Форум сообщества специалистов по управлению персоналом HR-Лига

Форум сообщества специалистов по управлению персоналом HR-Лига (http://forum.hrliga.com/index.php)
-   Особые категории работников (http://forum.hrliga.com/forumdisplay.php?f=73)
-   -   Работа беременных. Перевод на легкий труд (http://forum.hrliga.com/showthread.php?t=12284)

Алексей.ЛТ 31.01.2019 15:22

Цитата:

Сообщение от eloissa (Сообщение 235568)
Как-то так:
Перевести ПІБ тимчасово, на підставі медичного висновку, на посаду...
Підстава: заява, справка

Я имел ввиду приказ по отстранению от работы с сохранением среднего заработка.:dont know::?

Andry 31.01.2019 15:27

Цитата:

Сообщение от Алексей.ЛТ (Сообщение 235574)
Я имел ввиду приказ по отстранению от работы с сохранением среднего заработка.:dont know::?

Так бог миловал - до такого мы еще не дошли :)
Ща, подождите минутку, попробую что-то сочинить

eloissa 31.01.2019 15:38

Цитата:

Сообщение от Алексей.ЛТ (Сообщение 235574)

Почти дословно) Какое-то такое:

Відсторонити ПІБ від виконання обов'язків за посадою... за станом здоров'я з... до оформлення листа непрацездатності по вагітності та пологах, зі збереженням робочого місця та середнього заробітку, у зв'язку з неможливістю переведення її на цей період на легку роботу (або відсутністю на підприємстві вакантних посад з легшими умовами праці...:pardon:)

Підстава: лист непрацездатності......

Andry 31.01.2019 16:00

Про увільнення від роботи
Петрової Г.П.

Петрову Ганну Петрівну, машиніста крану, із за відсутності можливості переведення її на легшу роботу відповідно до медичного висновку увільнити від роботи тимчасово на час з 01 лютого 2019 року і до початку відпустки по вагітності і пологам і виплатити за цей період середню заробітну плату.
Підстави: листок непрацездатності серія АА №123 від 30.0.01.19 р.
заява Петрової Г.П. від 31.01.19 р.

Trine1 28.02.2019 09:59

Читаю статью на портале кадровик-01 про перевод на легкий труд.
Цитата:

"існує правова норма, що передбачає безстрокове або тимчасове надання легшої роботи особам, які потребують її за станом здоров’я (стаття 170 Кодексу законів про працю). Та коли йдеться про переведення вагітної, воно не може бути безстроковим. Тому, у відповідному наказі, потрібно вказати дату початку перебування жінки у відпустці у зв’язку з вагітністю та пологами. Саме цією датою і обмежується таке переведення"
Виникло питання. Як я можу знати дату початку декретної відпустки, якщо в жінки зараз приблизно 15 тижнів вагітності?

eloissa 28.02.2019 10:13

Цитата:

Сообщение от Trine1 (Сообщение 236014)
Виникло питання. Як я можу знати дату початку декретної відпустки, якщо в жінки зараз приблизно 15 тижнів вагітності?

Ніяк:lol: Лікар це знає. Він напише довідку з рекомендацією перевести на легку працю, та визначить дату початку декретної відпустки.
Нехай вагітна звернеться до лікаря з цим питанням, лікар розрахує дату - і все

Мотя 28.02.2019 10:19

Цитата:

Як я можу знати дату початку декретної відпустки, якщо в жінки зараз приблизно 15 тижнів вагітності?

Никак. И женщина не знает дату. Разве у нее на руках уже есть ЛН?:reverie:

Trine1 28.02.2019 10:36

Так и я о том же :) Рассчитать-то можно все что угодно, но жизнь вносит иногда такие коррективы :).
Короче, пишу "до дати початку відпустки з вагітності та пологів".

eloissa 28.02.2019 10:41

Ну так и БЛ по беременности и родам выписывается врачом с этой плановой даты (30 недель), полученной в результате расчета. Не по медицинским показателям или внешним признакам:lol: А сугубо математически)

Мотя 28.02.2019 10:44

Цитата:

Сообщение от Trine1 (Сообщение 236019)
Короче, пишу "до дати початку відпустки з вагітності та пологів".

Правильно!
Прошу, на будущее, учесть вот что: задавайте вопрос так, чтобы получить желаемый ответ!
Вы задали вопрос:
Цитата:

Як я можу знати дату початку декретної відпустки

Вам и дали ответ на Ваш вопрос:никак!
Если бы Вы задали вопрос в другом формате, например: "какой срок окончания перевода указывать в приказе,", то этот ответ получили бы раньше!
У меня была мысль Вам ответить так:
"до дати початку відпустки з вагітності та пологів"
Но Вы этого не запрашивали! А Зачем мне отвечать то, о чем не просили?:reverie:
Мысли я, лично, читать не умею.:lol:

Часовой пояс GMT +3, время: 18:38.