![]() |
ФЛП, наемные работники и... многое другое
Доброго дня. У розсилці від вашого ресурсу знайшов розяснення Мінсоцполітики, а саме:
Понятие «физическое лицо — предприниматель» в совокупности тоже охватывается понятием «физическое лицо», поскольку гражданин, желающий реализовать свое конституционное право на предпринимательскую деятельность, после прохождения соответствующих регистрационных и других предусмотренных законодательством процедур только приобретает новый признак — «предприниматель», не теряя при этом статуса физического лица. Чи правильно я розумію, що навіть тоді, коли ТД складений між двома фізичними особами-підприємцями, його слід рееструвати у ДФС? |
Цитата:
Цитата:
А якщо договір укладений між двома ФОП, то це вже буде не трудовий, а господарський договір. |
Цитата:
http://hrliga.com/index.php?module=n...=view&id=15688 Цитата:
|
как-то у вас непонятно.
"якщо письмово укладено господарський договір", то здесь будет две стороны - заказчик и исполнитель, но никак не работодатель и работник. предмет такого договора - услуга (работа), ее конечный результат. например, в договоре указано, что заказчик заказывает услугу "покрасить 10 м забора", а исполнитель ее оказывает. что у вас в договоре написано (планируете написать)? http://hrliga.com/index.php?module=p...p=view&id=1282 http://zpkadry.com.ua/ua/journal/zpkadry/article/265 |
Цитата:
Ні про підлягання внутрішньому трудовому розпорядкові, ні про якусь заробітну плату в господарському договорі і речі не може бути. Цитата:
Цитата:
Робітник — це фізична особа, яка виконує роботу за наймом, працює на власника, що володіє засобами виробництва. Підприємець — фізична особа, яка реалізує свою здатність до праці шляхом самостійної, на власний ризик діяльності з метою отримання прибутку. Бачите різницю? У робітника є лише робочі руки, і він виконує те, що йому скажуть, як скажуть і коли скажуть, а підприємець має свої засоби виробництва, виконує роботу на власний ризики, коли схоче і як схоче Тобто робітник - це, по суті, батрак, а підприємець - куркуль :) |
Добре, конкретизую. Я ФОП, 2 група. Власник кавярні. Мені потрібен робітник, який буде варити каву, продавати її, продавати супутні товари, тістечка і т.п. Також він має прибирати приміщення, вести облік проданого товару. Є два шляхи.
Перший. Я, як ФОП і найманий робітник (фізична особа). В цьому випатду маю зробити наказ на прийняття на роботу, письмовий трудовий договір, зареєструвати його у ДФС, в установлений законом строк, нараховувати аванс, зарплатню, робити утримання (18+1,5%) та платити ЄСВ (22%), при цьому здавати усю звітність, повязану з таким робітником. Можливо потрібна буде кассова книга, депонування при розрахунках готівкою, або безготівковий розрахунок і т.п. Як на мене - це геморой. Нас там працює півтори людини, а документів треба робити, як на повноціному підприємстві. Не палаю бажанням. Другий шлях. Укласти угоду між мною, як ФОП 2 група и "робітником", як ФОП 3 група. У цій угоді я можу вказати, що даний ФОП 3 група здійснює послугу. Посуті, це договір ЦПХ? А яку послугу я маю вказати? Можна, ясна річ, не вказувати пункти ознаки ТД, а наприклад написати, щось накшталт "послуга по забеспеченню процессу приготування та реалізаціі напоїв та супутніх товарів, забеспечення процесу обліку виробленої та реалізованої продукціі". Ніяких рамок графіку робочого дня. Сам приходить, коли хочеш, сам організовуй процес, тільки звітуй у кінці місяця. Повна свобода дій. А винагорода за це, ну, наприклад 0,53 грн з каждої виробленої та реалізованої чашки напою. У кінці місяця напишемо акт, що виконані послуги, вироблено та продано 3000 чашок напоїв, винагорода складає 