Шановні, Ірина Миколаївна, Анатолій.
І розумію, і не зовсім. Швидше зовсім запуталася.
В минулому році працівники у різні дні писали заяви про переведення їх на 0,5 окладу: "прошу перевести мене на 0,5 посадового окладу за сімейними обставинами", ось так!!! Трудовик по цим заявам видавала накази також в різні дні: "перевести такого-то за його згодою на 0,5 ставки посадового окладу з такого-то числа". Все, не більше, не менше.
Тепер працівники переводяться на погодинну оплату праці згідно встановленої тарифної ставки, крім того працюватимуть вони не 40 (як на повний день), а 20 годин в тиждень по змінному графіку чергувань(тобто фактично вводиться неповний робочий час).
Директор стверджує, що раз вони вже працюють неповний робочий день рік часу, не потрібно в наказі про зміну умов праці вносити і введення неповного робочого часу. А як тоді все це обгрунтувати???
Я розумію, що переведення на 0,5 посадового окладу вже тоді було м'яко кажучи дурницею, але тепер власник чекає від мене якихось дій і виправлень. Якщо можна підкажіть самі формулювання і зміни, які Ви вважаєте можливими внести в минулі чи теперішні накази в цій ситуації.
Питання дуже важливе і нагальне. Дуже сподіваюся на Вашу допомогу.
|