Форум сообщества специалистов по управлению персоналом HR-Лига

Форум сообщества специалистов по управлению персоналом HR-Лига (http://forum.hrliga.com/index.php)
-   Отпуска (http://forum.hrliga.com/forumdisplay.php?f=69)
-   -   Довга відпустка інваліда ІІІ групи (http://forum.hrliga.com/showthread.php?t=20661)

Vfrc 02.07.2016 13:12

Довга відпустка інваліда ІІІ групи

Колеги, доброго дня! Прошу вашої допомоги в такому питанні, можливо хтось уже стикався: інвалід ІІІ групи у нас хворіє дуже довгий період, в звя'зку з цим(як вона аргументує), їй в лікарні відмовляють в оформленні лікарняних, вона вже використала свою щорічну відпустку, відпустку без збереження зп за згодою сторін, 15 к.д. згідно статті 26, і зараз у відпустці без збереження заробітної плати, згідно статті 25 п.6 інвалідам III групи - тривалістю до 30 календарних днів щорічно, приступити до роботи вона не може, так як стан здоров'я їй не дозволяє, звільнятися також не збирається...Лікарняні принести не може... Директор дуже лояльний і довіряє людям, входить в її положення і готовий підтримати в скрутну хвилину... Але ж потрібно якось їй проводити і надалі відсутність, а підстав і можливостей поки що я не бачу, можливо хтось з такою ситуацією вже стикався і може щось порекомендувати? Буду дуже вдячна за допомогу в цьому питанні!!

Вика_86 03.07.2016 18:07

Як варіант табелювати відсутність з невияснених причин.
Коли працівник вийде на роботу, напише пояснювальну, оформите прогул.

А чим аргументують невидачу ЛЛ?
Зараз недостатня кількість бланків, видають тимчасову довідку, потім оформлюють ЛЛ.
В довідці МСЕК в неї немає протипоказань до роботи?

Vfrc 04.07.2016 18:26

Дякую за відповідь. В довідці МСЕК вказано, може працювати за фахом)) ЛЛ не видають, каже, що її ганяють від лікаря до лікаря і говорять, що у них ліміт на ЛЛ, а вона дуже важко це все переносить, дуже часто падає без притомності, і постійно хтось біля неї повинен бути, сама майже не працездатна на даний час. Якщо прогул оформимо, то потім, як мінімум догану потрібно оформити, правильно я розумію? Але ж скільки вона може так не виходити?

Вика_86 04.07.2016 21:00

Прогул без догани.
Але я б зайнялась ЛН.
Це якась новина про ліміт на лікарняні.

Andry 05.07.2016 11:43

Цитата:

Сообщение от Vfrc (Сообщение 223906)
...Якщо прогул оформимо, то потім, як мінімум догану потрібно оформити, правильно я розумію?

Ні, неправильно ви розумієте.
Зовсім не обов'язково оголошувати догану - це право керівника, а не обов'язок!

Vfrc 05.07.2016 12:32

Цитата:

Сообщение от Вика_86 (Сообщение 223911)
Прогул без догани.
Але я б зайнялась ЛН.
Це якась новина про ліміт на лікарняні.

Для мене також це виявилося новиною:dont know:
Я порекомендувала нашій співробітниці звернутися до головного лікаря зі скаргою, які ще можуть бути варіанти?

Vfrc 05.07.2016 12:41

Цитата:

Сообщение от Andry (Сообщение 223916)
Ні, неправильно ви розумієте.
Зовсім не обов'язково оголошувати догану - це право керівника, а не обов'язок!

Виходить, що працівник може бути відсутній певний час, вийти написати пояснювальну, керівник визнає причину поважною і на цьому все? :reverie:
Тоді ж який час працівник таким чином може бути відсутнім?:dntknw:

Inka 05.07.2016 12:45

Цитата:

Сообщение от Vfrc (Сообщение 223922)
Тоді ж який час працівник таким чином може бути відсутнім?:dntknw:

Ограничений я в законодательстве не встречала, но какой смысл тянуть это месяцами и годами? Ведь у вас все это время не будет работника, а у вашей сотрудницы - зарплаты и стажа.

Vfrc 05.07.2016 14:29

Принимает решение директор:pardon:
, а мне надо корректно и правильно все оформить:gk:

SveTklana 06.07.2016 09:21

Если вашего директора устраивает ситуация, что сотрудник числится и не работает, то просто ставите в табеле другие причины неявок или неявка с невыясненных обстоятельств.
Увольнять или выносить догану не есть обязательным условием, а только правом руководителя.
Других документов, которые нужно оформлять в такой ситуации, я не вижу.

Часовой пояс GMT +3, время: 19:56.