Форум сообщества специалистов по управлению персоналом HR-Лига

Форум сообщества специалистов по управлению персоналом HR-Лига (http://forum.hrliga.com/index.php)
-   Приказы. Трудовые книжки (http://forum.hrliga.com/forumdisplay.php?f=67)
-   -   Анулювання наказу (http://forum.hrliga.com/showthread.php?t=3330)

антип 20.04.2007 16:24

Вишліть, будь ласка, хто може зразок наказу про анулювання наказу

Добрий день!
Вишліть, будь ласка, хто може зразок наказу про анулювання наказу.
:redface:
antips@mail.ru

esar 20.04.2007 16:30

Наказ загальний, чи кадровий? Причина анулювання?

антип 20.04.2007 17:13

наказ

Про покладання обовязків на період відсутності

НАКАЗУЮ:
У випадках моєї відсутності (відрядження,....------) обовязки директора покласти на заступника директора з виробництва ....... , крім вирішення фінансових питань і підписання господарських договорів.

Цей наказ діяв певний час, а тепер треба його відмінити.

esar 20.04.2007 17:45

Наказ від ............. № ........ про покладення обов'язків директора на заступника директора з виробництва вважати таким, що втратив чинність з ...............

антип 20.04.2007 19:12

наказ

Щиро дякую!
А до речі, цей наказ з кадрів чи з основної діяльності?
Я ще не знаю куди віднести накази про зміни в штатному розкладі та накази, що стосуються стажування та навчання персоналу.
Я Вам дуже вдячна за допомогу!!!
Я працюю недавно, секретар теж, тому нам важкувато. Ще й до того ж освіта за іншою спеціальністю.
Ваші консультації нам дуже допомагають.

esar 23.04.2007 13:48

Розподіл обов'язків між керівниками (як і між всіма працівниками) та тимчасове виконання обов'язків на період відсутності когось з працівників - це сфера загального управління підприємством. Ці положення регламетуються Статутом (Положенням) підприємства та посадовими інструкціями. Якщо у вказаних документах ці питання не знайшли відображення, то питання виконання обов'язків керівника його заступником можне врегулювати загальним наказом. Це - у випадку "взагалі", тобто - на всі випадки відсутності. У разі, коли виникає ситуація, неможливості такого заміщення (наприклад, одночасна хвороба), то разово керівник може покласти виконання своїх обов'язків на іншу особу. Це робиться в тому ж наказі (другим пунктом), в якому директор пояснює свою відсутність: у разі відрядження - в загальному наказі, а у разі відпустки - в кадровому наказі.

Зміни в штатному розкладі вносяться загальникми наказами, а рух працівників, викликаний цими змінами (переврд, встановлення нових окладів) - кдровими наказами.

Цитата:

Я ще не знаю куди віднести ... накази, що стосуються стажування та навчання персоналу.
Поясніть, які саме накази ви маєте на увазі (зміст)?

tatyana_poshta 03.06.2008 11:11

Анулювання наказу

Підскажіть будь-ласка, як правильно анулювати(скасувати, чи вважати недійсним чи втратив чинність) наказ про відрядження, якщо вже не потрібно

Iren@ 03.06.2008 11:25

Відповідь на ваше питання знайдете на форумі за словом, наприклад, скасувати.

tatyana_poshta 03.06.2008 11:25

дякую

tatyana_poshta 03.06.2008 11:40

я передивлялась, але сама проблема стала в тому, що не можу правильно сформулювати "шапочку", на підставі чого?, у зв,язку з чим?що відпала нагода відряджати у відрядження працівників, я не зовсім впевнена що це правильно

Yliya 01.04.2009 15:59

Как правильно аннулировать приказ?

Добрый день! Подскажите, как правильно анулировать приказ директора предприятия об увольнении сотрудника?

kozur 01.04.2009 16:16

У зв’язку з тим, що .....

НАКАЗУЮ:

Вважати недійсним наказ "....." від 01.04.09 № 20.

