![]() |
Вихідна допомога при призові до армії
Наш сотрудник уходит в армию, в связи с призывом, подскажите как правильно оформить все документы, - никогда не приходилось таким заниматься. :dont know: :roll:
|
Привіт. Для звільнення працівник має подати повістку військкомату, що підтверджує призов. І буде запис в трудовій:" Звільнений у звязку з призовом на військову службу, п.3 ст.36 КЗпП України." В нас ще пишуть заяву.Виплачується вихідна допомога у розмірі не менше двомісячного середнього заробітку.
|
уже не выплачивается - в ст.44 были внесены изменения 11.05.2007
|
Знайшла, що внесені зміни у ст.44 і тепер не виплачується.
Знайшла таке - ЗУ"Про військовий обов'язок і військову службу" Стаття 21. Матеріальне забезпечення громадян України у зв'язку з призовом або прийняттям на військову службу1. Громадянам України, які призиваються на строкову військову службу, виплачується грошова допомога в розмірі двох мінімальних заробітних плат за рахунок коштів Державного бюджету України в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України. |
А что необходимо сделать, если сотрудника призывают на учебные сборы продолжительностью 14 дней, просят освободить его от работы на это время, выдать зароботную плату по день призыва и кроме этого выплатить ему среднюю зароботную плату за последующие пол месяца :D . Что должно быть основанием для такой выплаты?
Если можно подскажите плиз закон, который это регулирует. |
Цитата:
|
Ця допомога виплачується за рахунок Держбюджету, а не за рахунок роботодавця.
|
Яка різниця для менеджера по персоналу з якого бюджету виплачуеться вихідна допомога. Необхідно правильно зробити наказ у відповідності до норм трудового права, зробити відповідний запис в тр.кн., а бухгалтерія вже розбереться з яких статей виплатити вихідну допомогу.
|
Бухгалтерия не выплачивает выходное пособие в данном случае, т.к. выплата - не за счет работодателя. Чувствуете разницу?
А содержание приказа и запись в трудовой описаны выше. |
А кто выплачивает пособие работнику при призыве в ВС?
|
Вибачте, що втручаюсь зі свої питанням
але я чула про те , що організації не залежно від форми власності повинні зареєструватися у Військоматі за місцем реєстрації організації, завести журнал звірки працівників (чоловіків) і їздити по воєнкоматам де стоять працівники на обліку і відмічатись у них. Скажіть будь ласка, хтось з Вас про таке чув, а можливо і займається. Розкажіть для чого це потрібно і що буде якщо цього не робити. |
Увольняется призывник в армию
Добрый день! Подскажите пожалуйста, работник уходит в армию, мы его увольняем по п.3 ст.36. У него призыв 24 числа, но живет в другом городе, мы можем сделать приказ заранее, например 18 числом?
|
Конечно же можете.
|
Увольнение призывника срочной службы
Добрый день.
Коллеги, помогите, плиз! Вопрос следующего характера: Согласно внесенным изменениям в КЗоТ Украины от 11.05.2007 года Цитата: "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань військового обов`язку і військової службі" Внести зміни у кодекс законів про працю у ст. 44 слова та цифри "у разі призову або вступу на військову службу( направлення на альтернатитвну) п.3 ст. 36 -не менше двомісячного середнього заробітку" - виключити. И тут же на данном сайте нахожу в статье "Как правильно уволить призывника?" что выплачивается выходное пособие в размере двух минимальных зарплат. Статья датирована 12.05.2008 Так выплачивается пособие или нет? :? Заранее спасибо! |
КЗППУ Стаття 44. Вихідна допомога
При припиненні трудового договору з підстав, зазначених у пункті 6 статті 36 та пунктах 1, 2 і 6 статті 40 цього Кодексу, працівникові виплачується вихідна допомога у розмірі не менше середнього місячного заробітку; у разі призову або вступу на військову службу, направлення на альтернативну (невійськову) службу (пункт 3 статті 36) - у розмірі двох мінімальних заробітних плат; внаслідок порушення власником або уповноваженим ним органом законодавства про працю, колективного чи трудового договору (статті 38 і 39) - у розмірі, передбаченому колективним договором, але не менше тримісячного середнього заробітку. |
Действительно с мая 2007 года до конца года не выплачивалось пособие, но потом вернули, видать не совсем трезвыми принимали поправки :D
|
Vazykh, не зовсім так. :D Просто упродовж 2007 року цю грошову допомогу в розмірі двох мінімальних заробітних плат мали видавати за рахунок коштів Державного бюджету України (не знаю, чи видавали/компенсували підприємствам ці виплати насправді), а у грудні 2007 "новий демократичний уряд" Законом України "Про Державний бюджет України на 2008 рік та про внесення змін до деяких законодавчих актів України" скасував цю норму і зобов’язав підприємства робити цей вид виплат за рахунок власних коштів (як і було раніше).
