Форум сообщества специалистов по управлению персоналом HR-Лига

Форум сообщества специалистов по управлению персоналом HR-Лига (http://forum.hrliga.com/index.php)
-   Рабочее время. Время отдыха. Трудовая дисциплина (http://forum.hrliga.com/forumdisplay.php?f=66)
-   -   Гнучкий режим робочого часу (http://forum.hrliga.com/showthread.php?t=15540)

Gabrielle 22.05.2012 14:09

Гнучкий режим робочого часу

Вибачте, але не прочитала всю тему з початку, тому, можливо, частково моє питання вже має відповідь. І все таки.

Жінка вийшла на роботу після декретної відпустки. Початок якої - 06.07.09 кінець - 07.05.12.
Пише заяву з проханням перевести її на неповний робочий день з "гнучким графіком". Заробітна платня в місяць - більше мінімальної. Скільки годин як мінімум вона повинна відробити в місяць, щоб трудовий стаж не переривався, не зменшувався, ну і взагалі, був як у всіх нормальних людей ?:) Чи, якщо мінімальна з.п. зберігається, то вона може і одну годину в неділю працювати? І ще. Оцей "гнучкий
графік". Як його табелювати? На форумі по ньому взагалі нічого не знайшла. Може, погано шукала.
Мій варіант дій.
Наказ на зміну штатного розпису - додаємо нову штатну одиницю - скажімо, заступник директора по.. Штатна одиниця передбачає одну п.яту ставки (що становить мінімальну з.п.), і гнучкий графік.
Вона пише вищевказану заяву, на, скажімо, 8 годин в неділю, з переведенням вказану посаду заступника директора.
Директор пише наказ на переведення.
Всі радіють, а особливо перевіряючі.

П.С. Забула. А потім директор пише наказ на зміну в штатному про видалення попередньої її посади із штатного.

Mardge 22.05.2012 14:59

Цитата:

Сообщение от Gabrielle (Сообщение 172393)
Оцей "гнучкий
графік".

ЗАТВЕРДЖЕНО
наказом Міністерства праці та соціальної політики України
від 4 жовтня 2006 р. N 359

МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ
щодо встановлення гнучкого режиму робочого часу

Gabrielle 22.05.2012 15:32

Цитата з рекомендованого документу: "встановлену відповідно до законодавства кількість робочих годин в обліковому періоді, який прийнято для підсумованого обліку робочого часу (тиждень, місяць, квартал, рік тощо). " - скільки це у даному випадку? 8 год. в неділю - це встановлена відповідно до законодавства кількість, чи ні?
Цитата з рекомендованого документу: " Організація праці працівників в умовах ГРРЧ передбачає три складові робочого часу, на які може поділятися робочий день" ... "Може поділятись..." а може і не поділятись?
І взагалі. Це ж тільки рекомендації. Чітких правил щодо ГРРЧ, що протирічили б моєму варіанту немає?
Не хотілося б у даному варіанті встановлювати фіксований час.
Крім того, Не зрозумілим мені видався пункт про введення ГРРЧ. Його може ініціювати начальник - з цим все зрозуміло, але він повинен попереджати за місяць... Ееее... кого попереджати, якщо посада тільки вводиться? Ну теоретично? Це стосується всього одного працівника, який якраз і буде проситися на цю посаду, знаючи про всі умови.
І якось там туманно про фіксацію перебування на робочому місці... Яку систему хочу, таку і придумую? Так, щоб без карток - хи хи - занувати папірець "таблиця перебування громадянки Н. на робочому місці" - таке можна заснувати? :)
Підприємство - 7 робітників

Але, можливо хтось все ж таки зможе оцінити правомірність дій мого варіанту? (попередній пост)

Gabrielle 23.05.2012 11:12

Люди, будь ласка, може хоч хтось знає :cry:

Mardge 23.05.2012 12:11

Ви спочатку опишіть, що саме розумієте ви і ваша працівниця під гнучким режимом робочого часу. А то ми зараз почнем розбирати, а потім виявиться, що вам зовсім не це потрібно.
Який графік роботи пропонуєте?
Чи передбачена така можливість колективним договором?

На прохання працівниці ви зобовязані встановити їй неповний робочий час, але зобовязань щодо ГРРЧ немає.
Цитата:

Сообщение от Gabrielle (Сообщение 172405)
Крім того, Не зрозумілим мені видався пункт про введення ГРРЧ. Його може ініціювати начальник - з цим все зрозуміло, але він повинен попереджати за місяць... Ееее... кого попереджати, якщо посада тільки вводиться? Ну теоретично?

:read:
Цитата:

2.5 ГРРЧ може встановлюватись за угодою між працівником і роботодавцем як при прийнятті на роботу, так і згодом, у разі, коли з будь-яких причин застосування звичайних графіків роботи малоефективне або перехід на ГРРЧ сприятиме більш ефективному використанню робочого часу, підвищенню ефективності праці, поліпшенню соціально-психологічного мікроклімату в колективі.
Цитата:

2.7 У разі запровадження ГРРЧ працівники, які переводяться на цей режим праці, повинні бути поінформовані та ознайомлені з терміном, порядком та умовами його застосування не пізніше, як за місяць.
Тут написано про попередження працівників, що вже працюють на підприємстві з іншим режимом роботи, яким буде встановлено ГРРЧ.

