![]() |
Вказання «Підстава» в наказах з основної діяльності
Підскажіть, чи може бути зазначено підставу складання Наказу з основної діяльності, чи вона вказується тільки для Наказів з кадрів?
|
Звичайно ж - може!
|
Я не пригадаю, щоб в наказі з осн діяльності писав "Підстава". Як правило, це подається в преамбулі наказу у вигляді "Керуючись Законом України ...", або "На виконання вимог..." і т.п.
Було, наприклад, "На підставі матеріалів розслідування..." - але це вже з розділу "Накази з адміністративно-господарський питань" |
Согласна с Виктором Семеновичем. Отчасти по работе мне приходилось сталкиваться с документами по основной деятельности. Большинство из них, где говорилось об основании, оформлялись именно таким образом.
|
В наказах по основній діяльності теж не пишу підставу.
На початку треба ж на щось зіслатися "На виконання постанови КМУ..." іт.д. |
Колеги, якщо ви "не пригадуєте...", або "не доводилось ...", це ж не означає, що такого не може бути. І в чому тут помилка, якщо буде підстава до наказу?
А я - пригадую, бо - доводиться регулярно.. Керуючись (посилання на нормативку) Наказую: Провести перевірку наступних суб’єктів господарювання... Підстава: 1) якщо планова перевірка - План перевірок на ІІІ квартал 2009 року; 2) якщо позапланова - лист з відповідних органів. Але якщо підставу до наказу написати в преамбулі, а не після тексту наказу, це ж не означає, що її (підстави) немає. |
Цитата:
Саме подібний приклад я й приводив. |
Цитата:
|
Ірен, добрий вечір!
Можливо. Я хіба я сперечаюсь. Бувають різні накази, й свої особливості їх складання. :bow: |
Доброго вечора, Вікторе Семеновичу! Рада вас бачити! :kiss2:
А чому це ви не сперечаєтесь? Сперечайтесь, будь-ласка, я теж інколи помиляюсь. :reverie: |
Часовой пояс GMT +3, время: 23:08. |