![]() |
Заява у працівника написана на період непрацездатності ,на підприємстві він працює до цих пір - інших документів на переведення його або на продовження його строкового трудового договору не було.
|
Цитата:
|
На сьогодні 95% судових справ щодо трудових відносин вирішуються на користь працівника, ті 5%, що залишились - це "кричущі" випадки, як то поява у нетверезому стані, дебош і т.д. А тут мова йде про саму захищену КЗпП України категорію працівників. Людина пів року "висіла" в повітрі, документів ніяких... Хороший адвокат може "обіграти" на свій смак.))) В таких випадках потрібно домовлятися.
Цитата:
|
korelija
Цитата:
|
Нічого не розумію. А що вона вимагає оплатити? Час, коли її не було на роботі? На якій підставі?
Відпустка надається за заявою жінки, це по-перше, а по-друге для надання відпустки необхідно мати свідоцтво про народження дитини. Звідки роботодавець може знати, що дитина є, і що жінка вважає, що вона вже у відпустці? Наполягайте на тому, що нічого від неї не отримували. Цитата:
|
интересная ситуация, а могут в суде приниматься во внимание доказательства ее отсутствия ее на работе и то, что она вообще не появлялась и ничего не приносила - камеры, журнал прихода/ухода сотрудников?
а то у нас тоже есть одна немного невминяемая беременная сотрудница. |
Цитата:
автору темы: косяк в работе кадровика - почему затянули, если принят временно работник на тот период, который уже истёк и кшно потрясает наглость сотрудницы, если всё так, как здесь преподносится, т.е. автор хочет сказать, что она(сотрудница) нагло врёт- "я приносила заявление", а это не правда? |
Даже если врет - доказать работодателю это практически нереально. Я бы однозначно с ней прросто договаривалась, поскольку это дело 100% затяжное и практически провальное... Если ее адвокат " с головой", то в этом случае можно выкрутить все, что угодно, при желании. А желание это, как я понимаю, имеется.
|
Цитата:
Цитата:
Которые, между прочим, являются документом ....:? |
вообще то в кадрах или у секретаря дира д.б. журнал входящей и журнал исходящей корреспонденции...прежде всего, что бы это была нормальная практика начала работы с любыми бумажными документами.
учитывая, что работница действительно один из самых незащищённых (в традиционном понимании этого) слоёв населения, действительно решайте с ней вопрос полюбовно, т.е. на машину времени- задаёте дату... и в прошлое, вжжжжж.... ну а шо, есть другие предложения? |
Цитата:
:reverie: |
Не, Мотя, я так поняла, что барышня ушла на больничный и не появилась после родов. Понятное дело,что в табеле не будет часов. Но как доказать, что она не приходила и заявление не песиала и копию св о рожд реб не давала?
|
Цитата:
Цитата:
не думаю, что возможно довести до такого абсурда. а вообще, я в такие приказы в "Основание" вношу как заявление, так и ссылку на свидетельство о рождении ребёнка, номер, кем и когда выдано...прилагаю копию оного |
Цитата:
Если она подает иск в суд - то пусть собирает доказательную базу всего, что предъявляет....кто ей мешает?:dont know:пусть приводит свидетелей или что еще там.... Она берет на себя бремя доказательства? Пусть предоставляет документы, которые все это - доказывают. А ответчик уже будет высказывать свою позицию... |
Ну добре, давайте на хвильку забудемо про суд і збирання доказів.))) А якщо людина банально звернеться в інспекцію з праці або в прокуратуру?:reverie:Тоді докази збиратимуть вони.;))))
|
Цитата:
|
Я теж так думаю: нехай вони і збирають. А який закон порушив роботодавець в цій ситуації? невідомо тільки про підстави прийняття нового працівника на її місце...ну якщо інших порушень звісно немає:?
|
Перепрошую, не вдалось одразу відповісти - відносно наказу - його немає. У справі працівника, що працює на місці раніше вагітної, є його заява, але наказу не було. Специфіка підприємства - є три виробничі підрозділи і в кожному певна кількість слюсарів з механоскладальних робіт. За робочими місцями люди не закріплені - то конвеєрна лінія і працівники взаємозамінні - можуть працювати на різних робочих місцях. Коли та працівниця пішла у декрет працівника на її місце було прийнято із іншої лінії. Заяву він написав, але наказу не було.Табелі у нас ведуться - весь цей час майстер нічого не ставив у табелі. Ведеться відеоспостереження, є електронна пропускна система
|
Цитата:
Ну, это я в плане защиты кагбе. |
Цитата:
Цитата:
а хто допустив "нового" працівника до роботи? |
Цитата:
Цитата:
|
Він не новий працівник - працював у іншому відділі. Там встановили на зиму значно менші виробничі плани і було зручно його перевести на лінію, де й працювала та "декретчиця". Акти ми й так будемо складати - дякую за хорошу пораду відносно "їздили, дзвонили".
|
дело тут не в том, а в том, как вообще работника приняли по СТД, или перевели...если место НЕ временно свободно?
