Форум сообщества специалистов по управлению персоналом HR-Лига

Форум сообщества специалистов по управлению персоналом HR-Лига (http://forum.hrliga.com/index.php)
-   Приказы. Трудовые книжки (http://forum.hrliga.com/forumdisplay.php?f=67)
-   -   Приказы (http://forum.hrliga.com/showthread.php?t=2536)

privity 09.10.2018 16:59

Спасибо большое, в нашем случае ФОП хочет оставить работника. Буду признательна, если подскажите формулировку такого приказа на анулирование увольнения.

Вика_86 09.10.2018 17:37

Где-то так:

"Анулювати наказ № від Про звільнення Іванова В.О., у зв"язку з відкликанням працівником заяви про звільнення" або"... у з"язку з повідомленням працівника про намір продовжувати роботу"

Соответственно, работник пишет заявление Відкликаю подану раніше заяву про звільнення за власним бажанням, дата, підпис.

И дату заявы пусть поставит до 07.10.18.

Новачок 10.10.2018 15:16

Подскажите пожалуйста, с какими индексами у Вас ведутся приказы?

Andry 10.10.2018 15:30

Все кадровые приказы о приеме, увольнении, перемещении и предоставлении командировок всех видов отпусков (кроме о предоставлении ежегодных и учебных отпусков) - с индексом "К",
о предоставлении ежегодных оплачиваемых отпусков, учебных отпусков и командировок - с индексом "В"

Новачок 10.10.2018 16:00

а если у меня все приказы К, а с нового года хочу разделить и отпуска сделать отдельно, то нужно выдать какой-то приказ, напимер с 01.01.2019 года приказы будут иметь такие индексы: приказы по личному составу -К, приказы о ежегодных оплачиваемых отпусков - В?

Andry 10.10.2018 16:09

Достаточно просто включить в номенклатуру две книги учета приказов (приказы по личному составу -К, приказы о ежегодных оплачиваемых отпусков - В) и внести изменения в инструкцию о делопроизводстве.
Но если хотите по этому поводу издать отдельный приказ - нарушением это не будет :)

Новачок 10.10.2018 16:20

У меня еще 2 вопроса:
1. Можно ли оставить журнал учета приказов по личному составу который я веду сейчас и там есть все отпуска "К", то есть не заводить новый, а просто с нового года завести новый журнал учета отпусков?
2. Можете пожалуйста поделиться инструкцией по делопроизводству, у меня к сожалению нет

Andry 10.10.2018 17:29

Цитата:

Сообщение от Новачок (Сообщение 234147)
1. Можно ли оставить журнал учета приказов по личному составу который я веду сейчас и там есть все отпуска "К", то есть не заводить новый, а просто с нового года завести новый журнал учета отпусков?

Можно.
Цитата:

Сообщение от Новачок (Сообщение 234147)
2. Можете пожалуйста поделиться инструкцией по делопроизводству, у меня к сожалению нет

А гугл на что?

Мария Лесів 11.10.2018 14:51

Доброго дня. Підскажіть будь ласка можна в одному наказі ( з основної діяльності) помістити 3 пункти: внесення змін до штатного,затвердження графіку роботи та затвердження схеми посадових окладів.?

eloissa 11.10.2018 15:07

Жестких ограничений по этим пунктам нет. Но я бы не советовала.
Во-первых, как будет называться такой приказ? И про то, и про другое и про третье))) А во-вторых, Вам неудобно будет в дальнейшем. Это приказы, на которые часто ссылаются, так что лучше их разделить

Мария Лесів 11.10.2018 15:33

А такий документ як схема посадових окладів обов"язковий для приватного підприємства?

