![]() |
От мене ця комісія якраз і цікавить. Ця комісія має бути створена в мене на підприємстві?
|
Так, якщо чисельність працюючих більше 15 осіб. Якщо менше - достатньо уповноваженного.
|
Скажіть, будь ласка, для оформлення матеріальної допомоги дружині померлого достатньо надати свідоцтво про одруження? Чи який документ потрібен?
|
Так, її паспорт та свідоцтво про одруження
|
Цитата:
Цитата:
Цитата:
|
Андрей, а приказ "о включении в список работников" и сам список имеется, из которого исключать? :)
|
Вложений: 1
Цитата:
Вот он |
Доброго дня, колеги!
Допоможіть у вирішенні ситуації. На підприємстві (ТОВ) є 2 працівники: директор та його перший заступник. Директор є одночасно засновником і єдиним учасником товариства, якому належить 100% статутного капіталу. Директор пішов у відпустку, був виданий наказ, згідно якого, перший заступник наділявся повноваженнями директора та правом підпису документів. У відпустці директор помер. ( Повідомили його знайомі. Він проживав в іншому місті. Яким чином звільнити директора? Чи може це зробити перший заступник? І ще. Спадкоємці ще не зверталися. Свідоцтва про смерть ще не було надано. Надіслати листа на адресу покійного, щоб відгукнулися спадкоємці? А, якщо не відгукнуться, що робити? |
Цитата:
Коли отримаєте документи про смерть, видаєте наказ про виключення, підпише його, звісно, перший заступник. До того ж, ще потрібно виплатити належні суми комусь (недооотримана заробітна плата, компенсація за невикористану відпустку, допомога на поховання) - теж потрібні родичі покійного. |
eloissa, дякую за швидку відповідь і за роз"яснення!
|
Доброго дня, колеги.
Уважно прочитала тему і бачу, що такого випадку ще не розглядали. У нас, на жаль, помер працівник внаслідок захворювання на коронавірус. Причому, помер він за кордоном (у Росії). На дату смерті знаходився у відпустці без збереження заробітної плати. По смерть нам повідомили родичі працівника телефоном. Якщо я правильно розумію, ми маємо дочекатися свідоцтва про смерть виданого саме українським РАГС (коли ще ми зможемо цей документ побачити...). Будь-які інші документи (медичне свідоцтво про причину смерті, документ про реєстрацію смерті громадянина України, виданий консульством країни перебування, тощо) не є підставою для припинення трудового договору. До отримання українського свідоцтва про смерть ми ставимо в табелі "І" - інші неявки. До речі, "І" ставимо з дати закінчення відпустки чи з наступного дня після дати смерті? Після отримання свідоцтва - видаємо відповідний наказ, виплачуємо компенсацію за невикористані дні щорічної відпустки, видаємо вдові трудову книжку, закриваємо особову справу. Буду дуже вдячна за ваші коментарі щодо такого алгоритму вирішення ситуації. |
Цитата:
Ставите в табелі неявки з нез'яcованих причин (НЗ*) з наступного дня, після закінчення відпустки без збереження заробітної плати. |
Цитата:
Цитата:
Тому для вас він продовжує перебувати у відпустці, а вже після закінчення відпустки ставте в табелі "НЗ". |
Цитата:
Цитата:
П.С. Ну что за день сегодня печальный! У меня тоже сегодня сотрудник умер, при чем, молодой... |
Цитата:
|
Цитата:
|
Шановні експерти дякую за допомогу.
Щодо "НЗ" в табелі - дякую за підтвердження, я сумнівалася чи можемо так ставити. Все ж таки, причину неявки знаємо, хоч і без документальних підтверджень. Отже, буде "НЗ" і після закінчення відпустки. Ще раз - дякую! |
Цитата:
Навіть коли працівник сам особисто зателефонував і сказав, що захворів - все одно поки не буде документального підтвердження, в табелі потрібно ставити "НЗ". |
Ромашка , я завжди кажу своїм колегам та підлеглим: "Хороший кадровик должен быть занудой":lol: Педантізм і бюрократія - це наше все! Жодна кадрова подія не відбувається без письмової підстави. А тут таке... Є закон, і є затверджений порядок, ми повинні його дотримуватись попри все
|
Добрый день! У нас нас предприятии умер сотрудник (инвалид)(((( Подскажите пожалуйста алгоритм действий. Впервые, надеюсь и последний раз, столкнулась с этой ситуацией. Прочитала море статей, но четкого ответа на свой вопрос не получила(((
|
Добрый день! Переместила Ваше сообщение в соответствующую тему, т.к. алгоритм действий, в связи со смертью работника, не зависит от его состояния здоровья при жизни (извините за не очень уместную иронию).
Цитата:
Прежде всего, надо дождаться (или разыскать и уговорить прийти) родственников умершего. Для того, чтобы получить от них копию свидетельства о смерти. Пока этот документ не поступил на предприятие, у Вас нет оснований для прекращения трудовых отношений с работником... Что у Вас на сегодняшний день? |
Цитата:
На сегодняшний день у нас есть Копия свидетельства о смерти и Копия свидетельства о рождении дочери. С женой он в разводе, поэтому и возникли трудности. И вообще я не понимаю как я должна дальше действовать (он еще и инвалид, плюс ко всему). Что требуется от предприятия в обязательном порядке?:dont know::? |
Цитата:
Цитата:
Цитата:
1. Прекратить трудовые отношения днем смерти работника 2. Выплатить все причитающиеся суммы на день смерти 3. Выдать трудовую книжку родственникам (и копию приказа - по новым правилам) 4. Передать заявление от родственников и витяг для получения помощи на погребение от ФСС (если родственники обратились с такой просьбой). Алгоритмов и комментариев на сей счет в сети много, не понимаю, почему Вы не можете разобраться:dont know: Могу Вам помочь, но нужна конкретика: - В день смерти сотрудник был на работе/в отпуске/на больничном?... - Дочь передала документы (св-во о смерти и свое св-во о рождении) и сама не приходила? Есть контакты для связи? |
Он умер 15.06.2021, последний рабочий день был 14.06.2021. Дочь несовершеннолетняя, а с женой он в разводе. Свидетельство о смерти есть. По идее родственники должны написать заявление, но опять же, дочь несовершеннолетняя. С женой он развелся, но продолжал жить вместе гражданским браком с ее слов. В чем сложность? Как раз в том, что он инвалид и вопрос где родственники должны получать пособие в соц. страхе или пенсионном фонде?
|
Цитата:
Цитата:
Цитата:
Так вот, эту "проблему" родственники могут решить и без Вашего участия. Если покойный получал пенсию через ПФУ, то туда и следует обратиться с соответствующими документами. |
Часовой пояс GMT +3, время: 15:48. |