Gabrielle 23.05.2012 12:14

Цитата:

Сообщение от Mardge (Сообщение 172435)
Ви спочатку опишіть, що саме розумієте ви і ваша працівниця під гнучким режимом робочого часу.
Який графік роботи пропонуєте?
Чи передбачена така можливість колективним договором?

8 годин в неділю - коли буде потрібно.

Не передбачена. Можна зібратися представникам трудового колективу і на зборах запротоколИТИ можливість введення гнучкого робочого часу.

Тоді, мабуть, треба дотати ще один пункт -

Збори представників трудового колективу, затвердження можливості застосування гррч для покращення психологічного клімату у колективі.

Наказ на зміну штатного розпису - додаємо нову штатну одиницю - скажімо, заступник директора по.. Штатна одиниця передбачає одну п.яту ставки (що становить мінімальну з.п.), і гнучкий графік.

Вона пише вищевказану заяву, на 8 годин в неділю, з переведенням вказану посаду заступника директора.

Директор пише наказ на зміну в штатному про видалення попередньої її посади із штатного.
Цитата:

Сообщение от Mardge (Сообщение 172438)
Тут написано про попередження працівників, що вже працюють на підприємстві з іншим режимом роботи, яким буде встановлено ГРРЧ.

Вона, в принципі, вже працює на підприємстві. Начебто. Тільки вийшла з декрету. Але, мені здається, якщо схема дій така, як я написала, попереджувати нікого не треба

А взагалі, як на мене, то документ у наших законодавців якийсь абстрактний вийшов :)

До речі, мені чисто цікаво, а може людина працювати, ну, скажімо, пять хвилин на місяць, отримувати на руки в місяць, скажімо, дві мінімальні зп і вважатися такою, що пропрацювала цей місяць у повному обсязі, тобто маючи стаж - один місяць? :)

Mardge 23.05.2012 12:22

Цитата:

Сообщение от Gabrielle (Сообщение 172440)
Вона, в принципі, вже працює на підприємстві. Начебто. Тільки вийшла з декрету. Але, мені здається, якщо схема дій така, як я написала, попереджувати нікого не треба

"Начебто" в таких питаннях не буває. Людина або працює, або не працює.
Перебування у відпустці по догляду за дитиною - це не звільнення, це така ж відпустка, як і всі інші відпустки - щорічна, без збереження з/п, учбова і т.д.
Цитата:

8 годин в неділю - коли буде потрібно.

Тобто вона буде працювати один день на тиждень, в неділю, 8 годин? Тоді чому ми взагалі говоримо про ГРРЧ?

І чому ви вирішили, що для того, щоб встановити ГРРЧ, людину необхідно переводити на іншу посаду?

Чим далі, тим більше запитань. :?
Цитата:

До речі, мені чисто цікаво, а може людина працювати, ну, скажімо, пять хвилин на місяць, отримувати на руки в місяць, скажімо, дві мінімальні зп і вважатися такою, що пропрацювала цей місяць у повному обсязі, тобто маючи стаж - один місяць? :)

Про який саме стаж ми зараз говоримо? Ви знаєте, що їх багато?

Страховий стаж для лікарняного, наприклад, залежить від суми сплаченого єдиного соціального внеску, а не відпрацьованого часу.

А от для стажу, що дає право на відпустку за особливий характер праці - має значення тривалість роботи протягом дня.

Gabrielle 23.05.2012 12:37

Цитата:

Сообщение от Mardge (Сообщение 172441)
"Начебто" в таких питаннях не буває. Людина або працює, або не працює.
Перебування у відпустці по догляду за дитиною - це не звільнення, це така ж відпустка, як і всі інші відпустки - щорічна, без збереження з/п, учбова і т.д.
Тобто вона буде працювати один день на тиждень, в неділю, 8 годин? Тоді чому ми взагалі говоримо про ГРРЧ?
І чому ви вирішили, що для того, щоб встановити ГРРЧ, людину необхідно переводити на іншу посаду?
Чим далі, тим більше запитань. :?

Перший абзац я не зовсім розумію. Тобто я не розумію, в чому проблема. В попередженні? В моєму випадку взагалі попередження не потрібне. Посаду щойно ввели, і товаришці вона відразу ж підійшла.
Працювати буде один день в тиждень - який обирає сама - хоче - в пятницю, хоче - в вівторок, а хоче - і по кусочечкам кожен день. Ключове словосполучення - вісім годин. Хоче - там, хоче - сям. Тому графік гнучкий. Вибачте, некорректно було вжите слово "неділя".
переводити треба, як мені здається, бо вона прийшла з декрету. Мінімальна - це одна сорокова її колишньої зарплати. Що можна вважати деяким погіршенням. В повідомлення за дві неділі заднім числом я не люблю гратися. Я люблю гратися в нові посади. :) Так простіше, і в накази не треба залазити, і бумажок, як мені здається, меньше. І посада в неї при даній кількості народу смішна була :)
Цитата:

Сообщение от Mardge (Сообщение 172441)
Про який саме стаж ми зараз говоримо? Ви знаєте, що їх багато?
Страховий стаж для лікарняного, наприклад, залежить від суми сплаченого єдиного соціального внеску, а не відпрацьованого часу.
А от для стажу, що дає право на відпустку за особливий характер праці - має значення тривалість роботи протягом дня.