Yliya 01.04.2009 16:32

А в Книге регистрации приказов по кадрам не нужно зачеркивать недействительный?

Svetlana_Kh 01.04.2009 17:31

Зачеркивать не нужно. Следующим порядковым номером фиксируете приказ об аннулировании.

Iren@ 01.04.2009 17:38

Цитата:

Сообщение от kozur (Сообщение 58949)
У зв’язку з тим, що .....

НАКАЗУЮ:

Вважати недійсним наказ "....." від 01.04.09 № 20 "Про звільнення Шевчука О.П".

+ підстава: заява ....

Yliya 01.04.2009 18:40

Благодарю!!!

Sms 23.04.2009 14:59

Цитата:

Сообщение от esar (Сообщение 6240)
Зміни в штатному розкладі вносяться загальникми наказами, а рух працівників, викликаний цими змінами (переврд, встановлення нових окладів) - кдровими наказами.

а якщо зміни про штатний розклад вже вносяться кадровими наказами - нічого страшного? чим це може "обернуться в будущем"?

DANAQYA 20.10.2010 17:21

Приказ об отмене приказа

Помогите, друзья, новичку: недавно работаю директором центра социальных служб, нужно вести еще и кадры, после прежнего директора остались ошибочки (приказом приняла медсестру по договору подряда и сделала ей запись в трудовой книжке). Насколько я соображаю,приказ неправомочен, а также по договору подряда не вносится запись в трудовую, а у девочки уже запись о приеме на работу есть. Нужно аннулировать приказ о принятии на работу, но я никак не найду основания. Пишут: по договору подряда запись в трудовую не вносится, а где это регламентировано, не вижу. Дайте, прошу, ссылку на законодательство, на что сослаться, почему я хочу признать приказ о принятии на работу специалиста по договору подряда недействительным?

Mardge 20.10.2010 19:21

Дело в том, что с данным сотрудником был заключен именно трудовой договор, если был издан приказ о приеме на работу:
Цитата:

Стаття 24. Укладення трудового договору
...
Укладення трудового договору оформляється наказом чи
розпорядженням власника або уповноваженого ним органу про
зарахування працівника на роботу.
Если человек написал заявление о приеме на работу, расписался в приказе, ознакомился с записями в трудовой книжке, выполнял обязанности согласно должностной инструкции, подчинялся правилам внутреннего трудового распорядка, получал з/п, то как бы ни назывался договор, который был заключен, по сути это - трудовой договор. Так что я бы сказала, что договор подряда "неправомочен", а не приказ о приеме на работу.

DANAQYA 21.10.2010 14:17

Медсестра не состоит в штате. У меня она проходит именно по договору подряда. Поэтому как раз приказ нужно аннулировать. Только не найду, на что сослаться. Она не писала заявление о приеме на работу, а заключала договор. Да, расписалась в приказе, но она же не обязана знать, что приказ о приеме на работу на подрядчика не составляется и запись в книжке не делается. А бывшая директор как раз обязана знать, но не знала. Надо исправлять.

anatol_ua 21.10.2010 14:31

Хотя налицо все признаки трудового договора, всё-таки давайте плясать от ... того, что греет - от ... зарплаты !
Если бухгалтерия уже подала сведения в ПФУ о ней как о работающей по договору подряда, то тут уж лучше ... отменить приказ...
Но при этом должны быть в порядке все соответствующие документы:
сам договор подряда и Акты выполненных работ !

