Форум сообщества специалистов по управлению персоналом HR-Лига

Форум сообщества специалистов по управлению персоналом HR-Лига (http://forum.hrliga.com/index.php)
-   Поиск и отбор персонала: задачи и проблемы (http://forum.hrliga.com/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Вопросы финансовому директору на собеседовании (http://forum.hrliga.com/showthread.php?t=18635)

HR_Nataliia 25.09.2013 18:06

Вопросы финансовому директору на собеседовании

Подбираю на производство пищевой промышленности финансового директора. Помогите составить грамотные вопросы для первого собеседования. У меня дебют.

yara 26.09.2013 00:33

а у Вас дебют в рекрутингу взагалі чи лише в підборі фін. директора? Якщо останнє, то візьміть стандартні компетенції керівника (інтерв"ю по компетенціям)+.... могли б ви описати обов'язки фін. директора у вашій компанії

HR_Nataliia 26.09.2013 08:10

Рада знайомству

Дякую, що відгукнулися. Я вперше підбираю людину на керівну посаду. Раніше я займалася нижчою ланкою працівників для виробництв та домашнім персоналом. З вересня працюю власне на виробництві і самостійно вивчаю методи підбору. Я склала таблицю з питаннями (ситуаційними, проективними) для визначення мотивації, орієнтації на результат, відношенн до роботи, до колективу, але не знаю наскільки це підходить. Якщо можна покажіть свої питання для визначення компетенцій.

Мотя 26.09.2013 22:07

Коль:
Цитата:

Сообщение от HR_Nataliia (Сообщение 197589)
У меня дебют.

и Вы:
Цитата:

Сообщение от HR_Nataliia (Сообщение 197627)
працюю власне на виробництві

и Вы:
Цитата:

Сообщение от HR_Nataliia (Сообщение 197589)
Подбираю на производство пищевой промышленности финансового директора...

то, лично я, не советовала бы вообще применять никакую методику и грузить какими-то тестами-вопросами..
Вам потом это аукнется, когда финансовый директор придет на работу - посмОтрите!
А это - вообще ужас для финансового директора:
Цитата:

Сообщение от HR_Nataliia (Сообщение 197627)
...Я склала таблицю з питаннями (ситуаційними, проективними) для визначення мотивації, орієнтації на результат, відношенн до роботи, до колективу,...

Понимаете..финансовый директор, порой - имеет силу даже бОльшую на предприятии, нежели сам директор...

Понятно, сейчас посыплется, как из рога изобилия: финансовый директор - такой же работник, почему его тоже не тестировать... и т.д. и т.п....Я это говорю из собственного опыта....опыта работы на производстве с финансовым директором...
А там - как хотите....
Понимаете...Вы - стоите ступенью ниже, чем финансовый директор..отсюда все и проистекает...Подумайте, прежде чем устраивать опыты над финансовым директором!

HR_Nataliia 27.09.2013 10:38

Дякую за коментар. Це дійсно важливе зауваження. Справа в тому, що на співбесіді буде присутній мій директор і я все-таки повинна ставити питання щодо мотивації, спрямованості на результат і т.п. Тому, прошу, підскажіть як це зробити максимально коректно. Які ж питання ставити. Попередній досвід роботи грамотно описаний в резюме, яка доцільність його знову перепитувати. Отже потрібно питати і дивитись, чи він спрацюєтьс з нашим директором, Чи зможе виконати наші першочергові завдання завдання.

Шутюр баад 27.09.2013 13:38

управленец с опытом на Ваши вопросы даст "социально-желаемые" ответы. у него опыта и знаний намного больше Ваших.
Вы можете переформатировать общую встречу на ряд индивидуальных бесед??? так будет эффективнее.

HR_Nataliia 27.09.2013 16:12

Дякую за коментар. Ви праві, я ж і сумніваюся, що отримаю відверті відповіді. Скоріш за все потрібно питати: "Ви хороший спеціаліст? керівник? Чому" "За що Ви любети свою професію?" "Які Ваші очікуваня від роботи?" І дивитися на реакцію чи відповідають слова міміці обличчя, інакше я не знаю.

На наступному тижні співбесіда я складаю орієнтовний план розмови. Хоч хтось напише мені декілька запитань???? Я повинна впевнитись, що думаю у правильному руслі.

EllE HRD 27.09.2013 16:33

я бы не задавала таких вопросов вообще.
Вы можете представить, что просто на деловом ланче? вот и беседуйте также. моежет даже попросить рассказать о предыдущих местах работы и о том, что больше всего устравило там.
тут надо как-то играя и оооочень аккуратно - не в лоб - выяснять уровень корректности и порядочности самого кандидата прежде всего.
и все Ваши таблицы, боюсь, не очень помогут. понятное дело, что при отсутствии опыта общения ТОП-кандидатами будет сложно, но нет ничего нереального "даже зайца можно научить курить" (с)
тут скорее надо искать путь интуитивно и ориентироваться по ситуации.

yara 28.09.2013 12:05

Враховуючи, що на співбесіді ви будете не самі, можете запитати:

1) за що Ви відповідали на посаді фін директора; ваші основні досягнення на цій посаді
2) за якими показниками оцінювалась ефективність роботи вашого відділу/служби; яких показників вам вдалося досягти
3) яким чином ви контролювали роботу своїх пілеглих; на які якості персоналу при підборі ви передусім звертаєте увагу
4) що вам подобаєься у вашій роботі
5) з яким керівником ви б ніколи не працювали

HR_Nataliia 30.09.2013 09:06

Шановні форумчане, дякую вам за активну участь в обговоренні та підтримку. Я обов"язково скористаюся вашими порадами. Це правда хороша для мене підсказка.

Часовой пояс GMT +3, время: 16:58.