![]() |
Чи є відпустка для догляду за дитиною оплачуваною?
Шановні колеги,поясніть мені,будь-ласка:
- Декретна відпустка до 3 років,належить до оплачуваних відпусток? Зі ст. 18 ЗУ ро відпустки :" Після закінчення відпустки у зв`язку з вагітністю та пологами їй надається для догляду за дитиною до досягнення 3 років". Я не розумію оплачувана чи не оплачувана. |
Частково оплачувана!
|
Цікаве питання.
Дійсно, у ст. 4 ЗУ "Про відпустки" перелічені види відпусток, і до переліка відпусток без збереження зп відносять відпустки, які надають на підставі статей 25, 26. Зверніть увагу на ч. 2 ст. 18 цього закону: Цитата:
|
А змінити статтю ... забули...:dont know:
А можна розцінювати і як "МАРАЗМ законодавства": надання допомоги по догляду за дитиною до 3-х років передали у відання відділів соц. забезпечення (здається, постановою КМУ), тим самим замінивши статтю Закону. (Хоча це - прерогатива ВРУ:acute:) |
У на тоже возникал такой вопрос, к сожалению, ни к чему так и не пришли очень хотель бы знать мнение других Форумчан. Сошлись на том, что пошем в приказе формулировку из закона "надати відпустку для догляду за дитиною до досягнення 3 років"
|
Я теж недавно з цією проблемою зіштовхнулась. У нас дівчата, які брали таку відпустку, просили довідку саме для "соц.захисту", а сама фірма нічого не оплачує.
Але питання в тому, що дуже часто такі жінки взагалі забувають про те, що їм потрібно писати заяви на такі відпустки, а звертаються вже з проханням про видачу довідки з місця роботи. |
А шо ж Ви їм у табелі ставите за цей час ?:wacko:
|
Звичайно - жінки не знають/забувають. Якщо їм у відділі кадрів не кажуть/нагадують про необхідність написання заяви + копію свідоцтва про народження дитини і оформлення такого наказу заздалегідь, коли вони приносять л/н з вагітності та пологів. ;)
|
І про те, що на роботу ходити треба, теж нагадувати ?:governed2:
|
Лишень про отримання заробітної платні нікому нагадувати не приходиться.:bow:
|
Часовой пояс GMT +3, время: 11:33. |