
У меня на столе лежит январский выпуск, а чтоб Вы поверили - на обложке журнала указаны правильные ответы на Тест 10 ( 1-а, 2-б, 3-в, 4-а)
На первый вопрос я дал такой ответ:
1. Яка категорія із вказаних працівників має переваги на залишення на роботі при вивільненні у зв’язку із змінами в організації виробництва і праці ?
А. Працівники із більш високою кваліфікацією і продуктивністю праці
Б. Працівники, трудове каліцтво або професійне захворювання яких пов’язане із цим підприємством, установою, організацією
В. Працівники, віднесені до категорій 1 і 2 потерпілих унаслідок Чорнобильської катастрофи
Г. Працівники з тривалим безперервним стажем роботи на цьому підприємстві, в установі, організації

Питання, на мій особистий погляд, має неоднозначні відповіді:
Ст. 42 КЗпПУ чітко надає переважне право на залишення на роботі «працівникам з більш високою кваліфікацією і продуктивністю праці» (частина перша статті), а також «іншим категоріям працівників, якщо це передбачено законодавством України»(частина третя статті), до яких згідно із ЗУ «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» відносяться потерпілі 1та 2 категорії. «Рівність» можливостей цих категорій законодавець не встановлює, отже однозначної відповіді немає. L
Якщо ж підійти до цього питання ширше, то (див. ст. 42 КЗпПУ, частина 2):
«При рівних умовах продуктивності праці і кваліфікації перевага в залишенні на роботі надається:

3) працівникам з тривалим безперервним стажем роботи на даному підприємстві, в установі, організації;

7) працівникам, які дістали на цьому підприємстві, в установі, організації трудове каліцтво або професійне захворювання

Тому я вважаю, що усі наведені у варіантах відповідей категорії працівників мають переваги при залишенні на роботі при вивільненні у зв’язку зі змінами в організації виробництва і праці, але «питома вага» J цих переваг різна.

Это я к тому, насколько ответ зависит от постановки вопроса !!!