|
Коллеги, пожалуйста, подскажите, сотрудник увольняется по п.3. ст.36 (призыв на военную службу). Последние данные, которыми я располагаю - с 1 января 2008г. в ст. 44 КЗоТа Украины внесены изменения и в случае призыва или поступления на военную службу, направление на альтернативную (невоенную) службу (пункт 3 ст.36 КЗоТ), работникам выплачивается выходное пособие в размере двух минимальных заработных плат.
Соответствует ли это действительности? Пожалуйста, очень срочно |
Все правильно. Это изменение было внесено и действует. Так что можете ему со спокойной душой выплачивать эту компенсацию.
Стаття 44. Вихідна допомога При припиненні трудового договору з підстав, зазначених у пункті 6 статті 36 та пунктах 1, 2 і 6 статті 40 цього Кодексу, працівникові виплачується вихідна допомога у розмірі не менше середнього місячного заробітку; у разі призову або вступу на військову службу, направлення на альтернативну (невійськову) службу (пункт 3 статті 36) - у розмірі двох мінімальних заробітних плат; http://zakon.rada.gov.ua/cgi-bin/law...=2&nreg=322-08 Можете ознакомится с полным текстом закона на сайте Верховної ради. |
Большое спасибо за оперативность
|
Вихідна допомога при призові до арміі зараз існує?
Підскажіть, вихідна допомога при призові до арміі зараз існує чи ні? Десь в кінці 2007 р. її відміняли...
|
у нас предприятии юристы доказывают, что этим товарищам ни чего не выплачивается, что нам делать?
|
Цитата:
|
Так все-таки, сколько надо платить- две минимальные или две средние зарплаты?
|
Цитата:
|
КЗпПУ:
Стаття 44. Вихідна допомога При припиненні трудового договору з підстав, зазначених у пункті 6 статті 36 та пунктах 1, 2 і 6 статті 40 цього Кодексу, працівникові виплачується вихідна допомога у розмірі не менше середнього місячного заробітку; у разі призову або вступу на військову службу, направлення на альтернативну (невійськову) службу (пункт 3 статті 36) — у розмірі двох мінімальних заробітних плат; внаслідок порушення власником або уповноваженим ним органом законодавства про працю, колективного чи трудового договору (статті 38 і 39) — у розмірі, передбаченому колективним договором, але не менше тримісячного середнього заробітку. (Із змінами і доповненнями, внесеними згідно з Указом Президії Верховної Ради Української РСР від 27.05.88 р. № 5938-XI; Законом Української РСР від 20.03.91 р. № 871-XII; законами України від 15.12.93 р. № 3694-XII, від 19.01.95 р. № 6/95-ВР; у редакції Закону України від 24.12.99 р. № 1356-XIV, із змінами, внесеними згідно із Законом України від 11.05.2007 р. № 1014-V; у редакції Закону України від 28.12.2007 р. № 107-VI) НО: http://hrliga.com/index.php?module=n...&op=view&id=94: Стаття 44. Вихідна допомога При припиненні трудового договору з підстав, зазначених у пункті 6 статті 36 та пунктах 1, 2 і 6 статті 40 цього Кодексу, працівникові виплачується вихідна допомога у розмірі не менше середнього місячного заробітку; у разі призову або вступу на військову службу, направлення на альтернативну (невійськову) службу (пункт 3 статті 36) — у розмірі двох мінімальних заробітних плат; внаслідок порушення власником або уповноваженим ним органом законодавства про працю, колективного чи трудового договору (статті 38 і 39) — у розмірі, передбаченому колективним договором, але не менше тримісячного середнього заробітку.(Із змінами і доповненнями, внесеними згідно з Указом Президії Верховної Ради Української РСР від 27.05.88 р. № 5938-XI; Законом Української РСР від 20.03.91 р. № 871-XII; законами України від 15.12.93 р. № 3694-XII, від 19.01.95 р. № 6/95-ВР; у редакції Закону України від 24.12.99 р. № 1356-XIV, із змінами, внесеними згідно із Законом України від 11.05.2007 р. № 1014-V; у редакції Закону України від 28.12.2007 р. № 107-VI) (зміни, внесені пунктом 96 розділу II Закону України від 28.12.2007 р. № 107-VI, визнано такими, що не відповідають Конституції України (є неконституційними), згідно з Рішенням Конституційного Суду України від 22.05.2008 р. № 10-рп/2008) Сайт ВРУ:Стаття 44. Вихідна допомога При припиненні трудового договору з підстав, зазначених у пункті 6 статті 36 та пунктах 1, 2 і 6 статті 40 цього Кодексу, працівникові виплачується