![]() |
Барин сказал ежегодный не буду брать! только без оплаты!..
|
А это откуда цитата:
Цитата:
Стаття 84. Відпустки без збереження заробітної плати У випадках, передбачених статтею 25 Закону України "Про відпустки", працівнику за його бажанням надається в обов'язковому порядку відпустка без збереження заробітної плати. За сімейними обставинами та з інших причин працівнику може надаватися відпустка без збереження заробітної плати на термін, обумовлений угодою між працівником та власником або уповноваженим ним органом, але не більше 15 календарних днів на рік. Цитата:
Стаття 9. Недійсність умов договорів про працю, які погіршують становище працівників Умови договорів про працю, які погіршують становище працівників порівняно з законодавством України про працю, є недійсними. |
Цитата:
|
Цитата:
Цитата:
|
Цитата:
|
Цитата:
Цитата:
|
Спасибо!
|
Цитата:
Ваше дело: - предупредить, - напечатать приказ, - отдать его на подпись барину ! Остальное - на его ответственности (и пенсионном стаже :D) !!! |
отпуск без сохранения ЗП
Уважаемые коллеги,
подскажите, пожалуйста, как лучше сделать. Сотрудник - инвалид, просит отпуск без сохранения заработной платы не на 15 к.д., а на 15 к.д. + 4 р.д. в общей сложности. Причина уважительная. Колдоговора у нас нет. Есть ли пути удовлетворить его просьбу? |
Согласно Закону об отпусках
Цитата:
|
Befis, спасибо большое. Мне аж стыдно, что не нашла сама такой простой ответ. :redface: :love:
|
Добрий день!!!
У нас на підприємстві на три дня всі ідуть у відпустку без збереження заробітної плати. Можна зробити одним наказом на всіх чи на кожно окремо робити наказ? |
Мы в таких случая делали один на всех....
|
Цитата:
|
Спасибо )))
так і зроблю))) |
Здраствуйте коллеги!! Підскажіть будь-ласка як бути в такій ситуації. Працівник пішов у відпусту щорічну з 18 квітня і по 04 травня, а в нас 4,5,6, майже всі були за свій рахунок. Коли він йшов у відпустку ще незнали, що ми будемо всі брати відпустку б/з. В працівника залишилось ще два дні можна сказати в повітрі. Чи можна щоб він написав заяву наприклад 05 травня?? Якщо є ще якийсь варіант буду рада вашой відповідь??
|
Цитата:
Цитата:
Если не вышел, то что тут думать? Пусть напишет заявление пятым числом на эти два дня - на пятое и шестое - без сохранения, да и все дела...Или может даже четвертым написать, какая разница-то....все равно все это будете оформлять "задним" числом.... |
так він вийшо на роботу.
в ці дні працювали бухгал., директор і все. Ось чому я переживаю може він заяви писати 05 числом. Дякую за відповідь)) |
Цитата:
Только... я все равно не понимаю, зачем ему писать эту заяву, если человек работал? Или чотт я не то понимаю? Цитата:
|
ево отпустили.
спасибо Мотя за помощь) |
А-а-а, прекрасно...
Пусть пишет заяву пятым числом, на два дня! |
Відпустка без збереження З/пл
Доброго дня!Потрібна Ваша допомога, шановні колеги!
Державній установі(орган виконавчої влади)затвердили Фонд оплати праці на 32 працівника(за штатом 40).В наявності були 8 вакансій і деякий час управління так трималось.Зросло навантаження на кожного, зарплата в більшості мінімальна по Україні...Жили надією, щось зміниться.... Але...Керівник приймає рішення щодо оголошення конкурсу та приймає на роботу 2 працівників, не зважаючи на те, що коштів ніхто не виділив додатково.А для того, щоб платити зарплату двом новеньким вирішує кожного працівника відправляти в відпустку за свій рахунок по 1 дню кожний місяць....Люди в відчаї. Відповідно до ст.25, 26 ЗУ "Про відпустки" без заяви (тоб-то згоди) працівника в таку відпустку керівник не може відправляти працівників...ЯК ДОПОМОГТИ ПРАЦІВНИКАМ, ЯК ЇХ ЗАХИСТИТИ?:? |
Да, отпуск без сохранения заработной платы - право работника, работодатель отправить работника в такой отпуск без его согласия не может. Поэтому с точки зрения законодательства людей защищать не нужно, они не пишут заявления - оформить им отпуск не могут. Если оформят - это грубое нарушение КЗпП с соответствующими последствиями.
|
Добрый вечер! Сотрудница отработала 3 месяца, просит отпуск без сохранения заработной платы на 15 дней, мы можем ей предоставить 15 дней или пропорционально отработанному времени?
Родион-ссылка битая(( сорри за повторный вопрос |
ст. 10 ЗУ "Об отпусках"
Цитата:
|
Отпуск без сохранения заработной платы даётся хоть с первого дня работы
|
Цитата:
Он так и называется: Стаття 26. Відпустка без збереження заробітної плати за згодою сторін ...если только нет обстоятельств, при которых собственник обязан предоставить (ст.25 ЗУ "Об отпусках") |
Добрий день колеги!!! Знову прошу вашої допомоги.:redface: У нас робітниця сьогодні вишла з дикретної відпустки і хоче взяти відпустку без збереження на 30 календарних днів. Можу я дати їй відпустку на 30 календарних днів?
|
Див. ст.25, 26 ЗУ "Про відпустки".
|
Цитата:
Я такого не знаю...:dont know: Мат. часть иногда бывает полезной, согласна с Ув. коллегой Мардж. |
Вона була у відпустці по догляду за дитиною до трьох років.
|
Понятно...
На каком основании она хочет взять 30 к.д.? |
їй нема куди подіти дитини дитячий садок не працює. І в з'язку з цим вона хоче взяти відпустку. Я навіть незнаю як її оформити?:redface::redface::redface:
|
Цитата:
Є в неї законні підстави для такої відпустки?? |
так прочитала дякую. Потрібна довідка медична. :redface: у неї підстав немає не яких.
Скажіть а може вона взяти відпустку за сімейними обставинами? якщо так, то як вона повина написати заяву??? |
Скористайтесь пошуком, будь ласка.
|
Цитата:
Иначе бы у Вас не возник новый, детский вопрос, после прочтения ЗУ "ОО": Цитата:
Стаття 26. Відпустка без збереження заробітної плати за згодою сторін За сімейними обставинами та з інших причин працівнику може надаватися відпустка без збереження заробітної плати на термін, обумовлений угодою між працівником та власником або уповноваженим ним органом, але не більше 15 календарних днів на рік.Цитата:
|
Отпуск без сохранения з/п, насчитывается на этот период основной отпуск?
Добрый день,
подскажите пожайлуста, сотрудница находилась в отпуске без сохранения з/п (за ребенком до 6-и лет), теперь она вышла на работу. Насчитывается ли ей основной ежегодный отпуск за период отпуска без сохранения з/п(за ребенком до 6-и лет)??? |
:read: ст.9 Закона "Об отпусках".
|
спасибо
|
Часовой пояс GMT +3, время: 05:28. |