Форум сообщества специалистов по управлению персоналом HR-Лига

Форум сообщества специалистов по управлению персоналом HR-Лига (http://forum.hrliga.com/index.php)
-   Поздравляем! (http://forum.hrliga.com/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Сегодня - День знаний! (http://forum.hrliga.com/showthread.php?t=7539)

Мотя 01.09.2009 10:34

Сегодня - День знаний!

Дорогие форумчане, а также администрация и гости форума!
Все мы когда-то были первоклашками: девочками с белыми бантиками или мальчиками, гордо идущими в школу в своем первом костюме!
Сегодня Первое сентября - День знаний!
Я Вас всех от души поздравляю с этим незабываемым днем!

:greet:

Мы были все учениками.
С учителями мы росли.
И каждый выбрать мог себе
Средь педагогов – по душе!
И образ нес через года,
Не забывая никогда.
С годами, старше становясь,
Я чувствовал все глубже связь.
Понять не сразу нам дано:
Что в нас посеяли – взошло,
И только им благодаря
Живем на свете мы не зря.
Учитель, годы пробегут,
Но память напрочь не сотрут.
Вы мой навечно идеал,
По Вас всю жизнь свой путь сверял.
И я спешу
Одним из первых поутру
Вам принести букет цветов,
Который скажет больше слов.

С уважением ко всем, Мотя!

korelija 01.09.2009 10:53

Мені здається це свято давно перестало бути святковим(перепрошую за тафтологію) - для вчителів - початок муки, для дітей трагедія, хіба першокласнички ще рожево чекають на перші букви та настанови вчительки......та ще у наших спогадах залишились інколи приємні спогади і набуті ЗУНи....Думаю змінились часи, змінилась свідомість школярів - їм би перший день в інтернеті придумати - от я думаю для них справжнє свято!!!! На жаль цінності перестаються бути "цінними" або варто придумати інші.....та чи можливо це??!!! Хтось має думки відносно того, як привити дітям нові конструктивні цінності????? Я не уявляю.
P.S. Мотя - ні в якому разі не заперечую Ваші привітання, напаки приєднуюсь до них.

anatol_ua 01.09.2009 11:08

Цитата:

Сообщение от korelija (Сообщение 70773)
Хтось має думки відносно того, як привити дітям нові конструктивні цінності?????

Ми навряд вже зможемо їм щось нове привити
(і вони виросли і ми вже їм віддали в дитинстві майже все),
а от вони нам - МОЖУТЬ ! І роблять це !!!

korelija 01.09.2009 11:11

Цитата:

Сообщение от anatol_ua (Сообщение 70776)
(і вони виросли і ми вже їм віддали в дитинстві майже все),

а я про тих ,хто ще не виріс ;-).

Мотя 01.09.2009 11:13

korelija

Зачем же рисовать все в таких мрачных красках?
Знаете, все зависит от того позитива или негатива, на который настроен сам человек!
Ведь, если научиться в каждой негативной ситуации или куче отрицательного настроя найти ма-а-аленький, но плюсик, то жизнь не покажется Вам такой уж серой!
Мне это напоминает отрицательные отзывы об отдыхе на форумах: все плохо:
-кормили плохо,
-море плохое,
-погода- дрянь, дожди
-персонал - грубый,
-дети бегают, мешают, кричат,
-музыка орет, спать мешает и.т.д.и.т.п....
Да, если человек УЖЕ приехал с таким настроем на отдых, у него и будет все плохо!
А если представить все иначе?:
-кормили плохо? Зато похудеть можно запросто!,
-море плохое? Зато хоть какое-то, но море, дома-то вообще никакого!,
-погода- дрянь, дожди? Зато, не жарко и воздух насыщен прекрасной смесью морского воздуха и влагой, что благотворно влияет на очищение легких
-персонал - грубый? Это трудности воспитания персонала, а вы им лишний раз улыбнетесь - и все в порядке!,
-дети бегают, мешают, кричат? Зато получаешь кучу позитива от общения с этими карапузами!,
-музыка орет, спать мешает? Зато не надо тратиться на кафе, можно бесплатно послушать!