Ви не шукаєте легких відповідей :))
Другий варіант можна, мабуть, відкидати - заступник директора не вважається таким, що має характер праці, який надає йому право на на якісь особливі відпустки.
Про лікарняний - це добре. :) Буде отримувать гарні манюні лікарняні.
Але мене цікавив стаж для пенсійного фонду, для пенсії, тобто :)

Так як з моїм варантом, він зовсім не законний чи так сяк ?:)

Mardge 23.05.2012 12:51

Цитата:

Сообщение от Gabrielle (Сообщение 172449)
Перший абзац я не зовсім розумію. Тобто я не розумію, в чому проблема. В попередженні? В моєму випадку взагалі попередження не потрібне. Посаду щойно ввели, і товаришці вона відразу ж підійшла.

Шановна, я бачу, Ви зовсім заплутались. Перечитайте свої попередні пости, і Ви зрозумієте, що у першому абзаці я лише відповідаю на Ваше ствердження, що ця жінка у вас "начебто" працює. :D
Цитата:

переводити треба, як мені здається, бо вона прийшла з декрету.

Як вихід з "декрету" стосується переведення на іншу роботу? А при виході з щорічної відпустки працівника теж потрібно переводити? :?
Цитата:

В повідомлення за дві неділі заднім числом я не люблю гратися.

Це Ви про що?
Цитата:

Я люблю гратися в нові посади. :)

:rofl:

У вашому випадку мова йде не тільки про ГРРЧ, а і про встановлення неповного робочого часу за ст.56 КЗпП. Ця стаття не передбачає жодних попереджень з боку власника. На прохання цієї жінки власник зобовязаний встановити НРЧ.

Якщо жінка буде працювати 8 годин на тиждень в зручний для неї час, то це ГРРЧ+підсумований облік+НРЧ.

Ви відмахнулись від методичних рекомендацій, хоча там описаний ваш випадок:

Цитата:

3.2 Робота в умовах ГРРЧ може бути організована за двома основними варіантами:

- при поденному обліку робочого часу працівник зобов'язаний додержуватися встановленої правилами внутрішнього трудового розпорядку тривалості робочого дня незалежно від його початку, закінчення та тривалості перерви на обід;

- при підсумованому обліку робочого часу працівник повинен відпрацювати встановлену відповідно до законодавства кількість робочих годин в обліковому періоді, який прийнято для підсумованого обліку робочого часу (тиждень, місяць, квартал, рік тощо). В цьому випадку протягом встановленого облікового періоду працівник повинен недопрацьовані впродовж тижня (місяця) години роботи відпрацювати в інший час, а у разі коли працівником за тиждень (місяць) відпрацьовано понад нормальну тривалість робочого часу, йому має бути надано відповідний час відпочинку.

При цьому тривалість роботи в окремі дні може бути як меншою, так і більшою у порівнянні з тривалістю робочого дня, встановленою правилами внутрішнього трудового розпорядку підприємства.
У вашому випадку встановлена трудовим договором тривалість робочого часу в тиждень буде 8 годин.

Для цього нікого нікуди переводити не потрібно.
Як вести облік робочого часу - вирішуєте самостійно.

Mardge 23.05.2012 12:55

Цитата:

Сообщение от Gabrielle (Сообщение 172452)
Ви не шукаєте легких відповідей :))

А ви не задаєте легких запитань.
Цитата:

Другий варіант можна, мабуть, відкидати - заступник директора не вважається таким, що має характер праці, який надає йому право на на якісь особливі відпустки.

До чого тут особливі відпустки? Я навела приклад про відпустку, передбачену законом "Про відпустки", ст.8. Обчислення стажу - ст.9.
Цитата:

Але мене цікавив стаж для пенсійного фонду, для пенсії, тобто :)

На пенсію НРЧ не впливає.
Цитата:

Так як з моїм варантом, він зовсім не законний чи так сяк ?:)

"так сяк", на мій погляд.

Gabrielle 23.05.2012 13:29

Цитата:

Сообщение от Mardge (Сообщение 172453)
Шановна, я бачу, Ви зовсім заплутались. Перечитайте свої попередні пости, і Ви зрозумієте, що у першому абзаці я лише відповідаю на Ваше ствердження, що ця жінка у вас «начебто» працює.

Це було не зовсім ствердження, це була спроба пошуткувати. Невдала, я так зрозуміла:)
Цитата:

Як вихід з «декрету» стосується переведення на іншу роботу? А при виході з щорічної відпустки працівника теж потрібно переводити?

Цитата:

Це Ви про що?

Хм, можливо я помиляюся, але при виході з декрету керівник зобов.язаний повернути щасливу маму точно на таку ж позицію точно з такою ж оплатою. Вона, зрозуміло, може написати заяву на нрч, але все одно, вісім годин її праці в неділю будуть коштувати по старій зарплаті трішечки більше, ніж треба. А треба їй платити мінімальну.
Крім того, її минула посада з деяких причин не влаштовує ні її, ні керівництво. Тому зам директора — в даному випадку — то, шо доктор прописал.
Цитата:

У вашому випадку мова йде не тільки про ГРРЧ, а і про встановлення неповного робочого часу за ст.56 КЗпП. Ця стаття не передбачає жодних попереджень з боку власника. На прохання цієї жінки власник зобовязаний встановити НРЧ.
Якщо жінка буде працювати 8 годин на тиждень в зручний для неї час, то це ГРРЧ+підсумований облік+НРЧ.