работник НЕ находится в отпуске или ЛН...и неизвестно, что вообще о нем?:dont know::reverie: |
не знаю як і що там з судом буде, а фланги щодо перевірок контролюючих органів вам точно треба прикривати:reverie:
|
Працівник був прийнятий на іншу лінію в листопаді - слюсарем. Працював там - потім його було переведено на іншу лінію (лінії знаходяться в одному цеху і відрізняються лише за асортиментом продукції) Там він собі спокійно працює. До тих пір, поки декретчиця не звернулась за довідкою, ні в кого не виникало питання на яких підставах він там. Якби з самого початку була відслідкована ситуація, що декретчиця прогулює (а там працює тимчасовий працівник) - одразу б і повідомлення написали про відсутність її на роботі. І в такому випадку такої ситуації не сталося б - я це розумію, але на разі склалось саме так.
|
Цитата:
Это - как рабочие столы в отделе?: вот, один сотрудник сидит за этим столом, у него свой кульман, и он разрабатывает проект "Очистные сооружения ККЦ." а вот - другой сотрудник сидит - за другим рабочим столом и разрабатывает проект "База отдыха на 600 мест. Внутренние сети В и К". Вот, один из них незнамо где делся, стол - пустует, да и проект бы закончить...и того, другого садят эа свободный стол... Я верно поняла?:reverie: если верно, то причем тут все эти переводы и все это беспокойство относительно переведенного сотрудника... если его никуда и не переводили....просто, столы поменялись...а работает он тем же слесарем. в том же цехе...:dont know::reverie: Ой, шо-то я запуталася вся...:cry: |
Думаю порівняння близьке. Але ті лінії (то конвеєрні лінії виробництва) ми ділимо - бо вони виготовляють різні типи продукції - тобто мабуть чесно було б їх назвати різними відділами - хоча знаходяться в одному цеху, але кожна лінія має свого майстра та табелюється окремо. У структурі підприємства виробничий відділ поділяється на 3 лінії.
|
Ну, так Вы его просто переместили да и все, что ли?:dont know:
А на перемещение даже и приказ не обязательно... |
У нас дуже часто відбуваються подібні ситуації,коли працівники працюють на різних робочих місцях - без наказів про переміщення, бо щоб прослідкувати за цим - потрібно щодня лиш такі накази і творити. Але в цій ситуації ми чомусь взяли від працівника заяву " прошу перевести мене з лінії А на лінію В на період непрацездатності .....працівниці С " - правда без наказу.
|
Цитата:
Это - не перевод, а перемещение..КЗоТУ не требует при перемещении писать заяву...даже и приказа не требует... Хотя - желательно.... |
))) - так і хочеться видихнути з полегшенням, але чомусь не вдається.
|
Цитата:
А заяву - спрячьте куда подальше...на всяк случай.... |
Сьогодні написала заяву. Пояснення чому не була весь цей час на роботі відмовилась давати, в тому числі письмово - при свідках. Я реєструю заяву і в понеділок роблю наказ про вихід її у відпустку по догляду..... Варто зробити ще наказ про прогул за вказаний раніше час (з квітня по тепер)?
|
Цитата:
|
Так, в заяві зазначено з якого числа вона йде у відпустку по догляду. Відносно прогулу - потрібно якось облікувати час, коли вона була відсутня. Для прогулу у нас є акти про відсутність, відмітки електронної системи обліку часу, акт про відмову від пояснень своєї відсутності (коли 09.12 вона з'явилась за заявою - в присутності свідків відмовилась пояснити чому була відсутня весь цей час).
|
Цитата:
|
У нас на работе тоже есть такая декретчица. Ситуация точь в точь идентична. Только она у нас работает по совместительству. Имеем мы право уволить ее за прогулы?
|
Цитата:
|
т.е. независимо, на основном месте работы декретчица "прогуливает", или по совместительству, уволить мы ее за прогулы не можем, да?
|
Цитата:
|
Часовой пояс GMT +3, время: 07:56. |