1600грн. Ясна річ, що сума 1600 грн у якості винагороди - це так, офіційно. Де факто робітники заробляють значно більше, навіть ніж мінімалка. Але дуже не хочеться платити зайві податки. Тому 5% від 1600 грн - це саме те що треба. Ну і крім того 704 грн ЕСВ. Якщо таке "прокатить", то добре. Але, завжди є верогідність того, що прийдуть і скажуть "цей договір має ознаки трудового", оскільки фактично, людина виконує роботу. Ось чого б не хотілося. Бо в цьому випадку нарахують, донарахують та й ще штрафонуть. Після, можно закривати діяльність, враховуючи штрафи, які зараз діють. Тому, вибачайте, але я маю дуже прискипливо підійти до питання, оскільки не юрист, не єкономіст, а звичайний такий чоловік. Враховуючи ващі відповіді, можна бути впевненим, що уклавши договір між двома ФОП до мене не докалупаються. Важливо, щоб у договорі не будо ознак ТД. Це ясно. Дякую. Доречі, як гадаєте, ПОПЕРЕДНІЙ договір, в якому вказано, що ПРЕТЕНДЕНТ на майбутню роботу, проходить процесс самонавчання, ознайомлення на протязі тижня, без графіку, у свободному режимі, але й без зарплатні. В присутності майбутнього работодавця. Результатом такого договору буде укладання (або не укладання, якщо претендент не забажає) основного договору (ЦПХ або ТД). При перевірці інспектором з праці можуть щось предявити при наявності такого договору? |
Цитата:
Цитата:
Це не договір ЦПХ, тому як ця людина може виконувати роботу лише у визначеному вами місці і у визначений розпорядком роботи час. Якщо ви бажаєте зробити все так, щоб це не було схоже на трудовий договорі, то укладіть з цим ФОП договір оренди - ви йоме передаєте у оренду кав'ярню з обладнанням, а він там буде варити каву, продавати її, продавати супутні товари, тістечка, отримувати не зарплату, а прибуток (він же підприємець!!!), а вам платити за аренду, у цьому випадку все буде законно і договір не буде містити ознаки трудового. |
Цитата:
оскільки я сам орендую це приміщення, я не маю право його передавати в оренду третій особі (згідно договору оренди), крім того, в мене 2 група, а для того, щоб передавати приміщення у аренду, треба перейти на 3 групу, як я розумію. Та в мене немає КВЕДу щодо передачі приміщень в оренду. Але, ідея цікава. Можна спробувати "втихаря" сдати не все приміщення, а лиже барну стойку з обладнанням. Треба подумати. Дякую. А як щодо договору про спільну діяльність без створення юридичної особи? Обєднуємо зусилля, навички, знання та вміння. Я, як сторона-1 надаю можливість користуватися приміщенням, обладнанням та інвентарем, без права спільного володіння. Тобто, приміщення, обладнання та інвентар залишаеться у моїй власності, але я дозволяю Стороні-2 його використання для досягнення спільної мети. Сторона-2 готує та реалізовує напої та супутні товари, використовуючи моє приміщення, моє обладнання та інвентар. Я несу повну фінансову відповідальність. Провожу сплату за товари та необхідні розхідники. Сторона-2 веде облік виготовленої та реалізованої продукціі, надає інформацію по залишкам продуктів та розхідників, здійснює замовлення необхідних розхідників та супутніх товарів у постачальників. Дохід від спільної діяльності спочатку йде на компенсацію витрат Сторони-1 по утриманню приміщення, обладнання та інвентарю, затрат щодо оплати за розхідники та супутні товари. Дохід сторони-2 від спільної діяльності визначаємо на підставі звіту Сторони-2 про кількість виробленої та реалізованої продукціі. Вводимо поняття "умовна одиниця виготовленої продукціі" (по суті - 1 чашка напою). Погоджуємо, що Сторона-2 отримує дохід, який визначаеться, як добуток кількості "умовної одиниці виготовленої та реалізованої продукції" на фіксовану величину, наприклад 0,53. Сторона-2 надала звіт, що за місяць вона виготовила та реалізувала 3000 умовних одиниць продукції. Складаємо акт, 3000х0,53=1590грн. Це дохід Сторони-2. Ну а усе інше, що залишилося - це дохід Сторони-1. Сторона-1 веде облік і документооборот по договору про Сд. Як гадаєте, такий варіант не кращий? |