В штатному буде передбачено, і без прохання цієї жінки, всього одна п’ята ставки для посади заступник директора. В посадовій напишемо, що посада передбачує гррч. Їй не треба нічого просити. Ну, хоча, якщо так гарніше виглядає, може і окремо попросити, хоч, мені здається, це зайве.

То ж, я зробила висновок, що в мене все правильно? Питання тільки навіщо?
Цитата:

Ви відмахнулись від методичних рекомендацій, хоча там описаний ваш випадок

Описаний — це добре. Але там нічого по правильності моїх дій.
Цитата:

Як вести облік робочого часу — вирішуєте самостійно.

О, а оце вже трошечки відповідь J Дякую J

Gabrielle 23.05.2012 13:36

Цитата:

Сообщение от Mardge (Сообщение 172455)
На пенсію НРЧ не впливає.
"так сяк", на мій погляд.

Так сяк -це вже щось :) Це навіть добре :)

Так все ж таки, моє дурне, ну одне з дурних, питань, а саме про п,ять хвилин в неділю - абсолютно не дурне в нашій країні ?:)
Пять хвилин в місяць, мінімальна - і 60 років стажу забезпечено? Для пенсійного фонду, звичайно :)

Mardge 23.05.2012 13:42

Цитата:

Сообщение от Gabrielle (Сообщение 172459)
О, а оце вже трошечки відповідь

Дякую за високу оцінку!
Цитата:

В штатному буде передбачено, і без прохання цієї жінки, всього одна п’ята ставки для посади заступник директора.

Тобто Ви вважаєте, що достатньо у ШР вказати "1/5 ставки" - це автоматично означає встановлення НРЧ?

Цитата:

В посадовій напишемо, що посада передбачує гррч. Їй не треба нічого просити. Ну, хоча, якщо так гарніше виглядає, може і окремо попросити, хоч, мені здається, це зайве.

Посадова інструкція не має відношення до режиму робочого часу.

Колективним договором може буте визначено перелік посад, яким встановлюється такий режим роботи, і підсумований облік робочого часу і НРЧ також. Але ніяк не посадовою інструкцією, якою визначаються посадові обов'язки, а не умови праці.
Цитата:

То ж, я зробила висновок, що в мене все правильно? Питання тільки навіщо?

Ні, я зовсім не вважаю, що у вас все правильно. І про це вже декілька разів написала, але ви мене не чуєте, чомусь, або не розумієте... А почули лише "трішечки відповідь" про облік робочого часу. :dont know:

Цитата:

Сообщение от Gabrielle (Сообщение 172461)
Пять хвилин в місяць, мінімальна - і 60 років стажу забезпечено? Для пенсійного фонду, звичайно :)

ЗАКОН УКРАЇНИ

Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування
...
страховий стаж - період (строк), протягом якого особа підлягала державному соціальному страхуванню, якою або за яку сплачувався збір на обов'язкове державне пенсійне страхування згідно із законодавством, що діяло раніше, та/або підлягає загальнообов'язковому державному пенсійному страхуванню згідно із цим Законом і за який сплачено страхові внески;

Gabrielle 23.05.2012 14:18

Цитата:

Сообщение от Mardge (Сообщение 172463)
Тобто Ви вважаєте, що достатньо у ШР вказати "1/5 ставки" - це автоматично означає встановлення НРЧ?
Посадова інструкція не має відношення до режиму робочого часу.
Колективним договором може буте визначено перелік посад, яким встановлюється такий режим роботи, і підсумований облік робочого часу і НРЧ також. Але ніяк не посадовою інструкцією, якою визначаються посадові обов'язки, а не умови праці. Ні, я зовсім не вважаю, що у вас все правильно. І про це вже декілька разів написала, але ви мене не чуєте, чомусь, або не розумієте... А почули лише "трішечки відповідь" про облік робочого часу. :dont know:

Я зараз буду плакать....
Я нічого не вважаю, я взагалі не бухгалтер і не кадровик. Бухгалтер у відпустці - і я деякі невідкладні його обовязки намагаюсь виконати сама. Тому і зареєструвалася тут - щоб було все по-можливості правильно. Намалювала схему дій, які, на мою думку, допомогли б нам "пробігти поміж крапельками". Ви кажете, що схема неправильна. А я, таки не бачу іншого, окрім мого неправильного, варіанту з зменшенням зарлати мамі, з переведенням її на 1 робочий день в тиждень з гнучким графіком і з відсутністю документів заднім числом.

Цитата:

Сообщение от Mardge (Сообщение 172467)
ЗАКОН УКРАЇНИ

Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування
...
страховий стаж - період (строк), протягом якого особа підлягала державному соціальному страхуванню, якою або за яку сплачувався збір на обов'язкове державне пенсійне страхування згідно із законодавством, що діяло раніше, та/або підлягає загальнообов'язковому державному пенсійному страхуванню згідно із цим Законом і за який сплачено страхові внески;

Це просто називається : "ТАК".
:cry:

Люди, може серед вас знайдеться все-таки хто-небуть, хто міг би дати мені відповідь? Просто так, за "дякую", просту людську відповідь? Без посилань на документи?
Задача - прийняти маму, що прийшла з декрету, назад на роботу, зменшити їй зарплатню у сорок приблизно разів, і зробити так, щоб вона працювала один день в тиждень?

