Форум сообщества специалистов по управлению персоналом HR-Лига

Форум сообщества специалистов по управлению персоналом HR-Лига (http://forum.hrliga.com/index.php)
-   Отпуска (http://forum.hrliga.com/forumdisplay.php?f=69)
-   -   Отпуск одинокой матери (http://forum.hrliga.com/showthread.php?t=4625)

b-trener 20.10.2015 10:13

Ні. Я думаю,що ця відпустка надається суміснику у той самий час, що і на основній роботі. Немає такого закону, що не дозволяє цього, тому ми надаємо відпустку нашим сумісникам одночасно з відпусткою на основній роботі.

Inka 20.10.2015 13:07

Цитата:

Сообщение от b-trener (Сообщение 219628)
Немає такого закону, що не дозволяє цього

Не перекручивайте, никто этого не утверждал. Речь шла о том, что одновременное предоставление отпуска не является обязательным.

Мотя 20.10.2015 13:23

Цитата:

Сообщение от b-trener (Сообщение 219628)
Немає такого закону, що не дозволяє цього, тому ми надаємо відпустку нашим сумісникам одночасно з відпусткою на основній роботі.

Вы неправильно меня поняли!
Такого закона нет, верно.
Мы вели речь о том, что нет такого закона, который обязывает собственника это делать.
Разницу видите? Между обязанностью и желанием собственника предоставить таким образом отпуск?

b-trener 21.10.2015 11:21

Так. Вірно роботавець може надати таку відпустку, а може і відмовити. Я цього не заперечувала. На кожному підприємстві свої нюанси: у нас таку відпупустку надають одночасно з відпусткою на основому місці роботи (і я досі думаю, що це найкращий варіант), а у інших підприємствах у таких випадках діють по-іншому. Це їх право.

Каренина 03.12.2015 09:52

мої працівниці розом з заявою на додаткову відпустку, як одинока матір надають не свідоцтво про розірвання шлюбу, а рішення суду про розлучення, стверджуючи, що свідоцтва зараз не видають. Я телефонувала в РАГС там кажуть що це рішення суду про розлучення достатньо. Чи може таке бути?

DANA13 03.12.2015 10:06

Саме так (в різні періоди надавалися св-ва про розлучення або рішення суду), головне те, що документ має підтверджувати її статус

izumrud777 19.04.2016 09:54

документ на відпустку одинокій матері

Доброго дня, ситуація наступна, я одинока мати, народила дитину у 2012 році. заміж вийшла у 2015. Зараз для надання відпустки кажрова служба вимагає документ. що я одинока мати ( мабуть, перестраховуються чи не вдочерив мою дитину мій новий чоловік). Я надала таку довідку у минулому році з соцзахисту, що отримую грошову допомогу як одинока мати. З січня 2016 року припинили виплати на одиноких матерів. Тобто соцзахист мені вже таку довідку не видасть, а кадри будуть вимагати. Звідки зараз я маю надати їм довідку , що залишаюсь одинокою матірю. дякую

magnum 20.04.2016 14:57

• рішення суду про позбавлення відповідача батьківських прав;
• рішення органу опіки та піклування або суду щодо участі батька у вихованні дитини (наприклад, довідка структурного підрозділу місцевої держадміністрації з питань соціального захисту населення про підтвердження факту виховання без одного з подружжя дитини віком до 14 років);
• ухвала суду або постанова слідчого про розшук батька у справі за позовом про стягнення аліментів;
• рішення суду про визнання фізичної особи безвісно відсутньою (або ухвала суду про відкриття провадження у справі про визнання фізичної особи безвісно відсутньою (померлою);
• довідка про перебування батька у місцях позбавлення волі;
• свідоцтво про народження дитини, в якому відсутній запис про батька;
• свідоцтво про народження дитини і витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про державну реєстрацію народження дитини із зазначенням підстави внесення відомостей про батька дитини до актового запису про народження дитини відповідно до абз. 1 ч. 1 ст. 135 СК;
• довідка з органів праці та соцзахисту про призначення відповідної допомоги.

Tanyha 12.07.2016 09:02

Подскажите пожалуйста, если работница работает на предприятии и ее принимают на это же предприятие по совместительству. Ей положен отпуск как одинокой матери за тот год,в который она принялась по совместительству?

Aneta 12.07.2016 09:05

Да, положен.

Часовой пояс GMT +3, время: 06:21.