Цитата:
Сообщение от anatol_ua
...
Стаття 25. Відпустка без збереження заробітної плати, що надається працівникові в обов’язковому порядку
Відпустка без збереження заробітної плати за бажанням працівника надається в обов’язковому порядку:
...
3) матері або іншим особам, зазначеним у частині третій статті 18 та частині першій статті 19 цього Закону, в разі якщо дитина потребує домашнього догляду, — тривалістю, визначеною в медичному висновку, але не більш як до досягнення дитиною шестирічного віку, а в разі якщо дитина хвора на цукровий діабет I типу (інсулінозалежний), — не більш як до досягнення дитиною шістнадцятирічного віку;
|
З цього зрозуміло, що відпустка по догляду за дитиною до 6-ти років надається на основі медичного висновку. А вище, я читала що така відпустка може надаватися просто за заявою матері.
Може я не правильно зрозуміла, будь ласка поясніть мені як правильно таку відпустку оформити, тому що в мене ситуація така - мати хоче взяти відпустку по догляду за дитиною до досягнення нею 6-річного віку, просто за власним бажанням і з дитиною все гаразд, чи можу я надати їй таку відпустку?