Цитата:
|
ще одне питання і я випаровуюсь)))))
Як гадаєте, ПОПЕРЕДНІЙ договір, в якому вказано, що ПРЕТЕНДЕНТ (не робітник, а саме претендент) на майбутню роботу, проходить процесс самонавчання, ознайомлення на протязі тижня, без графіку, у свободному режимі, але й без зарплатні. В присутності майбутнього работодавця. Результатом такого договору буде укладання (або не укладання, якщо претендент не забажає) основного договору (ЦПХ або ТД). При перевірці інспектором з праці можуть щось предявити при наявності такого договору? |
Цитата:
И еще мне непонятно - о каком основном договоре идет речь? Это как? Договор либо он есть: то ли трудовой, то ли договор ГПХ, то ли его нет. Никаким он не может быть основным или второстепенным. И почему Вы все свалили в кучу - ТД и договор ГПХ? Думаю, что здесь не только инспектор по труду придет в шок, а и другие проверяющие органы, если увидят странный Ваш предварительный договор, по которому человек поступает в рабство...:swoon: |
Цитата:
1. Попереднім є договір, сторони якого зобов'язуються протягом певного строку (у певний термін) укласти договір в майбутньому (основний договір) на умовах, встановлених попереднім договором. Законом може бути встановлено обмеження щодо строку (терміну), в який має бути укладений основний договір на підставі попереднього договору. Істотні умови основного договору, що не встановлені попереднім договором, погоджуються у порядку, встановленому сторонами у попередньому договорі, якщо такий порядок не встановлений актами цивільного законодавства. Попередній договір укладається у формі, встановленій для основного договору, а якщо форма основного договору не встановлена, - у письмовій формі. 2. Сторона, яка необгрунтовано ухиляється від укладення договору, передбаченого попереднім договором, повинна відшкодувати другій стороні збитки, завдані простроченням, якщо інше не встановлено попереднім договором або актами цивільного законодавства. 3. Зобов'язання, встановлене попереднім договором, припиняється, якщо основний договір не укладений протягом строку (у термін), встановленого попереднім договором, або якщо жодна із сторін не направить другій стороні пропозицію про його укладення. 4. Договір про наміри (протокол про наміри тощо), якщо в ньому немає волевиявлення сторін щодо надання йому сили попереднього договору, не вважається попереднім договором. На підставі цього, я укладаю ПОПЕРЕДНІЙ договір із своїм майбутнім робітником. Відповідно до цього попереднього договору, майбутній робітник (претендент) не підпорядковуючись графіку роботи установи, на власний розсуд, коли заманеться, в будь-який час має право приходити на територію майбутнього работодавця, знайомитися з умовами роботи, набувати певних навичок, які знадобляться у майбутній роботі, практикуватися у вироблені продукції тощо. Цей процес проходить у присутності майбутнього работодавця, який дає поради у процесі самонавчання. Оскільки майбутній робітник не підпорядковується на данному етапі ні внутрішньому розпорядку, має вільний графік відвідувань, знаходиться на майбутньому робочому місці поряд з майбутнім работодавцем, то цей процесс самонавчання не є роботою отже не підлягає оплаті. Метою попереднього договору є укладання у майбутньому основного договору - трудовий договір. Строк дії попереднього договору 7 днів. По закінчені строку дії попереднього договору, буде укладений основний договір - трудовий. Але, у випадку, якщо претендент по закінченю терміну дії попереднього договору вирішить, що він не бажає працювати на даному робочому місці, то основний договір не укладається. Для чого, як на мене, потрібен цей попередній договір. Річ у тому, що при укладанні одразу трудового договору, його треба рееструвати у ДФС і т.