![]() |
Чи треба укладати договір з тимчасовими робітниками?
Колеги, допоможіть правильно вирішити питання. На перший погляд воно елементарне і я знайшла декілька варіантів його вирішення,але все одно хочу порадитись.
У нас в компанії декілька місяців працювали робітники (ну приміром, допомагали грузити товар). Звісно, що їх ніхто ніколи не оформляв, навіть, договори не підписували. Потрібні зайві руки - подзвонили, запросили, вони прийшли, зробили за пару годин роботу і все. А от сьогодні, директор почав вимагати від нашого кадровика, щоб той уклав якісь договори з цими робітниками, ніби від нього цього вимагає податкова (це взагалі темна історія, звідки вони дізналися про цей персонал?!).:governed2: А що ви в даній ситуації порадите, можливо, хтось вже стикався з цим? |
В залежності від Ваших побажань можливі або ТД, або ЦПХ.
Вибір за Вас ми не робитимемо:lol: |
Те, що це договір ЦПХ, це і так ясно, мене більше цікавить чи зобов"язаний роботодавець укладати їх з такою категорією робітників (те, що в ідеалі це повинно бути я знаю:redface:), а точніше, чи може податкова до нас "придратися" і які аргументи ми можемо вжити на свій захист?
|
Використання будь-якої найманої праці (в тому числі і некваліфікованої), а,відповідно, і її оплата, повинні бути документально оформленні. Для податкової що важливо? Правильно, сплата податків. Отже, платите ЗП чи оплачуєте виконані роботи за договором підряду - сплачуєте і податки.
|
предположим, Ваш неоформленый никак работник получит серьезную травму.
спрогнозируйте обьем личной ответственности должностных лиц Вашей компании.:read: |
Давайте уявимо, що це не велика столична компанія (про яку ми говорили), а, наприклад, фермерське господарство і голова цього господарства на період погрузки (ну приміром, картоплі) запросив допомогти 5 чоловік, на 1-2 дні. І, що, ви хочете сказати, що він буде відчитуватися перед податковою про цю найману силу?:lol: (В ідеалі, звісно, зобов"язаний, але лише дурень захоче платити додаткові податки). От в тому і питання, що робити якщо вона спитає про цих робітників?
|
Ежели вашего грузчика фермерского в поле мешком картошки задавит насмерть, то в налоговая, по-сравнению с прокуратурой, раем покажется.
А всего-то делов - 2 бамажки подписать и минимальный их учет вести. |
Це все зрозуміло і ніхто не заперечує цей аспект. Але мені потрібні аргументи щоб не підписувати ніяких договорів, а за їх укладення я сама кого завгодно повчу.:governed2:;)
|
Цитата:
Схема № 60: Правовое регулирование труда временных работников |
Усім дякую за спробу допомогти:bow:res, шкода лишень, що не має ніяких нових думок і рішень (усі посилаються на КЗпП і цивільне право), а мені був цікавий ваш особистий досвід не в розрізі правової системи.
|
Часовой пояс GMT +3, время: 18:10. |