вихідна допомога у розмірі не менше середнього місячного заробітку; у разі призову або вступу на військову службу, направлення на альтернативну (невійськову) службу (пункт 3 статті 36) - у розмірі двох мінімальних заробітних плат; внаслідок порушення власником або уповноваженим ним органом законодавства про працю, колективного чи трудового договору (статті 38 і 39) - у розмірі, передбаченому колективним договором, але не менше тримісячного середнього заробітку. { Стаття 44 із змінами, внесеними згідно з Указом ПВР N 5938-11 від 27.05.88; Законами N 871-12 від 20.03.91, N 3694-12 від 15.12.93, N 6/95-ВР від 19.01.95; в редакції Закону N 1356-XIV ( 1356-14 ) від 24.12.99; із змінами, внесеними згідно із Законом N 1014-V ( 1014-16 ) від 11.05.2007; текст статті 44 в редакції Закону N 107-VI ( 107-17 ) від 28.12.2007 - зміну визнано неконституційною згідно з Рішенням Конституційного Суду N 10-рп/2008 ( v010p710-08 ) від 22.05.2008 } Так что прощения просим... Однако, не успеваем за законодателем, а ещё обвиняем в долгом принятии Законов. А они успевают уже три раза всё поменять и вернуться к исходному... |
Цитата:
Цитата:
|
Да, я тоже обнаружила, что "зміну від 28.12.2007р.визнано
неконституційною згідно з Рішенням Конституційного Суду..", таким образом в результате, мы не выплачиваем, т.к. в редакции от 11.05.2007 выплат таких не было, я правильно поняла? |
Я намагалась розібратись в різних редакціях статті 44 КЗППУ, ЗУ "Про бюджет на 2008", ЗУ "Про військовий обов’язок і військову службу", рішенні КСУ від 22.05.2008.
Ось що я з’ясувала: раніше дійсно виплачували 2-місячну СЕРЕДНЮ заробітну плату з 20.06.07 по 31.12.2007 - виплачували 2-місячну МІНІМАЛЬНУ заробітну плату, ЗА РАХУНОК БЮДЖЕТУ у порядку, встановленому КМУ(ст. 21 ЗУ "Про військовий обов’язок і військову службу". Хоча сумніваюсь, оскільки порядку виплати допомоги, затвердженого КМУ, я так і не бачила). з 01.01.2008 до цього часу - виходить - 2 МІНІМАЛЬНІ заробітні плати. Але оскільки і в останній редакції КЗППУ, і в ЗУ "Про військовий обов’язок і військову службу" написано однаково - Цитата:
|
Выплатить нужно две "минималки". Но посмотрите, на всякий случай, в Колдоговор. Вдруг там написано иное?
|
Как правильно уволить призывника?
Уважаемые Коллеги!
Работая не один год в отделе кадров и увольняя периодически ребят в связи с призывом в армию, постоянно сталкиваюсь с изменчивым миром. Т.е., КЗоТ у меня перед носом, в последней редакции, соответственно, ст.44 - тоже, где черным-по-белому, что призывникам положено выходное пособие в размере не менее двух минимальных зарплат. Ессессно, походила по форуму, погуляла, где-то когда-то даже по-моему, отметилась: http://forum.hrliga.com/showthread.p...E2%ED%E8%EA%E0 http://forum.hrliga.com/showthread.p...E0%F0%EC%E8%FE Все темы перечислять не буду, слишком утомительно, там везде почти одно и то же. А теперь ВНИМАНИЕ! вопрос! Так кто все-таки как увольняет: платит или не платит выходное пособие при увольнении в связи с призывом в армию? И в каком размере? Не сочтите, что я читать не умею или хочу или не хочу, чтоб работник получил это самое пособие. Просто: ответьте мне, будь ласка, на мой вопрос. Заранне прошу: не посылайте меня ссылками на уже существующие темы, я их читала. Посылайте ссылками на НПА! В то время, когда корабли бороздят просторы... :-D я буду изучать Ваши ответы. Спасибо всем за внимание и ответы! :yes::handshake::hi: |
С детьми последний раз работал в пионерском лагере (1975 г.):-D
Нынче как-то все взрослые, увольнять в армию не приходилось... Даже наши бухи (в т.ч. главные) не могут вспомнить такогоdont know |
Ну, да Спасибо, Ирена:-)
Ну, насчет размеров:-D, поняла, что все выплачивают по две минимальных зарплаты... Но! Все равно вопрос: выплачивают ли ва-а-ще? Что пишут в приказах? Ссылаются на какой закон? Ой, я уже не могу, меня ЩА истерика хватит...:-D:rofl: И все-же? Хочу дальше услышать от кадровиков ответы... Ирена экзамен уже прошла... Цитата:
Как будете, Анатолий увольнять? Будете выплачивать? ЗЫ: Пожалуйста, если не трудно, ребята, ответьте, кто выплачивает и на что ссылается. Ну, типа: мы - выплачиваем. Мы -не выплачиваем. |
А как же !