Andry 11.10.2018 16:01

Так.
Це випливає з ст.15 Закону "Про оплату праці":
Цитата:

Стаття 15. Організація оплати праці на підприємствах
Форми і системи оплати праці, норми праці, розцінки, тарифні сітки, схеми посадових окладів, умови запровадження та розміри надбавок, доплат, премій, винагород та інших заохочувальних, компенсаційних і гарантійних виплат встановлюються підприємствами...
та статті 97 КЗпП України:
Цитата:

Стаття 97. Оплата праці на підприємствах, в установах і організаціях
Форми і системи оплати праці, норми праці, розцінки, тарифні сітки, ставки, схеми посадових окладів, умови запровадження та розміри надбавок, доплат, премій, винагород та інших заохочувальних, компенсаційних і гарантійних виплат встановлюються підприємствами...

ktd_16 07.11.2018 11:29

наказ

Доброго дня. Допоможіть розібратись з наказами. Підприємство займається здачею в оренду власного нерухомого майна (приміщення). Є орендар, який з'їхав з приміщення без попередження. Готується наказ на дострокове припинення дії договору оренди. Який це буде наказ? З основної діяльності чи адіміністративно-господарський і який термін його зберігання?:dont know:

eloissa 07.11.2018 11:33

А почему приказ, если отношения с арендатором регулируются договором аренды? В этом договоре наверняка прописаны действия сторон, в случае досрочного расторжения

ktd_16 07.11.2018 11:53

Так, саме відношення регулюються договорами оренди, в яких вказано, що у випадку дострокового припинення орендар повинен погасити всю заборгованість по аренді, але знайти орендаря, для погашення заборгованості не має можливості. Наказ пишуть для бухгалетрії, щоб вона не проводила нарахування. От і виникло питання який це наказ?

eloissa 07.11.2018 12:00

Вопрос, конечно, вообще не кадровый)))
Но поскольку касается непосредственной деятельности предприятия и напрямую затрагивает финансовые вопросы, я думаю, его можно отнести к приказам по основной деятельности

ktd_16 07.11.2018 12:08

Дякую, eloissa :good:

ktd_16 07.11.2018 12:23

А ще таке питання. Якщо було видано наказ про збільшення окладу директору, потрібно видавати наказ з кадрових питань про ознайомлення із наказом про збільшення окладу???:dont know:

Вика_86 07.11.2018 12:23

Я займаюсь здачею приміщень в оренду, як хоббі, у вільний від кадрів час)))
Ви мені відкрили дивний світ, що для бухів потрібен наказ про припинення договору оренди, Ви ж підписували з орендарем Акт поверення приміщень?
Це і є підстава не нараховувати платежі.
А якщо орендар "звалив по-тихому" то це не привід не нараховувати йому платежі.

Треба звичайно дивитись договір оренди, але тут багато питань до наказу.

П.С. перечитала питання, я б нараховувала борги йому, і потім подала в суд.

ktd_16 07.11.2018 12:32

Справа в тому, що акт не підписували, бо знайти орендаря не має можливості (не знаю цих тонкощів, не займаюсь орендою:pardon:). От і пишуть наказ про дострокове припинення договору.

П.С. А борги закривають авансовим платежем (так каже бухгалтерія), якось так

eloissa 07.11.2018 12:40

Цитата:

Сообщение от ktd_16 (Сообщение 234544)
А ще таке питання. Якщо було видано наказ про збільшення окладу директору, потрібно видавати наказ з кадрових питань про ознайомлення із наказом про збільшення окладу???:dont know:

:facepalm: какой кошмар... наказ про ознайомлення з наказом:gk::lol:

Нет))) Приказ об увеличении собственного оклада директор подписал. Тем самым, он ознакомился с текстом приказа:D Вот и молодец)

Цитата:

Сообщение от ktd_16 (Сообщение 234546)
Справа в тому, що акт не підписували, бо знайти орендаря не має можливості (не знаю цих тонкощів, не займаюсь орендою:pardon:). От і пишуть наказ про дострокове припинення договору.

Ой, химичит Ваша бухгалтерия... А юрист у Вас есть? Это очень даже юридическая тема, и нужна консультация юриста по аренде. И без суда тут не разобраться...