Mardge 23.05.2012 14:48

Цитата:

Сообщение от Gabrielle (Сообщение 172470)
Я зараз буду плакать....

Gabrielle, я вже теж готова була плакати від ваших запитань, поки ви не пояснили, що
Цитата:

Сообщение от Gabrielle (Сообщение 172470)
я взагалі не бухгалтер і не кадровик.

:D

У нас форум кадровиків, тому я і відповідала на Ваші запитання, думаючи, що Ви - "в темі". Теперь зрозуміло, чому Вам нічого не зрозуміло. :D Ці питання так сходу не вирішити, треба окрім методичних рекомендацій знати і інші норми законодавства. А писати тут цілу статтю для новачка у мене зараз часу немає.
Цитата:

Сообщение от Gabrielle (Сообщение 172471)
Це просто називається : "ТАК".
:cry:

Я вирішила, що Вам одного мого "так" було недостатньо, тому дала посилання на НПА. Не очікувала, щоб Вас це так засмутило. :dont know:

Цитата:

Сообщение от Gabrielle (Сообщение 172473)
Люди, може серед вас знайдеться все-таки хто-небуть, хто міг би дати мені відповідь? Просто так, за "дякую", просту людську відповідь? Без посилань на документи?

Знаєте, мені просто дуже жаль тепер свого часу, витраченого на намагання відповісти вам.
Не думала, що когось можуть образити посилання на документи, адже підставою для прийняття рішення не може бути просто порада з форуму. Думала, що ви хочете розібратися з цим питанням, отримати обгрунтовану відповідь, вибачте, що не так вас зрозуміла.

Цитата:

Сообщение от Gabrielle (Сообщение 172473)
Задача - прийняти маму, що прийшла з декрету, назад на роботу, зменшити їй зарплатню у сорок приблизно разів, і зробити так, щоб вона працювала один день в тиждень?

Gabrielle, ми розмовляємо різними мовами. Прийняти на роботу "назад" неможливо, якщо ви працівницю не звільняли.
Вона виходить на роботу, ви її по її заяві переводите на іншу посаду з меншим окладом і встановлюєте неповний робочий тиждень. ВСЕ!

Gabrielle 23.05.2012 14:50

Цитата:

Сообщение от Mardge (Сообщение 172474)
Ці питання так сходу не вирішити, треба окрім методичних рекомендацій знати і інші норми законодавства. А писати тут цілу статтю для новачка у мене зараз часу немає.

Хм. Дозвольте прискіпатися.
Ви цілий день відповідаєте на мої запитання. Дві сторінки вже є. Я думаю, що відповідь, навіть у двадцять пунктів, відняла б у Вас більше часу, ніж усе оце.

Mardge 23.05.2012 14:54

Цитата:

Сообщение от Gabrielle (Сообщение 172478)
Я думаю, що відповідь, навіть у двадцять пунктів, відняла б у Вас більше часу, ніж усе оце.

Я теж так думаю. :lol:

Gabrielle 23.05.2012 14:59

Цитата:

Сообщение от Mardge (Сообщение 172477)
Gabrielle, ми розмовляємо різними мовами. Прийняти на роботу "назад" неможливо, якщо ви працівницю не звільняли.
Вона виходить на роботу, ви її по її заяві переводите на іншу посаду з меншим окладом і встановлюєте неповний робочий тиждень. ВСЕ!

Дуже дякую за мій же варіант.

Ми таки переводимо її на іншу посаду.
Ми таки випускаємо наказ, і штатний змінюємо у цьому випадку.
Це було в моєму самому першому пості.

Це називається "ТАК"

Тобто, іншими словами, Ви вважаєте, що мій варіант треба доповнити тільки встановленням НРЧ. Хоча, з іншої сторони, і про це там йшлося.
Це добре.

Mardge 23.05.2012 15:14

Цитата:

Сообщение от Gabrielle (Сообщение 172480)
Це називається "ТАК"

Ні, це не називається "ТАК". Якщо ви наполягаєте на переведенні - це можливо зробити. Тоді процедура встановлення ГРРЧ, встановлення підсумованого обліку, встановлення НРЧ доповнюється процедурою переведення. Тому це зовсім не ТАК.
Цитата:

Сообщение от Gabrielle (Сообщение 172480)
Я думаю, що відповідь, навіть у двадцять пунктів, НЕ відняла б у Вас більше часу, ніж усе оце.

Ви думаєте так, а я - інакше. Як саме відповідати вирішує кожен учасник форуму. Якщо ви при реєстрації читали правила форуму - повинні це розуміти.

Врешті-решт, вирішувати Вам, і якщо Вам не так важливо, як все правильно оформити - робіть так, як Вам простіше. Головне, щоб дійсно:
Цитата:

Сообщение от Gabrielle (Сообщение 172393)
Всі радіють, а особливо перевіряючі.

:good: :theme_closed:
Щоправда, вони теж можуть образити посиланням на нормативні документи... :(

Gabrielle 23.05.2012 15:27

Цитата:

Сообщение от Mardge (Сообщение 172482)
Ні, це не називається "ТАК". Якщо ви наполягаєте на переведенні - це можливо зробити. Тоді процедура встановлення ГРРЧ, встановлення підсумованого обліку, встановлення НРЧ доповнюється процедурою переведення. Тому це зовсім не ТАК.

Тоді це називається: "ТАК, і додайте процедуру переведення".