Будьте более опимистичней, и все Вам покажется в шоколаде!;)

anatol_ua 01.09.2009 11:15

Про тих, що у колисках ?..

Як казали мої батьки, виховувати можна, поки дитина лежить поперек ліжечка...
Мої діти це тільки підтвердили...

Мотя 01.09.2009 11:19

Цитата:

Сообщение от anatol_ua (Сообщение 70782)
Як казали мої батьки, виховувати можна, поки дитина лежить поперек ліжечка...

Да-а, это всегда говорили мне и мои дедушки-бабушки, и мои родители, теперь я говорю это своему сыну....

korelija 01.09.2009 11:25

Цитата:

Сообщение от Мотя (Сообщение 70781)
Зачем же рисовать все в таких мрачных красках?
Знаете, все зависит от того позитива или негатива, на который настроен сам человек!
Ведь, если научиться в каждой негативной ситуации или куче отрицательного настроя найти ма-а-аленький, но плюсик, то жизнь не покажется Вам такой уж серой!
Мне это напоминает отрицательные отзывы об отдыхе на форумах: все плохо:
-кормили плохо,
-море плохое,
-погода- дрянь, дожди
-персонал - грубый,
-дети бегают, мешают, кричат,
-музыка орет, спать мешает и.т.д.и.т.п....
Да, если человек УЖЕ приехал с таким настроем на отдых, у него и будет все плохо!
А если представить все иначе?:
-кормили плохо? Зато похудеть можно запросто!,
-море плохое? Зато хоть какое-то, но море, дома-то вообще никакого!,
-погода- дрянь, дожди? Зато, не жарко и воздух насыщен прекрасной смесью морского воздуха и влагой, что благотворно влияет на очищение легких
-персонал - грубый? Это трудности воспитания персонала, а вы им лишний раз улыбнетесь - и все в порядке!,
-дети бегают, мешают, кричат? Зато получаешь кучу позитива от общения с этими карапузами!,
-музыка орет, спать мешает? Зато не надо тратиться на кафе, можно бесплатно послушать!

Будьте более опимистичней, и все Вам покажется в шоколаде!;)

Насправді теж частенько налаштовую на людей на подібний лад схожими загальними фразами, але сама до кінця в це не вірю. Адже,якщо прослідкувати реальні тенденції, то авторитет школи та вчителя різко зкотився до низу (і у відмінників, і звичайно у не відмінників). Безумовно вірити у добре варто, але чи можливо це реально виправити ??? Можливо,але чи стане хтось займатись таким непростим завданням і найголовніше чи будуть такі намагання спрямовані на особистий розвиток дитини, а не на формування певного ТИПУ суспільства або ще щось таке.....

korelija 01.09.2009 11:27

Цитата:

Сообщение от Мотя (Сообщение 70786)
Да-а, это всегда говорили мне и мои дедушки-бабушки, и мои родители, теперь я говорю это своему сыну....

А я не про виховання, шановні, я про знання, уміння та навчики. Невже школа в свій час не навчила Вас нічому???? Дуже сумніваюсь, та й відносно виховання думаю теж залишила свій слід, хоч і дуже маленький.

Мотя 01.09.2009 11:29

На эти настрои есть анекдот:

Разговор пессимиста, реалиста и оптимиста:

Пессимист:- Да-а, как все плохо...
Реалист: - Да-а, хуже уже не будет...
Отпимист(широко улыбаясь и хлопая в ладоши): БУДЕТ!БУДЕТ!БУДЕТ!:bravo:

Мотя 01.09.2009 11:31

Цитата:

Сообщение от korelija (Сообщение 70790)
А я не про виховання, шановні, я про знання, уміння та навчики. .

А разве умения, навыки и знания - это не воспитание????:-?

korelija 01.09.2009 11:35

Навча́ння - цілеспрямована взаємодія вчителя й учнів, у процесі якої засвоюються знання, формуються уміння й навички. - вікіпедія. А виховання значно ширше поняття, наскільки з студ.років пам'ятаю....

