Форум сообщества специалистов по управлению персоналом HR-Лига

Форум сообщества специалистов по управлению персоналом HR-Лига (http://forum.hrliga.com/index.php)
-   Увольнение (http://forum.hrliga.com/forumdisplay.php?f=74)
-   -   Увольнение по ст.39 КЗоТ (http://forum.hrliga.com/showthread.php?t=7807)

Andry 27.06.2013 20:07

Цитата:

Сообщение от Мотя (Сообщение 192477)
Андрей, мы это уже обсуждали в этой теме.
Речь идет об СТД!;)

Я это и имел в виду: увольнения работника по собственному желанию, обусловленному невозможностью продолжать работу при наличии уважительных причин, согласно ст. 38 КЗоТ:
Цитата:

коли заява працівника про звільнення з роботи за власним бажанням зумовлена неможливістю продовжувати роботу (переїзд на нове місце проживання; переведення чоловіка або дружини на роботу в іншу місцевість; вступ до навчального закладу; неможливість проживання у даній місцевості, підтверджена медичним висновком; вагітність; догляд за дитиною до досягнення нею чотирнадцятирічного віку або дитиною-інвалідом; догляд за хворим членом сім'ї відповідно до медичного висновку або інвалідом I групи; вихід на пенсію; прийняття на роботу за конкурсом, а також з інших поважних причин), власник або уповноважений ним орган повинен розірвати трудовий договір у строк, про який просить працівник.

Iuliia 01.07.2013 09:29

Цитата:

Сообщение от Andry (Сообщение 192484)
Я это и имел в виду: увольнения работника по собственному желанию, обусловленному невозможностью продолжать работу при наличии уважительных причин, согласно ст. 38 КЗоТ:

Я тоже это имела в виду - надо ли подтверждать как-то наличие этих уважительных причин или работодатель на слово должен поверить.

Спасибо за перенос темы в нужное место)

Andry 01.07.2013 13:40

Цитата:

Сообщение от Iuliia (Сообщение 192521)
Я тоже это имела в виду - надо ли подтверждать как-то наличие этих уважительных причин или работодатель на слово должен поверить.

Почитайте эту ветку, там как раз обсуждался подобный вопрос.

Мотя 03.07.2013 12:47

Цитата:

Сообщение от Iuliia (Сообщение 192521)

Я же писала:

Цитата:

Сообщение от Мотя (Сообщение 192477)
Об увольнении в связи с переездом - сюда.

:dont know::reverie::dont know:

Элька 30.08.2013 22:13

Добрий вечір! Підскажіть будь-ласка, якщо людина працює по строковому трудовому договору, але хоче звільнитися у зв'язку з тим що знайшла нове місцем роботи.За якою статею звільняти ? ст.39 КЗпП,чи є ще якась стаття на звільнення у зв'зку з невиконанням умов строкового трудоговору?

Мотя 30.08.2013 22:29

Вы эту тему читали? В ней есть высказывания форумчан по этому вопросу.

Элька 31.08.2013 08:17

Цитата:

Сообщение от Мотя (Сообщение 195017)
Вы эту тему читали? В ней есть высказывания форумчан по этому вопросу.

Справа у тому, що мій директор наполягає на тому, що працівника треба звільнити за невиконання умов строкового трудового договору!!!, нажаль я не знаю яка це стаття, і як вона може вплинути на подальший трудовий стаж працівника. Мені б не хотілося людині спортити трудову книжку(

Мотя 31.08.2013 15:02

Цитата:

Сообщение от Элька (Сообщение 195021)
працівника треба звільнити за невиконання умов строкового трудового договору!!!,

Такого основания увольнения по инициативе собственника нет.
Почитайте основания для увольнения по инициативе собственника в ст.ст.40 и 41 КЗоТУ.

EllE HRD 31.08.2013 19:18

а что значит "испортить трудовую"?
Вы в трудовую можете вписать только те основания, которые предусмотрены законодательством, то есть КЗоТом.
и еще разве подписанный ТД - это добровольное рабство до истечения срока этого ТД? там же наверняка есть пункт о досрочном расторжении, вот сначала почитайте этот пункт, а потом ст.ст. 40, 41 КЗоТ. и от этой уже печки танцуйте

ЗЫ. исправьте меня, если я не права, пожалуйста. вдруг я что-то пропустила.

Элька 31.08.2013 21:44

Так, я згідна з Вами, в Строковому ТД мав би бути пункт який передбачає на яких умовах працівника можна звільнити, але нажаль такого пугкту там взагалі немає(( тобто, на скільки я розумію цього працівника можна звільнити або за ст 39 КЗпП або за угодою сторін. На скільки мені відомо, угода сторін дозволяє припинити дію договору як строкового так і без строкового, або ст. 39. Але керівник на угоду сторін не погоджується ((

Часовой пояс GMT +3, время: 13:25.