![]() |
Я когда-то сталкивался с этой проблемой, поэтому перелопатил кучу НПА, консультировался с юристами, и в результате пришел к выводу, что при приеме на работу как документ, удостоверяющий личность, можно предъявить одни из следующих документов:
1. паспорт гражданина Украины 2. свидетельство о рождении (при приеме несовершеннолетних от 14 до 15 лет согласно ст.187 КЗоТ) 3.В случае утери паспортам - временное удостоверение, форма которого утверждена приказом Министерства внутренних дел Украины от 8 сентября 2005 года № 758 4.Удостоверение беженца, форма которого утверждена постановой Кабмина от 14.03.12г. № 202 5.Справку об освобождении Ни по загранпаспорту, ни по паспорту моряка на работу принимать нельзя. |
Andry
Цитата:
Мотя Мої знання чи незнання до теми відношення не мають, і я не збираюсь ставити під сумнів чиюсь компетентність, про що Ви натякаєте. Тут проблема формально-юридичного характеру. Закон про демографічний реєстр передбачає два типи документів: 1) які посвідчують особу та громадянство; 2) які посвідчують особу та спеціальний статус. Прошу звернути увагу, що обидва типи документів посвідчують особу, і, крім того, громадянство або спеціальний статус. Але особу посвідчують, прошу це занести до протоколу :) Далі, маємо ч. 2 ст. 24 КЗпП де написано, що при прийнятті на роботу може бути поданий і інший документ, який посвідчує особу (а не тільки паспорт). Якщо виходити з того, що цю норму писали при тверезому розумі і повній пам'яті, то логічно припустити, що в неї вкладали якийсь зміст. А зміст тут може бути тільки один - паспорт не єдиний документ, який посвідчує особу. Питання в тому, що це за документи, і які з них, в силу інших норм законодавства, не можуть подаватись при прийомі на роботу. p.s. І ще, Ви звертаєте увагу на "функціональне призначення". Ну а можливість використання певного документа для вчинення юридично значимих дій - це хіба не риса його функціонального призначення? :) |
Цитата:
Цитата:
Звісно, є безліч випадків, коли особу можна встановлювати навіть по шкільному щоденнику, але у більш серйозних випадках все ж таки потрібен паспорт громадянина України, а не членський білет клубу любителя шахів. Наприклад, в ст.43 закону "Про нотаріат" зазначено, що для встановлення особи годиться будь яке посвідчення: Цитата:
Цитата:
|
Цитата:
:nea:;) Цитата:
В этой теме. Цитата:
|
Цитата:
Тема, на мой взгляд, исчерпана, дальнейшие споры бессмысленны. |
Цитата:
Мне непонятно, зачем нам здесь приводят демографичний реестр?:dont know: Ведь, уже все давно обсудили и забыли...достаточно темы почитать. Для этого есть Поиск. Я проверяла - работает!:yes::good: |
Цитата:
|
Цитата:
Но для болтовни есть раздел "Обо всем". :yes:;) |
Коллеги, хочу узнать ваше мнение. Хочу принять на работу человека, но он сейчас сдал паспорт в связи с изменением фамилии. Но предоставил мне справку из миграционной службы, в которой указано, что паспорт находится на переоформлении и справка действительна до такого-то числа. Я могу принять человека с такой справкой?
|
Цитата:
|
Часовой пояс GMT +3, время: 00:01. |