![]() |
Гнучкий режим робочого часу
Вибачте, але не прочитала всю тему з початку, тому, можливо, частково моє питання вже має відповідь. І все таки.
Жінка вийшла на роботу після декретної відпустки. Початок якої - 06.07.09 кінець - 07.05.12. Пише заяву з проханням перевести її на неповний робочий день з "гнучким графіком". Заробітна платня в місяць - більше мінімальної. Скільки годин як мінімум вона повинна відробити в місяць, щоб трудовий стаж не переривався, не зменшувався, ну і взагалі, був як у всіх нормальних людей ?:) Чи, якщо мінімальна з.п. зберігається, то вона може і одну годину в неділю працювати? І ще. Оцей "гнучкий графік". Як його табелювати? На форумі по ньому взагалі нічого не знайшла. Може, погано шукала. Мій варіант дій. Наказ на зміну штатного розпису - додаємо нову штатну одиницю - скажімо, заступник директора по.. Штатна одиниця передбачає одну п.яту ставки (що становить мінімальну з.п.), і гнучкий графік. Вона пише вищевказану заяву, на, скажімо, 8 годин в неділю, з переведенням вказану посаду заступника директора. Директор пише наказ на переведення. Всі радіють, а особливо перевіряючі. П.С. Забула. А потім директор пише наказ на зміну в штатному про видалення попередньої її посади із штатного. |
Цитата:
наказом Міністерства праці та соціальної політики України від 4 жовтня 2006 р. N 359 МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ щодо встановлення гнучкого режиму робочого часу |
Цитата з рекомендованого документу: "встановлену відповідно до законодавства кількість робочих годин в обліковому періоді, який прийнято для підсумованого обліку робочого часу (тиждень, місяць, квартал, рік тощо). " - скільки це у даному випадку? 8 год. в неділю - це встановлена відповідно до законодавства кількість, чи ні? Цитата з рекомендованого документу: " Організація праці працівників в умовах ГРРЧ передбачає три складові робочого часу, на які може поділятися робочий день" ... "Може поділятись..." а може і не поділятись? І взагалі. Це ж тільки рекомендації. Чітких правил щодо ГРРЧ, що протирічили б моєму варіанту немає? Не хотілося б у даному варіанті встановлювати фіксований час. Крім того, Не зрозумілим мені видався пункт про введення ГРРЧ. Його може ініціювати начальник - з цим все зрозуміло, але він повинен попереджати за місяць... Ееее... кого попереджати, якщо посада тільки вводиться? Ну теоретично? Це стосується всього одного працівника, який якраз і буде проситися на цю посаду, знаючи про всі умови. І якось там туманно про фіксацію перебування на робочому місці... Яку систему хочу, таку і придумую? Так, щоб без карток - хи хи - занувати папірець "таблиця перебування громадянки Н. на робочому місці" - таке можна заснувати? :) Підприємство - 7 робітників Але, можливо хтось все ж таки зможе оцінити правомірність дій мого варіанту? (попередній пост) |
Люди, будь ласка, може хоч хтось знає :cry:
|
Ви спочатку опишіть, що саме розумієте ви і ваша працівниця під гнучким режимом робочого часу. А то ми зараз почнем розбирати, а потім виявиться, що вам зовсім не це потрібно.