Вика_86 07.11.2018 12:50

Цитата:

Борги закривають за рахунок гарантійного внеску, порядьте своїм бухам (за велику шоколадку від них), направити орендарю повідомлення про таке зарахування.
Адреса все одна якась є, лист повернеться, і хоч щось буде в доказ.

Просто наказ по підприємству регулює відносини працівників підприємства, а не сторонніх осіб, в тому числі орендарів.
Цей наказ нічого не значить, і орендні відносини регулюються Цивільним кодексом.

Жесть якась, якщо вони наполягають на наказі, то хай вони його і зроблять, з візами та підписами, а самі слідів на ньому не залишайте.

Andry 07.11.2018 12:59

Цитата:

Справа в тому, що акт не підписували, бо знайти орендаря не має можливості

А его кто-то искал?!
Юрлицо не может бесследно исчезнуть, по крайней мере, оно привязано к налоговой, к банку, и т.д.
В договоре аренды указываются юридические адреса сторон.
Отсутствие же юрлица по указанному адресу может привести отмене его государственной регистрации, так как согласно ст.38 Закона "Про реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців"
Цитата:

...Підставами для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, зокрема є:
...наявність в Єдиному державному реєстрі запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням"

ktd_16 07.11.2018 17:36

Цитата:

Сообщение от Вика_86 (Сообщение 234551)
Жесть якась, якщо вони наполягають на наказі, то хай вони його і зроблять, з візами та підписами, а самі слідів на ньому не залишайте.

Я до таких наказів "діла не маю":nea: його робить відділ нерухомості для бухгалтера, а от реєструють як наказ з основної діяльності. З чого і виникло питання, чи правильно його віднесли до наказів з основної діяльності??:dont know:

Andry 08.11.2018 09:22

Цитата:

Сообщение от ktd_16 (Сообщение 234580)
Я до таких наказів "діла не маю":nea: його робить відділ нерухомості для бухгалтера,

То і не переймайтеся - нехай роблять, як знають, навіщо вам цей клопіт?
Цитата:

Сообщение от ktd_16 (Сообщение 234580)
а от реєструють як наказ з основної діяльності. З чого і виникло питання, чи правильно його віднесли до наказів з основної діяльності??:dont know:

Правильно віднесли.
До яких же ще наказів їх віднести, якщо здача приміщень в оренду, за вашими ж словами, і є основною діяльністю підприємства:
Цитата:

Сообщение от ktd_16 (Сообщение 234537)
Підприємство займається здачею в оренду власного нерухомого майна (приміщення).

ktd_16 08.11.2018 10:10

Дякую, ви мені дуже допомогли;)

toress 08.11.2018 15:57

Наказ на звітність працівника

Доброго дня! Виникла потреба видати наказ на інженера з техніки безпеки, точніше на звітність його роботи. Інженер знаходиться в іншому місті, директор підприємства хоче, щоб кожного місяця інженер подавав звітність про виконону роботу (інструктажі тощо), як це правильно оформити, краще навіть, якийсь приклад, дуже дякую!:yes:

Алексей.ЛТ 08.11.2018 16:03

Цитата:

Сообщение от toress (Сообщение 234607)
Доброго дня! Виникла потреба видати наказ на ... звітність його роботи.

А зачем такие сложности?
Вы когда товарища на работу принимали, с должностной инструкцией его знакомили? Внесите соответствующий пункт в ДИ, если он там отсутствовал, и ознакомте его заново.
:good:;)

toress 08.11.2018 16:06

Та ось директор хочу саме наказ, щоб ось так було, на аркуші та окремо але як це сформувати:dont know:

eloissa 08.11.2018 16:22

Прикладів на кожну вигадку директорів не нафатазуєш:D Але слово керівника - закон. Скоріш за все, директор не може мирним шляхом це вирішити,думає, що наказ все врятує:dont know:
Тут потрібна Ваша творчість... Чого Ви боїтесь? Це не останній "творчій" документ у вашій кар'єрі, звикайте :yes:Напишіть "слово в слово" те, що хоче керівник, та створіть це у формі наказу - і все. Зазначте строки подання звітності та відповідальність за її неподання чи несвоєчасне подання. І ознайомте цього інженера з ТБ під підпис.

