![]() |
Совместительство и отработка часов
Добрый день. в штатном расписании есть должнлсть специалиста на 0.5. принимаем по совместительству сотрудника и он будет работать тлько понедельник и среду с с 9 до 18 и получать 1000 тыс грн. как издать приказ? принят надолжность по совместительству с окладом согласно штатке?а как этл время прописать если в штатке указано специалист-0.5-1000 тысяча грн.
|
Цитата:
|
Доброго дні! В мене така ситуація. Є в нас дві фірми по виробництву харчових продуктів - дві незалежні юридичні одиниці. Перша працює 1-2 тиж в місяць, або місяць стоять, під замовлення від клієнтів. Люди маю зп від виробітку. Зп зрозуміла мала. На другій фірмі виробництво працює цілодобово безперебійно. Ситуація: хочемо працівників першої фірми влаштувати по сумісництву на другу. Питання у правильності заповнення табелів та графіку виходів на роботу, адже по сумісництву ми оформимо людину на пів ставки, а реально треба відпрацювати місяць, зміна по 12 год. як закривати табелі на одній і на другій фірмі. А якщо на її основному місці роботи потрібно буде вийти на тиждень, як по сумісництву їй табель заривати? А якщо оформляти працівника по договору ЦПХ? я говорю про посаду укладальника продукції на лінії. Про неофіційні домовленості не може бути мови. Підскажіть як законно правильно це оформити, чи це неможливо. Дякую
|
Цитата:
І з чого ви взяли, що за сумісництвом ви можете оформлювати людину лише на півставки? Адже вона може працювати на основному місці роботи на умовах неповного робочого часу - то чому б їй не працювати за сумісництвом на повну ставку? КЗоТ не обмежує сумісників у часі, в статті 102 зазначено, що "...працівники, які працюють за сумісництвом, одержують заробітну плату за фактично виконану роботу". Тобто скільки відробив - стіль ки й заробив! Цитата:
Цитата:
|
Дякую за оперативну відповідь.:yes::yes::yes:
тобто чіткого позмінного графіка виходу на роботу при оформлення за сумісництвом ми не обговорюємо, можемо вказати на умовах неповного робочого часу, а табель закривати по фактично відпрацьованим годинам?? то вона в нас, то на іншій фірмі працює, - де є робота - там працює (без привязки докількості годин за місяць, аби не було більше встановленої місячної норми робочих годин??) так ?? |
Цитата:
Цитата:
Якщо ви приймаєте людину на роботу - ви маєте або забезпечити її роботою, або оплатити їй час простою: Цитата:
Цитата:
А я вам вже трішечки підказав: не буде грубим порушенням, якщо робітник по домовленості з керівництвом не вийде в якийсь день на роботу на одній фірмі, а буде в цей час працювати на іншій. Але це нетиповий випадок, який носить надзвичайний характер і закріпити ці вимоги в трудовому договорі ви не можете саме з тієї причини, що ви не можете примушувати працівника працювати на іншій фірмі лише із за того, що ви інколи не маєте змоги забезпечити його роботою... |
В тому і проблема, що ми не знаємо часу простою на місці основної роботи, чи то в них буде 2 тижні, чи то 1,5 місяців без роботи, ситуація така, що вони це простоєм не показують, а люди готові в нас підзаробити. коли ми були єдині - таких проблем не було - працювали там де треба і отримували на відпрацьований час зп. а тепер ми 2 окремі компанії. як це оформити і не підвести нач.виробничих цехів (що є робота, але людина на іншій фірмі)- проблема. щось я по кругу ходжу :swoon:
|
Чому ж по кругу? Я вам трішечки підказав, що і я к робити :)
Офіційно оформити це все складно саме тому, що ви самі не маєте чіткої інформації, коли і де буде робота, а в трудовому договорі це має бути чітко визначено. Тому я і написав, що все залежить від вас - імпровізуйте! Так, ви не можете людей зобов'язати чи примусити бігати туди-сюди, але ж ви можете домовитися з ними:) Поясніть людям ситуацію, і я певен, що ніхто не буде проти! Я з зрозумілих причин не можу вам тут давати поради, які суперечать чинному законодавству, але ж я і не можу обмежувати вашу фантазію :) Так що дійте!!! |
ЛЮДИ НЕ ПРОТИ - юрист, мяко кажучи, слабоват :cry::cry::cry: порадитись не маю з ким , крім Вас. так що за Ваші відповіді щиро вдячна :hi::hi::hi:
|
Оце ще раз перечитав уважно ваше запитання, і виникла така пропозиція: якщо перша фірма працює 1-2 тиж в місяць, а на другій фірмі виробництво працює цілодобово і безперебійно, то навіщо вам працівників першої фірми влаштувати по сумісництву на другу?:dont know:
Адже логічніше і зручніше було б зробити навпаки - перевести всіх на основну роботу на другу фірму, а на першій оформити їх за сумісництвом? |
Гарна пропозиція. Але ми на меншій фірмі зараз посили штат менеджерів з продажу, щоб збільшити кількість замовлень на продукцію. Так як команда молода, на це піде час. І ми щиро надіємося, що менше підприємство запрацює на повну потужність. тому цей крок розглядали як тимчасовий.:read:
|
Цитата:
|
Для себе я зрозуміла як законним шляхом це зробити . дякую. тепер вирішенння питання - це для начальників цехів. захочуть - помиряться, я так вважаю.
|
внешний совместитель педагог
Здравствуйте! Коллеги, подскажите пожалуйста, может ли работник, работающий в министерстве транспорта на основной работе, оформиться в институт научно-педагогическим работником по совместительству( внешний совместитель) на часть ставки? У него есть педагогический стаж и необходимые ученое звание и степень. То есть меня интересует можно ли совмещать обычную работу с научно-педагогической? Извините, если выразилась некорректно. :redface:
|
Цитата:
Цитата:
Там ведь явно экономят на раб.силе... я против. Попадется один умный сотрудник и хана производству... ИМХО |
Цитата:
Я так понимаю, что они просто не могут всех загрузить работой из за отсутствия заказов. Вот и получается, то густо, то пусто. |
Часовой пояс GMT +3, время: 14:08. |