Але в Вашому останньому пості я вловила легкий натяк, що шановним перевіряючим може захотітися показати мені нормативний акт? Ну, хай показують, Ви мене добре вже натренували :)

Тим більше, що в кінці кінців Ви таки погодилися з моїм варіантом, що не може не надихати. З процедурою переведення, звісно. Будемо сподіватися, що перевіряючі, якщо їм довго і жалісно плакати, теж перестануть показувати мені нормативні акти.

Вибачте за ліричний відступ.

А з іншої сторони - Ви - єдина людина, яка мені відповідала, і яка проморочилася зі мною цілий день. Так що, як би неправильно на мою чайникову думку Ви не відповідали - велике спасибі. І вибачайте.
:good:

Mardge 23.05.2012 16:22

Цитата:

Сообщение от Gabrielle (Сообщение 172485)
Тоді це називається: "ТАК, і додайте процедуру переведення".

Шановна Gabrielle, а це вже, говорячи Вашими словами, називається "хамство".
Ви можете з моєю думкою погоджуватись, або не погоджуватись, вона вам може подобатись, або не подобатись, на те це і є форум, а не безкоштовна онлайн-консультація "запитання-відповідь", але, вибачте, говорити мені якими словами я маю Вам відповідати, Ви не маєте права.
Тим більше, що Ви зовсім неправильно зрозуміли мої слова.

Gabrielle 23.05.2012 16:49

Ну що ж, вибачайте, ми дійсно на різних мовах з вами розмовляємо. Але, дозвольте зауважити, що це - моє ЄДИНЕ питання, яке не варто такого обурення щодо мого бажання зекономити на платній консультації.

Крім того. Коли я писала, що це називається "ТАК", я мала на увазі своє бажання отримати просту відповідь. Іноді тут їх дають, я бачила. Цитати, що підтверджують це, треба?

І не всі, хто тут зареєстрований, являються ейчарами. І далеко не всі отримують по вухам тільки за одне питання. Я так розумію, що це тільки мені так пощастило.

До речі, для того, щоб не відбирати у людей час, я дала свій варіант вирішення даної ситуації. Цілком прийнятний варіант, як я зрозуміла - Ви ж не заперечили жодного з його пунктів, тільки додали про переведення, яке там і так було. Тож ніякого часу ні у кого я б не відбирала - треба було сказати просто "ТАК" і доповнити. Не перебільшуйте свою значимість.

І взагалі. Яка може йти мова про безплатну консультацію, якщо я таки роблю мій варіант? Вам не соромно?

Мотя 23.05.2012 16:58

Цитата:

Сообщение от Gabrielle (Сообщение 172495)
Вам не соромно?

:smml2:
Читала, читала..Не вынесла душа поэта:
не могу не встрять: пойду и застрелюсь....
:shot:
Благодарность человеческая не знает границ.
Цитата:

Сообщение от Gabrielle (Сообщение 172471)
Люди, може серед вас знайдеться все-таки хто-небуть, хто міг би дати мені відповідь?

А стОит ли? Чтобы нам потом было стыдно? Неизвестно - за что?

Gabrielle 23.05.2012 17:10

Мотя, а Вы лично видите ответ эксперта на вопрос? Тот, который повторяет мой вариант?
Каким образом мне еще оправдываться?????
Я ставлю вопрос. Правилен ли мой вариант. Пытаюсь ни у кого времени не отбирать. Получаю много цитат, и ни одного возражиния - ни по одному из пунктов!!! А поотом таки оказывается что можно так, как я сказала.
особенно это весело ввиду того, что шеф периодически интересуется, как там дела.
Я не дворецкий, который с невозмутимым видом может сообщать, "темза, сер", когда потоп.
Или у вас тут нельзя просить о простом ответе?

Мотя 23.05.2012 17:19

Цитата:

Сообщение от Gabrielle (Сообщение 172498)
Мотя, а Вы лично видите ответ эксперта на вопрос?

А кто мне давал право оценивать ответы форумчан? Разве я - рецензор?:reverie:
Видеть и понимать - надо Вам.
Я - понимаю все, что хотела сказать ув. Мардж.

Gabrielle 23.05.2012 17:27

Я понимаю, что хотела сказать ув.Мардж.:thumbs up:
Я тоже.
А еще я понимаю, что вряд ли кто понимает, что сказала я. И вообще. Вряд ли кто меня тут вообще услышал

Mardge 23.05.2012 21:35

Цитата:

Сообщение от Gabrielle (Сообщение 172495)
треба було сказати просто "ТАК" і доповнити.

:bravo:
Цитата:

Мій варіант дій.
Вона пише вищевказану заяву, на, скажімо, 8 годин в неділю, з переведенням вказану посаду заступника директора.
Ось це я підтримати аж ніяк не можу, вибачайте! :lol:

Цитата:

Сообщение от Gabrielle (Сообщение 172502)
Вряд ли кто меня тут вообще услышал

И вряд ли Вы здесь кого-то услышали. :reverie:

Вы пришли на форум, где каждый участник высказывает свое мнение. И я в том числе. Нравится оно Вам, или нет - это Ваше дело.
Выглядит этот диалог так, вроде я Вам что-то должна, раз уж появилась вообще в этой теме. Вам срочно нужна помощь, и поэтому, раз уж я отвечаю, то должна отвечать только так, как Вы просите, и быстренько, а то шеф ждет от Вас ответа. Я вообще не хотела вмешиваться, просто увидела Ваш вопрос о гибком режиме и решила дать Вам ссылку на НПА, думала, Вам будет интересно почитать. Но после того как я уже что-то ответила, я уже автоматически Вам должна ответить так, как вам нужно, и говорить только "да" или "нет". :thumbs up:
Вот так вот, мимо проходила, решила прокомментировать, а, оказывается, я уже кому-то что-то обязана! :bravo:

Мотя 23.05.2012 23:36

Данный мой пост может расцениваться как флуд, но выхода у меня нет.
Потому, что - повторюсь:
Цитата:

Сообщение от Мотя (Сообщение 172496)
Не вынесла душа поэта:

Итак, что мы имеем на сегодняшний день:
- пользователи недовольны тем, что отвечающие сухо отвечают ссылками на НПА. Недавний пример:
Цитата:

Сообщение от Haseki (Сообщение 172410)
каким тогда образом мы можем законно уволить продавца

Цитата:

Сообщение от Мотя (Сообщение 172411)
Ст.ст.40,41 КЗоТУ.

Цитата:

Сообщение от Haseki (Сообщение 172412)
Признательна за содержательный комментарий:)

Причем - сарказм - выше крыши....

- с другой стороны: пользователи требуют, чтобы отвечающие отвечали только ссылками на НПА:
Цитата:

Сообщение от Sokrat (Сообщение 171729)
Ответ эксперта - это цитата или ссылка на НПА, подтверждающая или опровергающая предположение вопрошающего.

Что прикажете делать отвечающим? Под ВСЕХ подстраиваться, удовлетворив требования, противоречащие друг другу: отвечать ссылками на НПА и НЕ отвечать ссылками на НПА, а рассуждать....
И так - плохо, и по-другому - плохо!
Я рассуждала, помимо ссылок, - плохо, НЕ рассуждала - тоже плохо... Эксперт Мардж хотела ограничиться ссылкой... решила порассуждать - опять - плохо...

Знаете, уважаемые вопрошающие, скажу вам всем так: если не нравится вам то, как отвечают вам консультанты на данном форуме - форум можно выбрать другой! Благо их (форумов) - хоть пруд пруди.
Но! Давайте оставим при себе свои возмущения и указы: кому, когда и в каком стиле отвечать! С ссылками ли, без ссылок ли....
Вы зашли и - вышли... оставив глубокий след вашими недовольствами... а отвечающие - остаются... и теряют терпение и желание отвечать вслед вам - пришедшим! Причем - пришедшие и постоянные - ни в чем не виноваты. Но отвечающие - тоже люди, и имеют право на уважение к их постам, мыслям, рассуждениям, ответам... Хотя бы, потому, что они тратят на ответы свое драгоценное время, свои мозги... Но, почему-то это - не ценится. Если не ценится - то что вы хотите получить впоследствии, чье время не ценится и, простите, постоянно унижаются их рассуждения?
Есть много форумов в режиме онлайн и в режиме: почитайте следующие издания:.....

Одно плохо: вас, пользователей-вопрошающих - сотни тысяч, а нас, отвечающих - десяток-два....Так, у меня вопрос: как быть десятку отвечающих? Каким образом ублажить вопрошающих - в количестве сотен тысяч? Которые меняются один за одним? И под каждого подстроиться?

Mardge 24.05.2012 10:09

Цитата:

Сообщение от Мотя (Сообщение 172509)
Одно плохо: вас, пользователей-вопрошающих - сотни тысяч, а нас, отвечающих - десяток-два....

Надя, я думаю, эту тему надо уже закрыть, здесь вряд ли будет какое-то конструктивное обсуждение, по крайней мере в ближайшее время.
А задающим вопросы надо понять, что отвечают на форуме такие же участники, как и они, и делают это так, как считают нужным. Может быть понимание, что никто никому ничего не должен, может существенно облегчить жизнь. ;)

дашуня 18.06.2012 17:28

Скользящий график работы

Что такое "скользящий график работы"? Если можно, ссылку на нормативные акты.

Мотя 19.06.2012 01:32

Ув. Мардж!
Пришлось открыть тему:redface:, дабы не плодить одинаковые!
Если я правильно поняла вопрос ув. дашуни: речь идет о гибком графике?
Потому, что о скользящем я не знаю...:dont know::reverie:

Pepper 03.09.2012 14:06

Не знаю, чи за адресою звертаюся, але всеж спитаю.
У нас на підприємстві встановлено графік роботи з 9.00 до 18.00. Нажаль, за цим графіком я не маю можливості вчасно забирати дитину з садочка. Хочу просити керівництво змінити для мене графік роботи на з 7.00 до 16.00. Чи потрібно для цього писати заяву і в якій формі?. І, взагалі, чи така зміна графіка буде юридично правильною?
Дякую за відповідь.

Мотя 04.09.2012 02:13

Цитата:

Сообщение от Pepper (Сообщение 177251)
Чи потрібно для цього писати заяву і в якій формі?.

Да, нужно.

В связи с.....прошу Вашего разрешения установить мне с ..... следующий график работы:
.....
Цитата:

Сообщение от Pepper (Сообщение 177251)
чи така зміна графіка буде юридично правильною?

Вполне.