Татьяна К. 01.09.2009 11:36

Щойно повернулася зі свята Першого дзвоника Київської СШ № 1. Друзі, це дійсно свято!!! Настрій у всіх піднесений, святковий, море квітів, зустрічі, привітання! Про що Ви говорите, korelija? Так, технічний прогрес зробий неймовірний крок, скоріше стрибок:lol:, вперед. Але цінності є незмінними! Просто діти є зовсім різні. Так було завжди. Як кажуть мудрі люди: "Все йде з сім"ї !" :innocent: Пам"ятаєте мультик про капітана Врунгеля? "Как вы лодку назовете - так она и поплывет"...

Мотя 01.09.2009 11:36

korelija

Мда-а...
Я Вам - стрижено, а Вы мне - кошено...

korelija 01.09.2009 11:41

Цитата:

Сообщение от Татьяна К. (Сообщение 70797)
Щойно повернулася зі свята Першого дзвоника Київської СШ № 1. Друзі, це дійсно свято!!! Настрій у всіх піднесений, святковий, море квітів, зустрічі, привітання! Про що Ви говорите, korelija? Так, технічний прогрес зробий неймовірний крок, скоріше стрибок:lol:, вперед. Але цінності є незмінними! Просто діти є зовсім різні. Так було завжди. Як кажуть мудрі люди: "Все йде з сім"ї !" :innocent: Пам"ятаєте мультик про капітана Врунгеля? "Как вы лодку назовете - так она и поплывет"...

Цінності незмінними!!!!!?????????
Ок. дискусію припиняю. Здається я потрапила у інший вимір.
Дякую за відповіді.

Мотя 01.09.2009 11:42

Цитата:

. Друзі, це дійсно свято!!! Настрій у всіх піднесений, святковий, море квітів, зустрічі, привітання! Про що Ви говорите, korelija? Так, технічний прогрес зробий неймовірний крок, скоріше стрибок, вперед. Але цінності є незмінними! Просто діти є зовсім різні. Так було завжди. Як кажуть мудрі люди: "Все йде з сім"ї !" :innocent: Пам"ятаєте мультик про капітана Врунгеля? "Как вы лодку назовете - так она и поплывет"...

Молодец!:thumbs up:

:za::good:

Конечно!
Все идет из семьи!
И никакой инет не заменит ни семьи, ни школы, ни других ценностей...
Посеете то, что пожнете!
Воспитаете ребенка человеком - честь Вам и хвала, и воспитаете моральным уродом - сами виноваты в этом, и никто другой!
Дети рождаются ВСЕ одинаковы!
А что потом из них получается - это работа родителей!

korelija 01.09.2009 11:48

Цитата:

Сообщение от Мотя (Сообщение 70802)
Молодец!:thumbs up:

Дети рождаются ВСЕ одинаковы!

???????????????????????????? Точно із іншого виміру.

Татьяна К. 01.09.2009 11:59

Цитата:

Сообщение от korelija (Сообщение 70804)

Це Ви про що?
А щодо цінностей... Є хороший вірш Юрія Левітанського.
Каждый выбирает для себя
Женщину, религию, дорогу.
Дьяволу служить или пророку -
Каждый выбирает для себя.

Каждый выбирает по себе
Слово для любви и для молитвы.
Шпагу для дуэли, меч для битвы
Каждый выбирает по себе.

Каждый выбирает по себе.
Щит и латы, посох и заплаты,
Меру окончательной расплаты
Каждый выбирает по себе.

Каждый выбирает для себя.
Выбираем тоже - как умеем.
Ни к кому претензий не имеем.
Каждый выбирает для себя!

Мотя 01.09.2009 12:07

Цитата:

Сообщение от korelija (Сообщение 70804)

Ага, я лично из другого измерения: из измерения, где человеческие ценности не утратили своего значения, где люди помогают друг другу, где в почете любовь, уважение, доброта, уважение к старшим, любовь к детям...
Действительно, странное измерение, не правда ли?