д. Припустимо, все оформили, а робітник вирішив піти. Ну, щось йому не подобається, або передумав. У мене виникає головняк із розірванням ТД. Аби гарантовано бути впевненим, що людина прийшла надовго, спочатку, маю ії навчити, після чого укласти ТД і допустити до роботи. Оскільки мені треба обгрунтувати, що за людина знаходиться на робочому місці поряд зі мною, вирішив укласти ось такий попередній договір. Людина не несе ніякої відповідальності, не використовується як наймана робоча сила, а проходить процесс навчання (самонавчання) на моїй території. Це не раб, оскільки людина сама вирішує коли, як і скільки приходити та навчатися. Цитата:
Цитата:
|
Цитата:
Цитата:
Цитата:
И Ваш будущий работник, если он окажется нормальным и грамотным, а не полностью лохом, который захочет себя отдать в рабство, пусть даже и на неделю - он возьмет Ваш предварительный договор и обратится в прокуратуру. Я бы так и сделала. И да, я бежала бы без оглядки подальше от Вашей организации, при таком приеме на работу. Цитата:
Таким способом, как Вы предлагаете, Вы все равно проблему не решите! Коль, она у Вас есть и работники больше недели у Вас не держатся... Цитата:
Странное решение для гарантии. Цитата:
Цитата:
|
Цитата:
Цитата:
Цитата:
Цитата:
Цитата:
|
Цитата:
Цитата:
Цитата:
Цитата:
Или это они Вам рассказали о каком-то странном предварительном договоре? И о последствиях? Так и остальное пусть расскажут. Цитата:
Цитата:
Цитата:
|
Цитата:
1. исполнитель не подчиняется внутреннему распорядку. 2. исполнитель самостоятельно решает, когда ему приходить и выполнять работу для достижения поставленных по договору целей 3. вознаграждение за выполненную работу выплачивается на основании акта выполненных работ. Что ещё? Цитата:
Цитата:
Цитата:
Цитата:
Цитата:
|
Цитата:
Мдя-я-я-я...как же это соотнести с вот этим высказыванием?: Цитата:
И никакие они не работники, получается....Ничем абсолютно не защищены:reverie::twisted:.....А кто будет отвечать за их здоровье? За НС? Дядя? За стаж, за будущую пенсию? За неуплату ими налогов? Вы их хотите вообще со свету изжить? Ни отпусков, ни ЛН, ни отпускных...и они счастливы! Я первый раз вижу, чтобы по этой причине люди светились счастьем! Знаете, скажу так: изучите темы о договорах ГПХ, о трудовых договорах....да и вообще - форум изучите..... Начните с Правил: Цитата:
Знаете что? Да увольте всех своих рабов и работайте сами, на свое благо! Так будет более честно! |
Цитата:
работники, по большей части, молодые люди, которые по той или иной причине, либо бросили учёбу, либо не хотят учиться, из малообеспеченных семей и т.п. Я их силком не затягиваю. Даю объявление, сами звонят, приходят. Они совершенно без опыта работы где-либо. Если посмотреть объявления о найме на работу, практически везде нужен опыт. Я же готов брать работника, обучать его всем премудростям лично, давать достойную зарплату, по их просьбе пересматривать график работы и т.