Який графік роботи пропонуєте? Чи передбачена така можливість колективним договором? На прохання працівниці ви зобовязані встановити їй неповний робочий час, але зобовязань щодо ГРРЧ немає. Цитата:
Цитата:
Цитата:
|
Цитата:
Не передбачена. Можна зібратися представникам трудового колективу і на зборах запротоколИТИ можливість введення гнучкого робочого часу. Тоді, мабуть, треба дотати ще один пункт - Збори представників трудового колективу, затвердження можливості застосування гррч для покращення психологічного клімату у колективі. Наказ на зміну штатного розпису - додаємо нову штатну одиницю - скажімо, заступник директора по.. Штатна одиниця передбачає одну п.яту ставки (що становить мінімальну з.п.), і гнучкий графік. Вона пише вищевказану заяву, на 8 годин в неділю, з переведенням вказану посаду заступника директора. Директор пише наказ на переведення. Директор пише наказ на зміну в штатному про видалення попередньої її посади із штатного. Цитата:
А взагалі, як на мене, то документ у наших законодавців якийсь абстрактний вийшов :) До речі, мені чисто цікаво, а може людина працювати, ну, скажімо, пять хвилин на місяць, отримувати на руки в місяць, скажімо, дві мінімальні зп і вважатися такою, що пропрацювала цей місяць у повному обсязі, тобто маючи стаж - один місяць? :) |
Цитата:
Перебування у відпустці по догляду за дитиною - це не звільнення, це така ж відпустка, як і всі інші відпустки - щорічна, без збереження з/п, учбова і т.д. Цитата:
І чому ви вирішили, що для того, щоб встановити ГРРЧ, людину необхідно переводити на іншу посаду? Чим далі, тим більше запитань. :? Цитата:
Страховий стаж для лікарняного, наприклад, залежить від суми сплаченого єдиного соціального внеску, а не відпрацьованого часу. А от для стажу, що дає право на відпустку за особливий характер праці - має значення тривалість роботи протягом дня. |
Цитата:
Працювати буде один день в тиждень - який обирає сама - хоче - в пятницю, хоче - в вівторок, а хоче - і по кусочечкам кожен день. Ключове словосполучення - вісім годин. Хоче - там, хоче - сям. Тому графік гнучкий. Вибачте, некорректно було вжите слово "неділя". переводити треба, як мені здається, бо вона прийшла з декрету. Мінімальна - це одна сорокова її колишньої зарплати. Що можна вважати деяким погіршенням. В повідомлення за дві неділі заднім числом я не люблю гратися. Я люблю гратися в нові посади. :) Так простіше, і в накази не треба залазити, і бумажок, як мені здається, меньше. І посада в неї при даній кількості народу смішна була :) Цитата:
Другий варіант можна, мабуть, відкидати - заступник директора не вважається таким, що має характер праці, який надає йому право на на якісь особливі відпустки. Про лікарняний - це добре. :) Буде отримувать гарні манюні лікарняні. Але мене цікавив стаж для пенсійного фонду, для пенсії, тобто :) Так як з моїм варантом, він зовсім не законний чи так сяк ?:) |
Цитата:
Цитата:
Цитата:
Цитата:
У вашому випадку мова йде не тільки про ГРРЧ, а і про встановлення неповного робочого часу за ст.56 КЗпП. Ця стаття не передбачає жодних попереджень з боку власника. На прохання цієї жінки власник зобовязаний встановити НРЧ. Якщо жінка буде працювати 8 годин на тиждень в зручний для неї час, то це ГРРЧ+підсумований облік+НРЧ. Ви відмахнулись від методичних рекомендацій, хоча там описаний ваш випадок: Цитата:
Для цього нікого нікуди переводити не потрібно. Як вести облік робочого часу - вирішуєте самостійно. |
Цитата:
Цитата:
Цитата:
Цитата:
|
Цитата:
Цитата:
Цитата:
Крім того, її минула посада з деяких причин не влаштовує ні її, ні керівництво. Тому зам директора — в даному випадку — то, шо доктор прописал. Цитата:
То ж, я зробила висновок, що в мене все правильно? Питання тільки навіщо? Цитата:
Цитата:
|
Цитата:
Так все ж таки, моє дурне, ну одне з дурних, питань, а саме про п,ять хвилин в неділю - абсолютно не дурне в нашій країні ?:) Пять хвилин в місяць, мінімальна - і 60 років стажу забезпечено? Для пенсійного фонду, звичайно :) |
Цитата:
Цитата:
Тобто Ви вважаєте, що достатньо у ШР вказати "1/5 ставки" - це автоматично означає встановлення НРЧ? Цитата:
Колективним договором може буте визначено перелік посад, яким встановлюється такий режим роботи, і підсумований облік робочого часу і НРЧ також. Але ніяк не посадовою інструкцією, якою визначаються посадові обов'язки, а не умови праці. Цитата:
Цитата:
Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування ... страховий стаж - період (строк), протягом якого особа підлягала державному соціальному страхуванню, якою або за яку сплачувався збір на обов'язкове державне пенсійне страхування згідно із законодавством, що діяло раніше, та/або підлягає загальнообов'язковому державному пенсійному страхуванню згідно із цим Законом і за який сплачено страхові внески; |
Цитата:
Я нічого не вважаю, я взагалі не бухгалтер і не кадровик. Бухгалтер у відпустці - і я деякі невідкладні його обовязки намагаюсь виконати сама. Тому і зареєструвалася тут - щоб було все по-можливості правильно. Намалювала схему дій, які, на мою думку, допомогли б нам "пробігти поміж крапельками". Ви кажете, що схема неправильна. А я, таки не бачу іншого, окрім мого неправильного, варіанту з зменшенням зарлати мамі, з переведенням її на 1 робочий день в тиждень з гнучким графіком і з відсутністю документів заднім числом. Цитата:
:cry: Люди, може серед вас знайдеться все-таки хто-небуть, хто міг би дати мені відповідь? Просто так, за "дякую", просту людську відповідь? Без посилань на документи? Задача - прийняти маму, що прийшла з декрету, назад на роботу, зменшити їй зарплатню у сорок приблизно разів, і зробити так, щоб вона працювала один день в тиждень? |
Цитата:
Цитата:
У нас форум кадровиків, тому я і відповідала на Ваші запитання, думаючи, що Ви - "в темі". Теперь зрозуміло, чому Вам нічого не зрозуміло. :D Ці питання так сходу не вирішити, треба окрім методичних рекомендацій знати і інші норми законодавства. А писати тут цілу статтю для новачка у мене зараз часу немає. Цитата:
Цитата:
Не думала, що когось можуть образити посилання на документи, адже підставою для прийняття рішення не може бути просто порада з форуму. Думала, що ви хочете розібратися з цим питанням, отримати обгрунтовану відповідь, вибачте, що не так вас зрозуміла. Цитата:
Вона виходить на роботу, ви її по її заяві переводите на іншу посаду з меншим окладом і встановлюєте неповний робочий тиждень. ВСЕ! |
Цитата:
Ви цілий день відповідаєте на мої запитання. Дві сторінки вже є. Я думаю, що відповідь, навіть у двадцять пунктів, відняла б у Вас більше часу, ніж усе оце. |
Цитата:
|
Цитата:
Ми таки переводимо її на іншу посаду. Ми таки випускаємо наказ, і штатний змінюємо у цьому випадку. Це було в моєму самому першому пості. Це називається "ТАК" Тобто, іншими словами, Ви вважаєте, що мій варіант треба доповнити тільки встановленням НРЧ. Хоча, з іншої сторони, і про це там йшлося. Це добре. |
Цитата:
Цитата:
Врешті-решт, вирішувати Вам, і якщо Вам не так важливо, як все правильно оформити - робіть так, як Вам простіше. Головне, щоб дійсно: Цитата:
Щоправда, вони теж можуть образити посиланням на нормативні документи... :( |
Цитата:
Але в Вашому останньому пості я вловила легкий натяк, що шановним перевіряючим може захотітися показати мені нормативний акт? Ну, хай показують, Ви мене добре вже натренували :) Тим більше, що в кінці кінців Ви таки погодилися з моїм варіантом, що не може не надихати. З процедурою переведення, звісно. Будемо сподіватися, що перевіряючі, якщо їм довго і жалісно плакати, теж перестануть показувати мені нормативні акти. Вибачте за ліричний відступ. А з іншої сторони - Ви - єдина людина, яка мені відповідала, і яка проморочилася зі мною цілий день. Так що, як би неправильно на мою чайникову думку Ви не відповідали - велике спасибі. І вибачайте. :good: |
Цитата:
Ви можете з моєю думкою погоджуватись, або не погоджуватись, вона вам може подобатись, або не подобатись, на те це і є форум, а не безкоштовна онлайн-консультація "запитання-відповідь", але, вибачте, говорити мені якими словами я маю Вам відповідати, Ви не маєте права. Тим більше, що Ви зовсім неправильно зрозуміли мої слова. |
Ну що ж, вибачайте, ми дійсно на різних мовах з вами розмовляємо. Але, дозвольте зауважити, що це - моє ЄДИНЕ питання, яке не варто такого обурення щодо мого бажання зекономити на платній консультації.