Татьяна К.!

Классные слова в сихотворении!res

hr_galina 01.09.2009 17:03

В мене був невеличкий викладацький досвід у СШ, тому можу подивитися на це зсередини.
В сучасній школі навчати - це мистецтво, адже не так просто втримати увагу учня, не так просто зацікавити його, коли думки дитини про нову комп'ютерну гру...
На мою думку проблема нашої освіти у застарілому підході до процесу навчання!
Так свідомість наших дітей йде в ногу з часом! Наше завдання і завдання вчителів від них "не відставати" і йти поряд :)

olichka 01.09.2009 17:16

На мою думку проблема нашої освіти у застарілому підході до процесу навчання!

І я згодна з думкою hr_galina, потрібно привносити щось новеньке, вчитель - професія творча, один і той самий матеріал кожен із вчителів може пояснити по-своєму, у когось це виходить цікаво, а хтось, як написав свій план ще років з 10 тому, так по ньому і викладає.:reverie:

korelija 01.09.2009 17:52

Цитата:

Щойно спілкувалась із школяркою - 9-ий клас - йдуть ввечері святкувати день знань - повірте вони будуть не кросворди розгадувати і не під кока-колу. Усім класом. З вражень від свята ні слова про жаль за школою або щастя від побачених вчителів. Дівчинка - відмінниця з хорошої, порядної сім'ї, оточена з дитинства любов'ю та ласкою.
Неможна сподіватись ,що просто з неба вони зроблять правильний вибір. Повинна бути сформована система цінностей,зокрема і в школі, яка допоможе їм обрати вірний шлях в процесі розвитку. Старі цінності втратили актуальність - бо усе інформативне оточення диктує абсолютно інші пріоритети, серед яких все ж основним стають, на жаль, гроші. Не лише сім'я та гени формують свідомість дітей. Оточення має ВАГОМИЙ вплив на формування особистості дитини. Невже Ви забули навіть старий банальний вираз про те, що у педантичних вчителів завжди виростають неслухняні діти (то про вплив оточення). Я вже не кажу про важкі томи праць сотень психологів.
Я про те, що 1 вересня перестало носити той зміст ,який воно носило в свій час для нас. І тому просто життєво необхідний стержень вірних пріоритетів, який би формував дітей під вірним гаслом.Так от - його немає і придумати його - як на мене це дуже актуальна та важлива проблема нашого суспільства.

Мотя 01.09.2009 19:16

Как опять все мрачно!
Дорогая korelija!

Да улыбнитесь Вы себе, людям, солнцу, той же девятикласснице, посмотрите на мир другими, более веселыми глазами, и все это пройдет!
Конечно, наши дети не будут такими, как мы, и мы не такие, как наши родители.
Ну и что? Погресс бушует, но от этого Первое сентября не стало ни вторым, ни третьим!
Мой сын сегодня с радостью напялил костюм, галстук и отправился на праздник первого сентября к себе в университет!
Сколько радости было на его лице!
А Вы говорите - утратило....

korelija 01.09.2009 20:05

Насправді я досить сонячна людина по життю - уявіть собі блондинку, яка полюбляє рожевий одяг та має дзвінок на має мобільному "I feel good" (відчувається, ще якось пожалкую про ці рядки, будучи процитованою.....) . Просто висловила свою думку відносно запропонованого свята та проблем,які його стосуються. Все ж дякую за дискусію...хоч виговорилась )))).

Мотя 01.09.2009 20:23

Цитата:

Сообщение от korelija (Сообщение 70883)
. Все ж дякую за дискусію...хоч виговорилась )))).

Конечно! Дискуссия всегда полезна для оппонентов!:good:
И Вам большое спасибо!:handshake:

Как говорится - сколько людей, столько и мнений!
Всего Вам самого доброго и солнечного!:rolleyes2:
С уважением, Мотя!

Часовой пояс GMT +3, время: 22:46.