Однако, возник вопрос: если ВСЕ работают с 9-00, то что Вы будете делать 2 часа одна? Ну, это - не мое дело...;)

Pepper 04.09.2012 21:14

Мотя, дякую за відповідь. Я саме таку заяву і написала :yes:
Цитата:

Сообщение от Мотя (Сообщение 177290)
Однако, возник вопрос: если ВСЕ работают с 9-00, то что Вы будете делать 2 часа одна? Ну, это - не мое дело...;)

Я не буду одна, оскільки графік роботи виробництва цілодобовий. Лише ІТП працюють з 9.00

taranova 01.12.2021 16:00

Добрый день коллеги! Помоги разрешить вопрос. Я с этим ни когда не сталкивалась. Работник работает с понедельника по пятницу с 08 до 17, суббота, воскресенье выходной. Своим заявлением хочет установить гибкий режим работы с понедельника по четверг с 8 по 17, суббота фиксированное время с 00 по 5.30, не фиксированное 2 часа, перерыв на обед. Выходные пятница и воскресенье. Можно ли ему установить такой режим работы? Профсоюз против, мотивируя тем, что изначально установлены выходные дни суббота, воскресенье и мы их трогать не должны.

Мотя 02.12.2021 02:17

Цитата:

Сообщение от taranova (Сообщение 243566)
Работник работает с понедельника по пятницу с 08 до 17, суббота, воскресенье выходной. Своим заявлением хочет установить гибкий режим работы с понедельника по четверг с 8 по 17, суббота фиксированное время с 00 по 5.30, не фиксированное 2 часа, перерыв на обед. Выходные пятница и воскресенье.

Я солидарна с профсоюзом!
Свои хотелки работник пусть оставит себе!
Есть установленный режим работы преприятия!
Если его не устраивает такой режим - он имеет законное право найти такое предприятие, и работать там!
В выходные дни работа запрещена, кроме исключительных случаев!
Цитата:

Стаття 71. Заборона роботи у вихідні дні. Винятковий порядок застосування такої роботи
Робота у вихідні дні забороняється. Залучення окремих працівників до роботи у ці дні допускається тільки з дозволу виборного органу первинної профспілкової організації (профспілкового представника) підприємства, установи, організації і лише у виняткових випадках, що визначаються законодавством в частині другій цієї статті.
Собственник, даже, по заявлению работника не имеет права нарушать нормы действующего законодательства!
(П.С. Про ночное время - я, даже, вникать не хочу, если что...)
И хотелки работника не имеют никакого отношения к гибкому графику работы!
Цитата:

Стаття 60. Гнучкий режим робочого часу
За письмовим погодженням між працівником і власником підприємства, установи, організації незалежно від форми власності або уповноваженим ним органом для працівника може встановлюватися гнучкий режим робочого часу, що передбачає саморегулювання працівником часу початку, закінчення роботи та тривалості робочого часу упродовж робочого дня, на визначений строк або безстроково, під час прийняття на роботу або пізніше.
Вы поясните работнику, что такое гибкий график работы.
Цитата:

Гнучкий режим робочого часу - це форма організації праці, за якою допускається встановлення іншого режиму роботи, ніж визначений правилами внутрішнього трудового розпорядку, за умови дотримання встановленої денної, тижневої чи іншої, встановленої на певний обліковий період (тиждень, місяць, квартал, рік тощо), норми тривалості робочого часу.
Если работник имеет желание работать пн-чт, то пусть пишет заявление на установление ему НРВ! Если он не входит в категорию, перечисленную в ст.56 КЗоТУ, тех, кому устанаваливается НРВ в обязательном поряке по его просьбе, но собственник будет согласен - ему установят НРВ!
Цитата:

Стаття 56. Неповний робочий час
За угодою між працівником і власником або уповноваженим ним органом може встановлюватись як при прийнятті на роботу, так і згодом неповний робочий день або неповний робочий тиждень. На просьбу вагітної жінки, жінки, яка має дитину віком до чотирнадцяти років або дитину з інвалідністю, в тому числі таку, що знаходиться під її опікуванням або здійснює догляд за хворим членом сім'ї відповідно до медичного висновку, власник або уповноважений ним орган зобов'язаний встановлювати їй неповний робочий день або неповний робочий тиждень.
А кем работает Ваш работник?

taranova 02.12.2021 09:13

Цитата:

Сообщение от Мотя (Сообщение 243567)
А кем работает Ваш работник?

Тут даже не важно кем он работает, вопрос очень тонкий. Я хочу просто понять как правильно должно быть. Ваше мнение мне очень важно и совет.

Мотя 02.12.2021 09:39

Цитата:

Сообщение от taranova (Сообщение 243568)
Тут даже не важно кем он работает

Ну, как посмотреть: важно или нет:

Цитата:

Гнучкий режим робочого часу, як правило, не застосовується на безперервно діючих підприємствах, в установах, організаціях, при багатозмінній організації роботи, а також в інших випадках, обумовлених специфікою діяльності, коли виконання обов'язків працівником потребує його присутності в чітко визначені правилами внутрішнього трудового розпорядку години роботи або коли такий режим є несумісним з вимогами щодо безпечних умов праці.
:dont know:

taranova 02.12.2021 13:00

Цитата:

Сообщение от Мотя (Сообщение 243569)
Ну, как посмотреть: важно или нет:

:dont know:

С этим все порядке, учтено.

Мотя 02.12.2021 13:18

Тогда, все в порядке.:yes:

Часовой пояс GMT +3, время: 11:53.