(причём в приказе сошлюсь именно на ст. 44 КЗоТ)... Я правда всех политик компании ещё не знаю, но мне кажется, ещё и от компании призывник что-то получит... А шо это тут за экзамены ???:twisted: До сессии ещё 2 месяца...:acute: |
Стаття 44. Вихідна допомога
При припиненні трудового договору з підстав, зазначених у пункті 6 статті 36 та пунктах 1, 2 і 6 статті 40 цього Кодексу, працівникові виплачується вихідна допомога у розмірі не менше середнього місячного заробітку; у разі призову або вступу на військову службу, направлення на альтернативну (невійськову) службу (пункт 3 статті 36) - у розмірі двох мінімальних заробітних плат; внаслідок порушення власником або уповноваженим ним органом законодавства про працю, колективного чи трудового договору (статті 38 і 39) - у розмірі, передбаченому колективним договором, але не менше тримісячного середнього заробітку. { Стаття 44 із змінами, внесеними згідно з Указом ПВР N 5938-11 від 27.05.88; Законами N 871-12 від 20.03.91, N 3694-12 від 15.12.93, N 6/95-ВР від 19.01.95; в редакції Закону N 1356-XIV ( 1356-14 ) від 24.12.99; із змінами, внесеними згідно із Законом N 1014-V ( 1014-16 ) від 11.05.2007; текст статті 44 в редакції Закону N 107-VI ( 107-17 ) від 28.12.2007 } Сайт Верховної Ради України |
Спасибо, ув. pashagor!
Я уже писала: Цитата:
С уважением и поздравлениями с Вашим пополнением наших рядов! :handshake: |
добрый день, форумчанам! я работаю в коммерческой структуре, в прошлом году я составляла приказ об увольнении работника в связи с призывом на военную службу по п.3 ст.36 КЗоТ и ссылалась в приказе на ст.44 КЗоТ (выплата выходного пособиия в размере 2-х минимальных зарплат). Бухгалтерия оплатила и вопросов ни у кого не возникало.
|
З ОСТАННЬОГО НАКАЗУ ЗА ЖОВТЕНЬ МІСЯЦЬ
“12” жовтня 2009 року №_________
Про звільнення з роботи Скворцова Леоніда Леонідовича, юрисконсульта сектору дізнання та адміністративного провадження, звільнити з 18 жовтня 2009 року у зв’язку з призовом на військову службу, згідно п.3ст.36 КЗпП України. Відповідно до вимог ст.44. КЗпП України виплатити Скворцову Л.Л. вихідну допомогу в розмірі двох мінімальних зробітних плат. Підстава: заява Скворцова Л.Л., повістка Сімферопольського ОМВК від 10.10.2009. Начальник органу _______ З наказом ознайомлений _____________ Скворцов Л.Л. “__” жовтня 2009 року В трудову книжку робиться запис наступного змісту: “Звільнено у зв’язку з призовом на військову службу, згідно п.3ст.36 КЗпП України.” |
по-моему исчерпывающий ответ, я делаю аналогично. разница правда в том, что иногда бухгалтерия не в настроении и не хочет платить, и в таких случаях приказ идёт с НЕКОТОРЫМИ изменениями, а перед сотрудником криво улыбаешься. ( всё это происходит по тому, что в колдоговоре, как раз, это не прописано никак)
|
Прописано в КД, не прописано в КД - ты главное учись хорошо... (из анекдота), то есть Закон соблюдать надо :acute:
Кстати, ещё двоих коллег опросил - не было прецедентов dont know |
Часовой пояс GMT +3, время: 01:16. |