Крім того. Коли я писала, що це називається "ТАК", я мала на увазі своє бажання отримати просту відповідь. Іноді тут їх дають, я бачила. Цитати, що підтверджують це, треба? І не всі, хто тут зареєстрований, являються ейчарами. І далеко не всі отримують по вухам тільки за одне питання. Я так розумію, що це тільки мені так пощастило. До речі, для того, щоб не відбирати у людей час, я дала свій варіант вирішення даної ситуації. Цілком прийнятний варіант, як я зрозуміла - Ви ж не заперечили жодного з його пунктів, тільки додали про переведення, яке там і так було. Тож ніякого часу ні у кого я б не відбирала - треба було сказати просто "ТАК" і доповнити. Не перебільшуйте свою значимість. І взагалі. Яка може йти мова про безплатну консультацію, якщо я таки роблю мій варіант? Вам не соромно? |
Цитата:
Читала, читала..Не вынесла душа поэта: не могу не встрять: пойду и застрелюсь.... :shot: Благодарность человеческая не знает границ. Цитата:
|
Мотя, а Вы лично видите ответ эксперта на вопрос? Тот, который повторяет мой вариант?
Каким образом мне еще оправдываться????? Я ставлю вопрос. Правилен ли мой вариант. Пытаюсь ни у кого времени не отбирать. Получаю много цитат, и ни одного возражиния - ни по одному из пунктов!!! А поотом таки оказывается что можно так, как я сказала. особенно это весело ввиду того, что шеф периодически интересуется, как там дела. Я не дворецкий, который с невозмутимым видом может сообщать, "темза, сер", когда потоп. Или у вас тут нельзя просить о простом ответе? |
Цитата:
Видеть и понимать - надо Вам. Я - понимаю все, что хотела сказать ув. Мардж. |
Я понимаю, что хотела сказать ув.Мардж.:thumbs up:
Я тоже. А еще я понимаю, что вряд ли кто понимает, что сказала я. И вообще. Вряд ли кто меня тут вообще услышал |
Цитата:
Цитата:
Цитата:
Вы пришли на форум, где каждый участник высказывает свое мнение. И я в том числе. Нравится оно Вам, или нет - это Ваше дело. Выглядит этот диалог так, вроде я Вам что-то должна, раз уж появилась вообще в этой теме. Вам срочно нужна помощь, и поэтому, раз уж я отвечаю, то должна отвечать только так, как Вы просите, и быстренько, а то шеф ждет от Вас ответа. Я вообще не хотела вмешиваться, просто увидела Ваш вопрос о гибком режиме и решила дать Вам ссылку на НПА, думала, Вам будет интересно почитать. Но после того как я уже что-то ответила, я уже автоматически Вам должна ответить так, как вам нужно, и говорить только "да" или "нет". :thumbs up: Вот так вот, мимо проходила, решила прокомментировать, а, оказывается, я уже кому-то что-то обязана! :bravo: |
Данный мой пост может расцениваться как флуд, но выхода у меня нет.