toress 08.11.2018 16:30

та ось фанатзую що в шапці писати, у звязку з чим можна видати такий наказ? на законодавчому рівні?:reverie:

Andry 08.11.2018 16:44

Та у звязку з чим завгодно!
Щось на кшалт такого:
Цитата:

З метою посилення контролю за станом охорони праці на підприємстві
НАКАЗУЮ:
1. Затвердити наступні форми звітності .....
2. Інженеру з техніки безпеки забезпечити подання зазначених форм звітності в наступні строки...
Цитата:

Сообщение от toress (Сообщение 234613)
...на законодавчому рівні?

Ого куди замахнулись!!!
На законодавчому рівні у нас лише Верховна Рада закони приймає :)

eloissa 08.11.2018 16:48

Цитата:

Сообщение от toress (Сообщение 234613)
та ось фанатзую що в шапці писати, у звязку з чим можна видати такий наказ? на законодавчому рівні?:reverie:

В зв'язку з виробничою необхідністю :yes: та на підставі п.00 Посадової інструкції; з метою запровадження яких-то бізнес-процесів...Будь-що

Чого це Вам так необхідно на законодавчому рівні? Ви часом не в Міністерстві працюєте?:lol:
Це розпорядження керівника, внутрішнє, абсолютно нормальне... Ви ж не стелі фарбувати працівника змушуєте?

Якщо так потрібно, знайдіть в КЗпП статтю, де написано, що працівник має старанно виконувати свої обов'язки та доручення керівника

Новачок 16.11.2018 17:16

Добрый день! Возможно ли с 1С 8.2 напечатать приказ о предоставлении ежегодного отпуска и в нем указать кто будет исполнять обязанности и в каком размере будет доплата за выполнение обязанностей?

Вика_86 18.11.2018 20:20

Это разные приказы.
Отпуска и по личному составу, разный срок хранения.
Правильно делать отдельно приказы.

lily27 07.12.2018 15:51

подскажите пож. верным ли будет такой приказ
1. Надати основну щорічну відпустку наступним працівникам:
- менеджеру Иванову з 22.12.18р за період роботи з 21.03.17р. – 20.03.18р. на 10 календарних днів.
- за період роботи з 21.03.18р. – 20.03.19р. на 16 календарних днів.

2.Надати додаткову відпустку за ненормований робочий день наступним працівникам:
- менеджеру Иванову за період роботи з 21.03.17р. – 20.03.18р. на 1 календарний день
3. До роботи стати 21.01.19р. (враховано святкові дні 01.01.19р. та 07.01.19р.)

byssinka 14.02.2019 09:07

Доброе утро!Подскажите,пожалуйста, можно ли приказ на увольнение написать, указав,что работника уволить с такого-то числа (с завтр.дня)? Например, заявление работника и приказ от 20 числа,а уволить 21?

Вика_86 14.02.2019 09:09

Можно,

но если увольнение по собственному желанию, то работник может отозвать заявление, и вам нужно будет издавать приказ об отмене, по этой причине, увольнение по собственному я издаю день в день.

byssinka 14.02.2019 09:16

По соглашению сторон. Бухгалтерия мне доказывает,что нельзя. В какой закон ее можно отправить?)))

Вика_86 14.02.2019 09:38

На сколько я знаю, никакими нпа этот вопрос урегулирован, тут только логически думать.
Если есть соглашение сторон, то почему нельзя это закрепить приказом и датировать его раньше даты увольнения, чтобы у той же бухгалтерии было время рассчитать человека и вовремя выплатить.

И какое дело бухгалтерии до даты приказа? Суть приказа не меняется - человек будет уволен датой, которая в приказе, а не которой приказ датирован.

Встречное предложение: бухгалтерия показывает закон, в котором написан черным по белому: регистрировать приказы только датой увольнения!

Часовой пояс GMT +3, время: 14:14.