п. Ну, например, не может работник завтра выйти, не вопрос, сам выхожу и работаю. Нагрузка у них минимальная, рабочее место удобное, тепло, светло, приятные посетители, бесплатно кормлю их, они бесплатно могут пить кофе, чай, если работник курящий - ходи, кури, когда хочешь. В общем, у них полная свобода действий. Нужно уехать на неделю? Не вопрос, езжай, я сам выхожу работать. Они не вкалывают у меня каждый день. Понятно, что меняются так ,как хотят. А самое интересное знаете что? У меня работает два молодых человека, так вот они порой, не дают мне возможность выйти и поработать. На перегонки стараются побольше дней отработать. И не потому, что они рабы, как вы думаете или у них нищенская зарплата, а потому что созданные мной для них условия, куда лучше и приятнее, чем работа в какой-нибудь сети на неизвестного дядю. Если хотите, мы как семья, как близкие родственники. Знаете ,когда работник говорит: "у меня тут знакомая хочет поработать, я ей рассказал, что за работа, что хозяева шикарные..." - вот это для меня показатель того, что всё я делаю правильно. Никто, никого насильно не держит. Что-то не устраивает - рынок труда большой. Посути, я даю возможность, бесплатно, преобрести профессию бариста с нуля. Далее, если работник посчитает, что есть варианты получше - он уже спокойно идёт на новую работу уже с ОПЫТОМ. В общем, у меня агалделая демократия и вседозволенность в плане работы. Поэтому никто и не спешит от меня бежать. Как думаете, рабские условия труда способствуют такому положению вещей? Цитата:
Цитата:
Цитата:
Ладно, господа хорошие. Спасибо за некоторые разъяснения, которые тут были даны, много интересного для себя узнал. В принципе, законный метод официального трудоустройства я для себя нашёл. Уверен, что и работникам будет приятно, поскольку потеря в зарплате будет незначительная и мне будет интересно, поскольку они будут работать официально. Я три месяца разбирался в вопросах труда. И отчасти благодаря этому форуму, наконец-то сложил пазл. Всем спасибо. Удачи. |
Цитата:
Я знаю только один законный метод официального трудоустройства: тот, который прописан КЗоТУ! А Вы знаете другой?;) Цитата:
|
Цитата:
Цитата:
Цитата:
Но если, не дай бог, кто-то из них получит травму или серьезно заболеет - их мнение моментально изменится, уверяю вас! А если они сами и промолчат - то в дело вступят их родственники, и им вы никак не объясните, что ваш сын или муж не захотел быть социально защищенным, потому что законы несправедливы... Это не аргумент, это больше похоже на езду без документов: раз я умею отлично водить машину, то на фига мне все эти бюрократические заморочки с получением водительских прав - ведь их наличие никак не скажется на моих знаниях и умениях? Но так люди думают, к сожалению, только до первого ДТП, причем неважно, кто будет виновником - вы, опытный и умелый, но без прав, или вчерашний выпускник автошколы, только получивший права и впервые самостоятельно выехавший за пределы автодрома... Цитата:
И вы должны понимать, что помимо вашей зарплаты люди еще нуждаются в услугах скорой помощи, которая существует за счет государства, если они заболели, в услугах полиции, если они нуждаются в защите (мы не будем сейчас говорить о коррумпированности этих органов и о качестве предоставляемых ими услуг - они точная копия нас с вами, и зачастую мыслят и поступают точно так же, как и мы с вами - мы стараемся заплатить поменьше налогов на их содержание, а они стараются не слишком перетрудиться), нуждаются в пенсионном обеспечении, если они утратили трудоспособность. Да, в молодости всем нам кажется, что мы будем жить долго и счастливо, и никогда не заболеем и не состаримся - но мы заблуждаемся, это неизбежный процесс... А ведь еще есть люди, потерявшие родных и близких - кто позаботится о них? Цитата:
Поделитесь рецептом - какое же в итоге вы нашли решение? |
Цитата:
Не поверите, Андрей, но, примерно в таком же ракурсе писала свой опус в ответ на рассуждения ТС...писала долго, с примерами....потом все убрала. Причина: не поймет! И другим не расскажет.... Тогда зачем все эти мои потуги? Да, скоро, как говорят, и ТК исчезнет и еще что-то исчезнет, может, и система в чем-то изменится....Но, тем не менее, почему-то спохватываются, но уже поздновато, многие - глядь, а время ушло, а стажа нет, да и ТК поздновато уже заводить....и здоровье не то, и молодость ушла... Бизнес? Это замечательно! Но....сегодня - пан, а завтра - пропал...и пойдет бывший пан, у которого бизнес прогорел, трудоустраиваться на "птичьи" права, а вот тогда и подумает - а как сыр ли в масле катались его работники, которые катаются сейчас на своих "птичьих" правах.... Просто....говорить о несовершенности государства и государственности со всеми вытекающими, налогами и вытекающими из налогов и пр.и пр. можно до бесконечности, а форум у нас не той оперы! |
Цитата:
Вспомнился пост Ирины: Цитата:
|
Цитата:
Цитата:
Цитата:
Цитата:
Цитата:
Цитата:
Цитата:
|
Цитата:
А чтобы не получать минимальную пенсию – вы можете воспользоваться накопительной пенсионной системой, но вы вряд ли на такой шаг пойдете, вам же удобнее сейчас платить по минимуму, не так ли? Цитата:
Цитата:
Цитата:
А у государства не треснет, государство развиваться сможет нормально, если все будут исправно налоги платить и контролировать, на что эти налоги государство расходует. А то на сегодняшний день одни стараются налоги «минимализировать» и поменьше светиться с вопросами на что эти налоги тратятся, другие – бюджет «приватизировать», и все довольны - рука руку моет! Цитата:
|
Цитата:
Цитата:
Цитата:
Цитата:
Цитата:
Цитата:
Цитата:
Цитата:
|
Хотела было написать ответы....но, знаете, изучив все Ваши стенания по вопросам ужасного государства, ужасного налогообложения, ужасной жизни Вашего отца, беспросветного Вашего будущего и будущего Ваших работников...и т.п...., у меня появился не ответ, а один-единственный вопрос:
Почему Вы еще здесь, в этой стране?:dont know: Может, все это поменяете на шикарную страну с шикарным налогообложением? Может, есть где-нить рай на Земле? Эдем найдете? Так, ведь, не уедете, а будете продолжать жить здесь и выдумывать невыдумываемое....А знаете почему? А потому, что в любой другой стране Ваши выкручивания на тему: как бы обдурить государство пресекутся моментально, даже в ту минуту, как только свои хитросплетения Вы будете только вынашивать в голове. Приведу пример, на первый взгляд, ничего общего не имеющий с налогами...Италия (беру даже не самую развитую западную страну, среднюю)...пляж....небольшой плеск небольшой волны (подчеркиваю - совершенно легкое малое волнение)....вдоль берега протянута красная лента, за которую заходить запрещено ввиду волны (как кажется властям) на море...Наш умный турист решает, что это не для него, т.к. это вовсе не волна, намеревается перешагнуть красную ленту и .... окунуться в теплом море. До момента его намерения на пляже насколько видит глаз - ни одного карабинера, просто - НЕТ их! Но как только наш бравый рагаццо подумал искупнуться, то моментально, как будто из песка, выскочили четыре карабинера и ...под белы рученьки, как говорится....Это не из инета или фильма, это я наблюдала своими глазами...я просто была в шоке - откуда выскочили карабинеры, их не было нигде... А о том, чтобы даже подумать исхитриться насчет законов - никому не удастся.... Поэтому...поэтому я знаю заранее ответ на мой вопрос, и вы его знаете - вот в чем дело! Многие поговорки у нас и у них - есть похожие, но поговорки "Закон, что дышло, куда повернешь - туда и вышло" - там нет! |
Цитата:
есть масса факторов, которые не позволяют уехать за границу. незнание языка, неизвестность, отсутствие знакомых, друзей, которые могли бы помочь на начальном этапе, страх перед неизвестностью. Бонально. Да много чего. Да и кому там мы нужны? В первую волну эмиграции, батя дважды получал разрешение на выезд в Германию на пмж. Не поехали. Бонально боялись неизвестности. Цитата:
А что касаемо карабинеров, так у нас когда-то инспектора ГАИ так же внезапно появлялись и тормозили. Забыли уже?:lol: |
Цитата:
Принимайте ее такой, какая есть! Цитата:
У нас есть такая тема... |
Цитата:
|
Цитата:
А я - Вас! :bravo:;) Я уже Ваши идеи размножаю...и знаете - никакой поддержки....одни непонимания...:dont know::yes: Цитата:
Вы читали внимательно? Я говорила, что не стОит ОСУЖДАТЬ то место, где Вы живете, и что считаете Родиной.... Цитирую: Цитата:
Из всего, что Вы написали - прочтите сами - Вы не написали ни единого хорошего слова о Родине, все Вам плохо и плохо Вашему папе...но живете же? Значит - не так все плохо.... |
Цитата:
Цитата:
Цитата:
Цитата:
Цитата:
Цитата:
|
Цитата:
Цитата:
|
Цитата:
Цитата:
|
Перед зданием парламента Исландии лежит расколотый камень «Монумент Гражданскому Неповиновению», на котором написано:
«Если правительство нарушает права людей, то восстание — их священное право и обязанность» http://ic.pics.livejournal.com/mi3ch...0_original.jpg Восставайте! |
Цитата:
Считайте мою позицию в отношении государства восстанием одного человека:lol: Без кровопролития, кстати. Воспользуюсь, пожалуй, своим священным правом и обязанностью:lol: |
Цитата:
Только масштабы поменялись... Только не обижайтесь на мои слова - я ведь тоже ничем не лучше вас, и я точно такой же, как и вы, продукт той системы, построенной на лжи и двойной морали, где одни слова для кухонь, другие для улиц, системы, где зарабатывать - это барыжничать, а воровать - это доблестно и почетно... А потом мы всем рассказываем, что мы цивилизованные, что мы в Европу хотим, и все мы такие проевропейские, честные, белые и пушистые, но вот только нас почему-то В Европе никто не ждет, не любит и не понимает :cry: Цитата:
И вместо того, чтобы научить их ловить рыбу, вы намекнули, что ее не обязательно ловить самому, а можно просто втихаря у кого-нибудь слямзить! Цитата:
И проблема вороватых чиновников ("Когда вы уклоняетесь от налогов, где-то плачет ребенок чиновника, которому не хватает на Бентли и кокаин!") существует не только у нас, но в развитых странах есть развитое гражданское общество, которое держит под контролем, потому что, как сказал бывший президент США Джэймс Мэдисон "Народ не должен бояться власти — власть должна бояться народа!" Цитата:
как сказал один писатель - "Революция – это, в сущности, смена одной элиты на другую, порою менее наглую или менее жадную, что эту самую революцию в подобных случаях оправдывает" Цитата:
лучше вспомните, ходили ли вы на последние выборы, и за кого голосовали - наше правительство, хорошее оно, или плохое, нам не с Марса прислали! как говорил тот же Черчилии - "Если целая страна допустила, чтобы ею правил тиран, вину за это нельзя возлагать лишь на одного тирана" Если целая страна допустила, чтобы ею правил тиран, вину за это нельзя возлагать лишь на одного тирана. (Уинстон Черчилль) Менять страну надо, но начинать надо и с себя тоже - потому как вы, сэкономивший копейку на газировке, будете молчать и все прощать этой власти,потому как невольно будете помнить, что у самого рыло в пуху. На этом предлагаю прения закончить. Лично вам желаю всего наилучшего и рекомендую забыть о бесплатной газировке и начать жить, соблюдая законы самому и того же неукоснительно требовать от представителей государства - и, возможно, тогда у вас появится шанс в старости не жить на нищенскую пенсию, которой не хватает даже на оплату коммунальных услуг. |
Цитата:
Цитата:
|
Цитата:
|
Цитата:
|
Цитата:
Цитата:
Цитата:
Цитата:
Цитата: