![]() |
про можливе вивільнення в звязку з недостатністю фінансування організації
|
Тобто за 3 місяці згідно із ст. 49-4 КЗПпУ:
Голові первинної профспілкової організації _____ Повідомлення У зв’язку з виробничою необхідністю та причинами економічного характеру та на виконання вимог статті 49-4 Кодексу законів про працю України, повідомляємо, що в першій половині лютого 2015 року планується провести скорочення чисельності та штату працівників. Працівники, що підлягають наступному вивільненню: ______ (перелік посад) Причина скорочення працівників полягає в наступних обставинах: _____(розкрити обставини) Пропоную Вам проведення спільних з адміністрацією підприємства консультацій стосовно заходів щодо запобігання звільнення чи зведенню їх кількості до мінімуму або пом’якшення несприятливих наслідків будь-якого звільнення. Директор ___________ Ми звертаємось до профспілки тільки по членам профспілки, в КЗПпУ це визначено |
підкажіть як написати відмову профспілки про надання згоди на скорочення працівників
|
Це подання, зразок якого я навела, інформативне та не потребує відповіді.
Подання Про розірвання трудового договору вже з конкретним Івановим (абз.1 ст. 43) не надається за 3 міс., так як воно у відповідності до ст.43 КЗПпУ: розглядаєтся у п'ятнадцятиденний строк, повідомляється роботодавю в триденний строк після його прийняття. Власник має право розірвати трудовий договір не пізніш як через місяць з дня одержання згоди виборного органу первинної профспілкової організації (профспілкового представника). Не знаючи всіх обставин, я не можу надати універсальний приклад відмови, вона повинна бути обгрунтованою |
а якщо я профспілці дам лист за два місяці? це буде велике порушення. від якого числа рахувати 15 днів - від того числа що подали повідомлення? чи ні
|
Давайте коли Вам зручніше, враховуючи законодавчо встановленні терміни на розгляд ними, за 2 міс. нормально
Я вважаю, що 15+3 (це максимальний для профспілки термін, ніхто не заботоняє їм розглянути негайно та повідомити) буде рахуватись з наступниго дня з фіксації дати про вручення |
з дати коли видали наказ про вивільнення? а якщо я дам пізніше повідомлення ніж видала наказ?
|
Так, після прийняття рішення про скорочення (раджу мати обгрунтування на випадок звернення звільнених до суду):
1. за 3 місяці - повідомлення профспілки; 2. розгляньте всіх кандидатів на звільнення щодо законодавчо визначеної заборони такого звільнення взагалі, або наявності переважного права на залишення на роботі (моя пропозиція - комісійно); 3. за 2 місяці - повідомлення кожному працівнику, якого буде скорочено одночасно з пропозиціями вакантних посад (при наявності таких); 4. всі слідуючи 2 міс. при появі вакансій - пропонувати їх кандидатам; 5. десь за 2 міс., або трохи менше подання на профспілку на надання згоди (по тим, хто член профспілки); 6. після оримання згоди, або мовчання профспілки (це теж згода), або необгрунтованої незгоди можна оформлювати наказ про звільнення, можна в останній день роботи працівника |
а якщо ознайомляться з наказом не 10 числа а 13? бо вона ще думає чи підписувати чи ні
|
Добрый день. Как вы считаете, при сокращении, что означает одинокі матері, які мають дітей віком до 14 років чи дитину-інваліда ( ? ). Сколько лет ребенку-инвалиду? Если ребенок-инвалид учиться в аспирантуре, возможно ли сокращение его матери?
|
ребенком в нашей стране считается ребенок до 18 лет.
|
Цитата:
|
Цитата:
|
Цитата:
1. Правовой статус ребенка имеет лицо до достижения им совершеннолетия. 2. Малолетним считается ребенок до достижения им четырнадцати лет. Несовершеннолетним считается ребенок в возрасте от четырнадцати до восемнадцати лет. |
Цитата:
Несовершеннолетние в особых случаях — могут становиться дееспособными (при вступлении в брак, при начале трудовой или предпринимательской деятельности или при наличии особых обстоятельств с установленного законом возраста, однако, обычно без права голосовать, усыновлять и опекать детей). |
Да, именно это!
|
Добавлю, что Вы обе правы также и на основании ЗУ "Про охорону дитинства"
ст.1. "дитина - особа віком до 18 років (повноліття), якщо згідно з законом, застосовуваним до неї, вона не набуває прав повнолітньої раніше" |
як відмініти наказ про скорочення?
|
У звязку з чим?
Такий наказ напевно було видано на підставі нового ШР (або на підставі змін в ШР). Які саме обставини змінились? |
Підкажіть, якщо людину звільняємо по п.1 ст40 КЗпПУ - 14. 01. (скорочення посади,в штаті її посади вже немає) а вона з 14.01 пішла на лікарняний, що мені робити? яким числом звільняти?
|
Цитата:
А як так вийшло, що 14.01 в штаті її посади вже немає, а вона ще працює? Чому ви не звільнили її 13.01? |
Підкажіть, БУДЬ ЛАСКА! в нашому закладі (бюджетний) пранується скорочення чисельності у зв'язку з недостатнім фінансуванням. Роботодавець при скороченні має запропонувати скорочуваному працівнику іншу роботу. По перше вакантних посад необхідної кваліфікації немає, а по друге, яка в такому разі буде економія, якщо працівника просто перемістять? Чи можливо здійснити процедуру скорочення без запропонування інших вакантних посад? Також турбує питання: обов'язково при скороченні чисельності працівників, скорочуються штатні посади, тих працівників, яких скоротили?
|
Цитата:
Цитата:
Цитата:
Цитата:
|
Якщо також скорочуються і посади, чим тоді відрізняється скорочення штату та скорочення чисельності? в інтерені знайшла: Таким чином, при скороченні штату неодмінно звільняються працівники, які займали посади, що ліквідуються без можливості згодом прийняти на ці посади працівників. Натомість, при скороченні чисельності працівників, звільняються працівники, що займали певні посади. Посади ж залишаються вакантними.
|
Нет.
