Форум сообщества специалистов по управлению персоналом HR-Лига

Форум сообщества специалистов по управлению персоналом HR-Лига (http://forum.hrliga.com/index.php)
-   Приказы. Трудовые книжки (http://forum.hrliga.com/forumdisplay.php?f=67)
-   -   Установление неполного рабочего времени. Прием на работу на условиях НРВ (http://forum.hrliga.com/showthread.php?t=3593)

Andry 24.01.2013 10:22

Цитата:

Сообщение от натулик (Сообщение 184473)
вы уж извините. такого накрутили в кадрах, что теперь расхлебывать нужно и прочищать

Так каких специалистов нанимали, такой и результат получили...
Сами же небо старались, чтобы подешевле вышло :)

kusika 01.03.2013 16:05

Допоможіть будь ласка у вирішенні наступної ситуації. Працівнику встановлено неповний робочий день (4 години) з оплатою праці пропорційно відпацьованому часу. Посадовий оклад 2000грн. Чи можливо в такому випадку нарахувати не 1000грн а 1147грн. (мінімальну заробітну плату) і чи вірним буде таке формулювання наказу "Іванченко Марії Богданівні, бухгалтеру, встановити неповний робочий день з 09.00 до 13.00год. з посадовим окладом згідно штатного розпису з оплатою праці пропорційно відпрацьованому часу, не менше мінімальної заробітної плати з 01 березня 2013року".

Inka 01.03.2013 16:17

Цитата:

Сообщение от kusika (Сообщение 186623)
Чи можливо в такому випадку нарахувати не 1000грн а 1147грн. (мінімальну заробітну плату)

Зачем?

kusika 01.03.2013 16:45

Неповний місяць роботи можна зарахувати як повний за умови, що сума сплачених за цей місяць страхових внесків є не меншою, ніж сума внеску, обчисленого з розміру мінімальної заробітної плати.

Andry 01.03.2013 22:54

Цитата:

Сообщение от kusika (Сообщение 186626)
Неповний місяць роботи можна зарахувати як повний за умови, що сума сплачених за цей місяць страхових внесків є не меншою, ніж сума внеску, обчисленого з розміру мінімальної заробітної плати.

Где вычитали?
Не было ли там еще слов - "Якщо сума сплачених за відповідний місяць страхових внесків менша ніж мінімальний страховий внесок, цей період зараховується до страхового стажу пропорційно сплаченому внеску"?:D

kusika 04.03.2013 12:16

Дякую вам за відповідь. Я це знаю. Просто у мене виникла така ситуація. З початку року працівникам встановили неповний робочий день(4 години). Подавши в бухгалтерію тебель обліку робочого часу я пішла на лікарняний...вийшовши на роботу мені без пояснень віддали правлений табель в якому було кілька виправлень. В кількох (7 осіб) працівників замість 4 годин було проставлено більше (замість 84годин, згідно норми за січень, 88год. або 97год; я так зрозуміла що вираховували відповідно до посадового окладу). Тепер у мене питання як мені бути, адже працівникам встановлено 4 год. роб день а відпрацювали вони більше. І в тому місяці головний бухгалтер (він же співвласник) зробить так само як і в минулому. Як бути? Чи вважатиметься це понаднормовою роботою? чи достатньо взяти у працівників згоду? Якщо так то як це оформити?

Iren@ 04.03.2013 22:20

Цитата:

Сообщение от kusika (Сообщение 186623)
Чи можливо в такому випадку нарахувати не 1000грн а 1147грн. (мінімальну заробітну плату)

Ні, не можна, це буде помилкою, адже працівнику заплатите більше, аніж він фактично заробив.
Раджу уважно перечитати ст. 95 КЗпП
Цитата:

Мінімальна заробітна плата - це законодавчо встановлений розмір заробітної плати за просту, некваліфіковану працю, нижче якого не може провадитися оплата за виконану працівником місячну, а також погодинну норму праці (обсяг робіт).
А у вашому випадку працівник місячну норму не відпрацьовує, тому оплата його праці має здійснюватися відповідно до норм ст. 56 КЗпП, тобто пропорційно відпрацьованому часу (або залежно від виробітку).
Цитата:

В кількох (7 осіб) працівників замість 4 годин було проставлено більше (замість 84годин, згідно норми за січень, 88год. або 97год; я так зрозуміла що вираховували відповідно до посадового окладу).
Як - "просто так"? Без наказу? А працівники як фактично працювали?

kusika 05.03.2013 09:15

Цілком вірно "просто так" без наказу. А працівники фактично працювали 4 години. Гол. бухгалтер сказав що ми повинні виплатити заробітну плату не нижче мінімальної , тому так вчинив.

Andry 05.03.2013 11:11

Цитата:

Сообщение от kusika (Сообщение 186767)
Цілком вірно "просто так" без наказу. А працівники фактично працювали 4 години. Гол. бухгалтер сказав що ми повинні виплатити заробітну плату не нижче мінімальної , тому так вчинив.

У вас хороший главбух, добрый.
Контролирующие органы любят таких ;)

kusika 05.03.2013 11:16

А що мені на даний момент робити з тими понаднормовими годинами.

Часовой пояс GMT +3, время: 04:33.