![]() |
Кому віддати ТК?
Доброго дня.
У "спадок" залишились к-ка ТК звільнених працівників ще у 2005-2006 р. На листи ( з повідомл про вручення ) жодної реакції. Ми знаємо, що цих людей не має в Україні. Питання.Чи може ТК забрати дружина, брат, сват екс-працівника під росписку? (Якщо так, то якого плану це має бути розписка)? І чи повинні ці люди розписуватись теж у книзі реєстру ТК ? Дякую!. :dont know: HELP |
Кому віддати ТК??
п. 6.2. Інструкції про трудові книжки:
Трудові книжки та їх дублікати, що не були одержані працівниками при звільненні, зберігаються протягом двох років у відділі кадрів підприємства окремо від інших трудових книжок працівників, які перебувають на роботі. Після цього строку не затребувані трудові книжки (їх дублікати) зберігаються в архіві підприємства протягом 50 років, а по закінченні зазначеного строку їх можна знищити в установленому порядку. Зверніть увагу:пересилати саму трудову книжку поштою можна тільки за письмовою заявою працівника (п. 4.2 Інструкції про трудові книжки). Якщо з вини власника або уповноваженого ним органу працівнику не видали ТК в день звільнення (чи у день звернення працівника, якщо в день звільнення він не працював) - йому повинні виплатити середній заробіток за час затримки її видачі. |
РОдственникам можно выдавать ТК только при наличии доверенности. Так что в Вашем случае надо в архив сдать...
|
А поскажите еще ответ на такой вопрос: доверенность должна быть нотариально заверена или человек просто может от руки написать обычную, в произвольной форме. Как правильно?
|
Я бы не стал рисковать с доверенностями (даже нотариально заверенными).:acute:
Собщения Вы бывшим работникам посылали, ответы от них (вернее уведомления о получении) получали. Всё ! Ваша совесть чиста !!!:innocent: Далее читать и исполнять Инструкцию №58 (п. 6.2): http://hrliga.com/index.php?module=n...op=view&id=104 |
А чо Вы так переживаете по этому поводу?:dont know:
Не носить же эти ТК за плечами, нехай себе лежат спокойно, авось когда-нибудь, если понадобятся, хозяева их заберут... У нас масса таких вот невостребованных ТК. Я за них и не волнуюсь, лежат себе в сейфе спокойненько до часа Х. |
Это понятно, просто бывают ситуации, когда люди звонят и просят передать им трудовую мамой, папой, тетей...и т.д. потому как сами где-то в другом городе и приехать не могут( не хотят). Но все равно спасибо за поддержу. Буду спокойнее относится...Письма отправляем регулярно
|
Цитата:
А вот это молодец!:good: Т.к. мало ли что там могут просить Вас... Меня, например, недавно попросили за ядерную кнопку подержаться и сказали, что так надо, что, мол, вот Янукович передал так сделать... Знаете ли, я подумала-подумала и...отказалась....:boast: Если бы САМ Янукович, а так..звонят всякие, кому ни попадя...:koo-koo: |
Мотя :handshake: !
Тем более, что в Украине ядерная кнопка-то, может быть, и осталась:dont know:, но запускать ею нЕчего !!!:smml2: |
Часовой пояс GMT +3, время: 00:48. |