Сокращение численности - уменшение количества штатных единиц по какой-либо должности. Было два инженера, стал один. Сокращение штата - исключение из штата должности вообще. Был инженер - нет инженера. |
Цитата:
После сокращения штатов стало два отдела по десять человек (в каждом отделе - начальник, зам и восемь работников) Вот и получается - количество должностей уменьшилось (сократили одну должность начальника отдела и его зама), а численность работников возросла.Либо сократили вообще всех замов, увеличив численность при этом работников. |
все одно залишається не зрозумілим при скороченні чисельності штатні посади в обов'язковому порядку скарочуються?
|
Про сокращении численности обязательно сокращается численность по должности.
При сокращении штата - должности целиком. Вакансии в прежнем количестве в первом случае или вакантные должности во втором Вы оставить не можете. Какое же это тогда сокращение? |
Цитата:
Спробую ще раз вам пояснити: наприклад, у вас є бухгалтерія, що складажється з головного бухгалтера, заступника головного бухгалтера і трьох бухгалтерів (тобто три посади і п'ять працівників). Якщо скоротити одну штатну одиницю бухгалтера, то це буде скорочення чисельності - кількість штатних посад залишися та ж сама, але кількість працівників зменшилася (три посади так і залишилися, але працівників вже чотири, а не п'ять). Але якщо скоротити одну штатну посаду - наприклад, заступника головного бухгалтера, то у вас залишиться вже не три, а дві штатні посади (головного бухгалтера і бухгалтера) - оце і буде скорочення штату. При скороченні чисельності скорочуються в обов'язковому порядку або штатні одиниці (з трьох бухгалтерів залишається лише два), або штатні посади (з штату зникла посада заступника головного бухгалтера). Але у будь якому випадку вакантних місць не залашиться! |
я Вам поясню чому в мене виникли "непонятки". У моєї знайомої кадровички у закладі відбувається скорочення. Вони щоб не скорочувати молодих працівників, яким ще до пенсію працювати і працювати, хочуть скороти пенсіонерів, а на ті місця де були пенсіонери перевести вищезазначених молодих працівників. Я так розумію цеж не законно?
|
Цитата:
Цитата:
Цитата:
|
Всем здравствуйте! Такой вопрос. Планируем 24.02. уволить работника по сокращению (ознакомлен 25.12.15), но он пенсионер и еще ни разу не увольнялся в связи с выходом на пенсию, хочет получить и пособие по сокращению и в связи с выходом на пенсию (за работу в угольной промышленности больше 20 лет). Подскажите пожалуйста поэтапно как мне правильно все оформить.
Я делаю приказ в котором 1) уволить Иванова И.И. по п.1ст.40 КЗоТ 2) выплатить Иванову И.И. пособие в размере...за стаж работы более 20 лет. Так? Или нет? И как мне правильно сделать запись в трудовой? |
Цитата:
"Звільнити Іванова І.І за скороченням штатів, п. 1 ст. 40 КЗпП України, та виплатити йому одноразову допомогу при звільненні у розмірі трьох середніх заробітків, встановлену п.12.15 Галузевої угоди між Міністерством палива та енергетики України і всеукраїнськими профспілками вугільної промисловості України як такому, що пропрацював у галузі більше 20 років" Цитата:
|
Цитата:
|
Цитата:
Вот запись о выплате пособия предусмотрена: Цитата:
А выплаты в связи с сокращением ему могут делать несчетное количество раз (при каждом увольнении по сокращению :)) |
Цитата:
А так, спасибо большое, Вы мне очень помогли :thumbs up: |
Цитата:
|
у нас пройшло скорочення заступника директора. (пенсіонер). Вона вирішила звернутися в суд щоб відмінити наказ про її звільнення, в звязку зі скороченням. я зробила всю процедуру. Та вона каже , що в день звільнення ми їй повинні були ще раз запропонувати всі вакантні посади письмово (в наказі про скорочення вона відмовилась від всіх цих посад), хоча це законом не передбачено. усно ми їй пропонували кожен день. Дайте пораду і на який нормативний документ спертися. Дякую
|
Цитата:
Якщо ви тут нічого не забули розказати - наприклад, про те, що після її звільнення ви прийняли на роботу іншу людину но новостворену посаду, якої раніше не було, то у неї немає підстав звертатися до суду. Але щось мене наштовхує на думку, що у вашому випадку може мати місце випадок, передбачений ст.42-1 КЗпП України, коли "працівник, з яким розірвано трудовий договір з підстав, передбачених пунктом 1 статті 40 цього Кодексу ...протягом одного року має право на укладення трудового договору у разі поворотного прийняття на роботу, якщо власник або уповноважений ним орган проводить прийняття на роботу працівників аналогічної кваліфікації" Признайтеся - а чи не приймали ви після її скорочення на роботу нових "працівників аналогічної кваліфікації"? :) |
вона звільнена 25.01. (у неї була з/п 3200грн.), а 01.02 ми ввели другу посаду (з/п 2300) не виходячи за межі штатного розпису - завідувача відділення і перевели на неї голову профспілки, бо вона була на декретному місці. (це для неї заступника мала зарплата).
|
Часовой пояс GMT +3, время: 09:48. |