Цитата:
Сообщение от bantser
З власного досвіду знаю, що досить часто це прогнозування "працівник не зможе справиться" означає або недовіру до потенціалу або непрофесіоналізм у доборі кадрів.
Керівництво досить часто не знає своїх працівників як особистостей, поза межами "функціоналу" - і не хоче знати, не знає їхніх реальних запитів.
Під "запитом" я маю на увазі певні потреби і дефіцити у виконанні професійних обов'язків, а також у стосунках з людьми.
|
Ні те, ні інше, просто часто виникають завдання, які не були передбачені "генеральним розвитком партії" (хі-хі)
Також часто є декілька варіантів розвитку компанії (ідеальний-бажаний-реалістичний). То на останніх двох рівнях людина справляється, а у випадку стрибка на ідеальний - вже програє.
Цитата:
Сообщение от bantser
Що пораджу.
Спробувати складати психограму завдань (саме завдань, а не людей), які виникнуть за півроку.
|
Вийшли на те, що потрібно складати психограму функції, тоді під неї легше розвивати.
Цитата:
Сообщение от bantser
Якщо вдасться зробити це, то зможете зрозуміти, чого бракуватиме працівникам, які їх виконуватимуть, а отже і розвиватимете їхні навички. Але це за умови, що ви справді знаєте потенціал людей.
|
Сподіваюся про функцію я сказав саме те, що Ви маєте на увазі.
Цитата:
Сообщение от bantser
На одному з тренінгів у перерві завскладом сів за піаніно, який був в орендованому приміщенні, і почав грати. Так класно, що народ просто завис. Найприкріше те, що ніхто не знав, що він грає, бо ніхто не цікавився. А вони якраз говорили, чим здивувати працівників на новорічній вечірці...
|
Дуже зворушливо, але до запитань навряд підходить. Мене в даному разі цікавив саме професійний розвиток.
Взагалі дякую, це половина відповіді: Дізнайся, куди тобі потрібно і знатимеш в якому напрямі йти. Але, нажаль, я так і не отримав відповіді, як зафіксувати цю точку. Просто можливість вийти на ідеальний розвиток - це оверкваліфайд, ІМХО, про який писали вище.