![]() |
Цитата:
Порядок обчислення середньої заробітної плати: Цитата:
|
Цитата:
|
Доброго дня! Чи можливо прийняти співробітника на роботу, наприклад з 01.04.2023, і відразу ж відправити його на місяць у відпустку без збереження зарплати з 01.04.2023 по 30.04.2023?
|
У відпустку без збереження заробітної плати не можна "відправити":nea: Я маю на увазі, що така відпустка надається або за проханням працівника, або за згодою сторін. Тобто, виходить, що працівник на момент видання наказу про прийом на роботу вже домовився про відпустку?:reverie: Ну така собі логіка, м'яко кажучи...
Відразу виникає питання: а навіщо приймати працівника, який не готовий стати до роботи? Навіщо працівнику працевлаштовуватись на підприємство, яке не може зараз надати йому роботу і гарантії? Тобто, формального порушення тут немає, те, що не забронено законодавством, є можливим... Але дуже дивно виглядає, в чому причина такої "процедури"? |
Доброго дня!
Підкажіть, будь ласка, коли рахуємо кількість днів компенсації відпустки при звільненні ми включаємо до розрахунку дні відпустки за воєнним станом.Бо мій директор вважає, що ці дні ми не рахуємо. Я не згодна і ст. 26, 504. Відповідно, під час звільнення такого працівника йому має бути виплачена грошова компенсація за всі невикористані ним дні щорічної відпустки з урахуванням періоду перебування працівника у відпустці без збереження заробітної плати за угодою сторін. |
Якщо відпустка під час воєнного стану входить до стажу щорічної відпустки, то як ми можемо виключити її з розрахунку при звільненні...
|
Для розрахунку кількості днів щорічної, період відпустки без збереження ЗП (крім відпустки за підставою п. 4 ст. 12 ЗУ2136).
Для розрахунку середньої зп для оплати щорічної відпустки - період відпустки без збереження не враховується, тобто зп за 12 місяців ділите на кількість днів (без врахування відпустки без ЗП.) |
Про розрахунок зрозуміла, дякую!
Пробачте, чи я вірно розумію про стаж! До стажу ця відпустка входить і при звільненні компенсуємо. |
До стажу на щорічну основну відпустку входять відпустки без збереження ЗП, надані за підставою ст. 25 та 26 ЗУ Про відпустки.
Якщо надавали за підставою п. 4 ст. 12 ЗУ2136 (надається в обов"язковому порядку ВПО та тим, хто за кордоном), то не входить. До стажу на щорічну додаткову ніяка відпустка без збереження зп не входить до стажу. |
Доброго дня! Чи потрібно розбивати відпустку без збереження заробітної плати (з 16.11.2023р. по 13.02.2024р.) працівникові на 46 к.д. у 2023р. та 44 к.д. у 2024(всього на 90 к. д.),адже военний стан у країні продовжено до 14.02.2024р., а норми робочого часу кожним підприємством розробляються та затверджуються самостійно?
|
Часовой пояс GMT +3, время: 05:28. |