![]() |
Мінімальна з/п та її перерахунок
підскажіть будьласка, скільки раз в рік має проводитись перерахунок на підприємстві розмір мінім. зп. Колись читала, що є обмеження 2 рази на рік, але не можу знайти в зак-ві, головний бухгалтер, теж не знає.. Я шукаю далі, але вдруг, хтось із Вас це знає, напишіть будьласка! :read:
|
Розмір мінімальної ЗП встановлює законодавство, а не підприємство.
|
... і не 2 рази на рік, а ЧОТИРИ !!!
(в усякому разу - в останні роки):D |
я не вірно зформулювала питання) - якщо держава піднімає рівень мін. з.п. , що робити підприємству з нарахуванням з.п. ? і де передбачено скільки раз в рік підприємство може змінювати мін. з.п. відповідно до підняття рівня мін.зп.
|
Государство установило новый уровень минималки, и предприятие сразу же должно привести свои ЗП в соответствии.
|
вибачте за орфографічн.помилки)
|
Ну у Вас і запитання!!!!!!! (відповім так як запитали)..
Для Вас (підприємства) обмежень щодо кількості разів підняття заробітної плати в рік не має!!! Підвищення рівня мінімальної заробітної плати на підприємстві проводьте хоч кожного дня, за умови, що Ви приватні... (генеральна та галузева угода Вам цього не забороняє) Друге питання це - коли Ви підприємство державне, там ситуація зовсім інша! |
ми, державне підприємство))):redface:
|
Можливо тут Ви зможете знайти необхідну інформацію.
http://www.dtkt.com.ua/show/0sid019.html |
От і слухайте, що держава каже !
(Закон про бюджет на 20... рік) |
Скажіть хто саме!!!! (галузь? чи може Ви податкова інспекція....? ), лише тоді Вам зможуть допомогти на цьому форумі!
|
державне підприємство створене Держфінпослуг України, вид дільності - надання інших комерційних послуг.
|
ОГО!!!!:lol::lol: тоді ще - Ви госпрозрахункові? чи є часкове фінансування з бюджету?
|
Допросы - в личку !:dobri:
|
власні кошти, нарахувань з бюджета немає
|
точно)) краще поможіть, а не допитуйте)))
|
Первый раз слышу об ограничении к-ва раз повышения зп!
Единственное ограничение, которое я вижу - это финплан. Но в любом случае - вы ведь не можете платить ЗП ниже минимальной. Тем более госпредприятие! |
Справа в тому, що зараз я не можу найти під яку галузеву угоду підпадає дане підприємство!!!!
Може бути, що посадові оклади встановлені (як приклад) з 01.01.2009 року працівника без кваліфікації на рівні діючої тоді мінімальної заробітної плати, при цьому дане підприємство не має права вносити зміни до ШР лише на підставі бюджету (вони можуть керуватися окремим законом) і ось тоді і виникає ситуація, що в ШР станом на 01.01.2010 року значаться посадові оклади в розмірі меншому ніж мінімальна заробітна плата (але вони роблять доплату до мін.). Вся проблема в пошуку галузевої угоди (закону, положення, постанови) під яку вони підпадають, І ВСЕ, тому я так і задавав питання, але не знайшов - Мало інформації:lol::lol::lol::lol: |
у нас мін. зп. множить на тарифний коефіціент. плюс надбавки і доплати. Люди отримують гарну зп)) точно не менше 907 грн.
|
ось і відповідь!!! :thumbs up:ТАРИФНИЙ КОЕФІЦІЄНТ, візьміть за основу той документ де визначені для Вас дані коефіцієнти і там Ви знайдите відповіді на Ваші запитання!
|
ні, там нічого немає.
Розміри місячних окладів працівників визначаються шляхом множення відповідного тарифного коефіцієнту на встановлений законодавством розмір мінімальної тарифної ставки працівника 1-ого розряду. Мінімальна тарифна ставка працівника 1-ого розряду дорівнює розміру мінімальної заробітної плати, яка визначена відповідним законом. ось і все що там написано, а я про те чи є обмеження скільки раз в рік ми можемо робити перерахнок) шеф і бухгалтер , кажуть, що ""десь це визначено" :dont know: шукаю далі...)) |
Вибачаюсь, але тоді я пас!!!:?:?:?:? Ваш процитований документ не відповідає вимогам ст. 96 КЗПП У де визначено, що Формування тарифної сітки (схеми посадових окладів) провадиться на основі тарифної ставки робітника першого розряду, яка встановлюється у розмірі, що перевищує законодавчо встановлений розмір мінімальної заробітної плати, та міжкваліфікаційних (міжпосадових) співвідношень розмірів тарифних ставок (посадових окладів).
Десь Ми не зрозуміли один одного:lol::lol:, Доречі знайдите повідомте і нас - ПРОСТО, ВЖЕ АЖ ЦІКАВО, що у Вас за підприємство??:lol::lol::lol::lol::lol: |
Цитата:
Цитата:
|
larunia,
Оскільки Ви озвучили що у працівників вашого підприємтсва з/п далеко не мінімально встановлені державного рівня, то перерахунок з/п ви можете затвердити своїм внутрішнім документом, і можете там прописати поведення перерахунку хоч кожного дня. На законодавчому рівні я не знаю таких документів в яких булоб визначено кількість разів перерахунку з/п які вищі мінімальної. |
я надала вичерпну інформацію про наше підприємство:pardon:
|
С такими вопросами бедные люди и их зарплата:?:roll:
|
не переживайте :bravo:, далеко не бедные, а чтоб стали еше больше зарабатывать, хочу разобраться в этом вопросе:lol:
|
А ось це як раз правильно!!!!:good:, доречі, не забувайте і за моє прохання ;)
|
Може Вам і ПІБ директора викласти на форумі ?:reverie:
|
я не зрозуміла, що ви ще хочете знати про моє підприємство і навіщо))?
|
Повірте від ВАС особисто і від ВАШОГО підприємства мені не потрібно НІ-ЧОГО!
Якби Ви уважно прочитали пост № 22 (останнє речення) таких би питань не задавали!!!:? Хотів лише допомогти...але не зміг:cry:, ось і просив, що якщо найдите відповідь повідомне і нас - Малося на увазі форумчан!!!!!!!!!!!!!!!!!!:dont know: АБІДНА ДА ? |
:lol::lol::lol: пардон) я вас не вірно зрозуміла:thumbs up: не тримайте зла ;) як тільки щось дізнаюсь напишу, але поки ніде обмежень я не находжу)
|
Скажіть, будь-ласка, на підприємстві, яке підлягає дії Галузевої угоди, заробітна плата перераховувалася в розрахунку із 1073 грн. (з 01.01.2012). Згідно вимог Галузевої угоди при тяжкому фінансовому стані підприємство має право відтермінувати на 6 міс. перерахунок заробітної плати. Чи можна провести перерахунок з/п з 01.07.2012р. із мін. з/п 1094 (з 01.04.2012р.)?
|
Часовой пояс GMT +3, время: 05:59. |