DANAQYA 21.10.2010 15:39

Все это есть, в том то и дело. Так все-таки, на какой законодательный акт сослаться при отмене приказа о принятии на работу по договору подряда? Подскажите, пожалуйста.

anatol_ua 21.10.2010 16:00

На ГКУ (Гражданский Кодекс Украины), описывающий договора подряда (оказания услуг)...:reverie:

Mardge 21.10.2010 17:08

Недавно читала решение суда по похожему делу.
Сотрудница работала на договоре подряда, который перезаключался каждый месяц, в течение года. (при этом приказа о приеме на работу не было) Суд признал договор трудовым.
Здесь важно еще, чтобы и сам договор подряда был составлен правильно и не содержал признаков трудового договора.
Хотя сам приказ о приеме на работу - это уже заключение трудового договора. Я вообще не представляю, как можно его аннулировать.:dont know:

chsm07@mail.ru 21.10.2010 17:49

Цитата:

Сообщение от Mardge (Сообщение 114874)
Недавно читала решение суда по похожему делу.
Сотрудница работала на договоре подряда, который перезаключался каждый месяц, в течение года. (при этом приказа о приеме на работу не было) Суд признал договор трудовым.
Здесь важно еще, чтобы и сам договор подряда был составлен правильно и не содержал признаков трудового договора.
Хотя сам приказ о приеме на работу - это уже заключение трудового договора. Я вообще не представляю, как можно его аннулировать.:dont know:

Абсолютно погоджуюсь. Не хотілось знову розпочинати цей "баян" але ...
По-перше Цивільний Кодекс доволі чітко розмежовує договір підряду (глава 61) та договір про надання послуг (Глава 63). Це абсолютно різні договора. Тому якщо це договір підряду то так і зазначаємо "Договір підряду", якщо це договір на надання послу то відповідно...
Якщо ми визначились що це договір підряду то він " може укладатися на виготовлення, обробку, переробку, ремонт речі або на виконання іншої роботи з переданням її результату замовникові."
Яким чином відповідає процитованому п.2 ст. 837 робота медичної сестри? який результат роботи передає медична сестра замовнику?
Тому цей договір ( на мій погляд) є трудовим.

anatol_ua 21.10.2010 17:52

Цитата:

Сообщение от chsm07@mail.ru (Сообщение 114886)
Яким чином відповідає процитованому п.2 ст. 837 робота медичної сестри? який результат роботи передає медична сестра замовнику?

Дірки від ін'єкцій у ... відповідних місцях тіла ?..:reverie:

Mardge 21.10.2010 19:39

Теж завжди думала, що робота медсестри - це надання послуг.

olievych 03.11.2011 11:59

Прошу поради колег у питанні по даній темі.
Було видано наказ про прийом на роботу працівника. Працівник з ним не ознайомився, вийшов на роботу, але не пробув цілий робочий день, покинув робоче місце і більше не з'являвся. На підставі службової записки його керівника наступним днем було видано наказ про анулювання наказу про прийом, видано трудову книжку з записом про анулювання запису про прийом.
Прокоментуйте, будь-ласка, дії кадрової служби і, якщо можна, які наслідки цього можуть бути.
Працівник написав скаргу в інспекцію з праці. Поки що її змісту не знаю, але хочу наперед підготуватися.
Буду вдячна за оперативну відповідь.

Мотя 03.11.2011 18:37

Цитата:

Сообщение от olievych (Сообщение 155048)
які наслідки цього можуть бути.
Працівник написав скаргу в інспекцію з праці. Поки що її змісту не знаю, але хочу наперед підготуватися.

Я не знаю какие могут быть последствия того, что вы ни с того, ни с сего взяли и все аннулировали..

А что работник? Он был на ЛН..вы знаете?
А какой совет Вы ждете? Немного непонятно...потому что мы вообще ничего не знаем: ни состав иска, ни того, где был ваш работник...когда это все выяснилось...
Может, присудят восстановить записи да и все...

Тяжело хоть что-то Вам ответить...

Простите, а Вы к чему хотите подготовиться? Вы кем работаете?

Iren@ 03.11.2011 20:59

Цитата:

Сообщение от olievych (Сообщение 155048)
видано трудову книжку з записом про анулювання запису про прийом.

Інструкцією № 58 не передбачено внесення запису про роботу 1 день.
Так працівник прийшов за трудовою книжкою? Чому на роботу не виходив з наступного дня, що сказав?

olievych 24.11.2011 16:34

Простите! Вопрос снят (закрыт). Всем спасибо!

Часовой пояс GMT +3, время: 15:13.