Потому, что - повторюсь: Цитата:
- пользователи недовольны тем, что отвечающие сухо отвечают ссылками на НПА. Недавний пример: Цитата:
Цитата:
Цитата:
- с другой стороны: пользователи требуют, чтобы отвечающие отвечали только ссылками на НПА: Цитата:
И так - плохо, и по-другому - плохо! Я рассуждала, помимо ссылок, - плохо, НЕ рассуждала - тоже плохо... Эксперт Мардж хотела ограничиться ссылкой... решила порассуждать - опять - плохо... Знаете, уважаемые вопрошающие, скажу вам всем так: если не нравится вам то, как отвечают вам консультанты на данном форуме - форум можно выбрать другой! Благо их (форумов) - хоть пруд пруди. Но! Давайте оставим при себе свои возмущения и указы: кому, когда и в каком стиле отвечать! С ссылками ли, без ссылок ли.... Вы зашли и - вышли... оставив глубокий след вашими недовольствами... а отвечающие - остаются... и теряют терпение и желание отвечать вслед вам - пришедшим! Причем - пришедшие и постоянные - ни в чем не виноваты. Но отвечающие - тоже люди, и имеют право на уважение к их постам, мыслям, рассуждениям, ответам... Хотя бы, потому, что они тратят на ответы свое драгоценное время, свои мозги... Но, почему-то это - не ценится. Если не ценится - то что вы хотите получить впоследствии, чье время не ценится и, простите, постоянно унижаются их рассуждения? Есть много форумов в режиме онлайн и в режиме: почитайте следующие издания:..... Одно плохо: вас, пользователей-вопрошающих - сотни тысяч, а нас, отвечающих - десяток-два....Так, у меня вопрос: как быть десятку отвечающих? Каким образом ублажить вопрошающих - в количестве сотен тысяч? Которые меняются один за одним? И под каждого подстроиться? |
Цитата:
А задающим вопросы надо понять, что отвечают на форуме такие же участники, как и они, и делают это так, как считают нужным. Может быть понимание, что никто никому ничего не должен, может существенно облегчить жизнь. ;) |
Скользящий график работы
Что такое "скользящий график работы"? Если можно, ссылку на нормативные акты.
|
Ув. Мардж!
Пришлось открыть тему:redface:, дабы не плодить одинаковые! Если я правильно поняла вопрос ув. дашуни: речь идет о гибком графике? Потому, что о скользящем я не знаю...:dont know::reverie: |
Не знаю, чи за адресою звертаюся, але всеж спитаю.
У нас на підприємстві встановлено графік роботи з 9.00 до 18.00. Нажаль, за цим графіком я не маю можливості вчасно забирати дитину з садочка. Хочу просити керівництво змінити для мене графік роботи на з 7.00 до 16.00. Чи потрібно для цього писати заяву і в якій формі?. І, взагалі, чи така зміна графіка буде юридично правильною? Дякую за відповідь. |
Цитата:
В связи с.....прошу Вашего разрешения установить мне с ..... следующий график работы: ..... Цитата:
Однако, возник вопрос: если ВСЕ работают с 9-00, то что Вы будете делать 2 часа одна? Ну, это - не мое дело...;) |
Мотя, дякую за відповідь. Я саме таку заяву і написала :yes:
Цитата:
|
Добрый день коллеги! Помоги разрешить вопрос. Я с этим ни когда не сталкивалась. Работник работает с понедельника по пятницу с 08 до 17, суббота, воскресенье выходной. Своим заявлением хочет установить гибкий режим работы с понедельника по четверг с 8 по 17, суббота фиксированное время с 00 по 5.30, не фиксированное 2 часа, перерыв на обед. Выходные пятница и воскресенье. Можно ли ему установить такой режим работы? Профсоюз против, мотивируя тем, что изначально установлены выходные дни суббота, воскресенье и мы их трогать не должны.
|
Цитата:
Свои хотелки работник пусть оставит себе! Есть установленный режим работы преприятия! Если его не устраивает такой режим - он имеет законное право найти такое предприятие, и работать там! В выходные дни работа запрещена, кроме исключительных случаев! Цитата:
(П.С. Про ночное время - я, даже, вникать не хочу, если что...) И хотелки работника не имеют никакого отношения к гибкому графику работы! Цитата:
Цитата:
Цитата:
|
Цитата:
|
Цитата:
Цитата:
|
Цитата:
|
Тогда, все в порядке.:yes:
|