Форум сообщества специалистов по управлению персоналом HR-Лига

Форум сообщества специалистов по управлению персоналом HR-Лига (http://forum.hrliga.com/index.php)
-   Воинский учет на предприятии (http://forum.hrliga.com/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Ведення військового обліку на підприємстві (http://forum.hrliga.com/showthread.php?t=5526)

Вика_86 03.04.2015 16:29

Про "всех" как-то неправильно это.
Это если все соседние районы будут смотреть всех, то человеку, ответственному за военный учет, придется только то и делать что проверяющих принимать.

romber 03.04.2015 17:33

И главное, что порядок проверки и его критерии никаким НПА по моему не определён. Вот и я думаю, неправильно, но "отказать" хочется аргументировано.

Таня Яцук 10.04.2015 14:27

Чи повинен ФОП вести військовий облік найманих працівників?

zalataymila 16.04.2015 19:11

Сегодня военком принес письмо о том что мы,должны в обязательном порядке обеспечить явку военнообязанных в военкомат для сверки данных и для прохождения медосмотра. Я не нашла нигде информации о том что мы должны направлять людей. Как нам правильно и законно поступить ? Также этот дядька сказал если они не явятся в военкомат мы должны будем их уволить, на мой вопрос на каком основании, сказал рыбонька вопросы здесь задаю я.

Trishka 17.04.2015 09:19

В соответствии с "ІНСТРУКЦІЄЮ з організації ведення військового обліку
військовозобов'язаних і призовників в органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах, організаціях і навчальних закладах" на вас возлагается обязанность:

Цитата:

3.4. З питань персонального обліку військовозобов'язаних та призовників на керівників підприємств, установ, організацій і навчальних закладів незалежно від підпорядкування і форм власності покладається виконання таких заходів:
......
оповіщення на вимогу військових комісаріатів військовозобов'язаних та призовників про їх виклик до військового комісаріату і забезпечення їх своєчасного прибуття за цим викликом;
При этом "обеспечение прибытия" заключается в том, что вы должны предоставить работникам свободное время для посещения военкомата.
Оповестить необходимо под подпись. И листочек этот беречь,как зеницу ока. Вопрос посещения военкомата - это вопрос личной сознательности конкретного человека и его готовность нести ответственность согласно законодательства. Увольнять его вы не имеете права. В случае претензий - пусть военком предоставит вам ПИСЬМЕННОЕ требование об увольнении данных сотрудников.

zalataymila 20.04.2015 08:18

Спасибо! Людей оповещаем под подпись, дальше решение за ними .

ЛЕНОЧКА 16.10.2015 09:01

Добрый день,
подскажите пжл, если призывника забирают в армию, какой должен быть приказ?
По идее он должен отличатся от мобилизованного?
Цитата:

..., звільнити від виконання посадових обов’язків з ..., на час виконання громадських обов’язків, а саме проходження військової служби у зв’язку з мобілізацією, зі збереженням середньої заробітної плати та займаної посади.
Или такой же?:redface:

срочная служба
Сейчас их не увольняют, за ними сохраняется рабочее место...

natalshmav 04.11.2015 09:48

Воинский учет на предприятии

Вопрос такого характера мы на предприятии не ведем воинский учет. но в декабре необходимо сдавать отчет какие штрафы примерно сумма за несдачу. и неведении учета. Помогите.:cry:

ГВИНЕВРА 31.01.2016 20:25

Добрый вечер! Подскажите пожалуйста какие документы должны быть напредприятии для ведения воинского учета какие журналы ,инструкции ...(япросмотрела форум) но "слышала" что в свете последних событий естьизменения -какие? Спасибо

KseniaHR 02.02.2016 11:55

Коллеги, вопрос.

Пришел запрос с военкомата на военнообязанных.

У меня все работают по договору подряда, обязана ли я подавать отчет на ГПХ-шников по законодательству.

Если можно сылку на ЗУ.:bow:

Большое СПАСИБО!!!

Вика_86 02.02.2016 12:08

Нет,
Вести учет по договорам ГПХ не предусмотрено.

Инструкция 660, раздел 3 - касается работников и студентов.

Цитата:

3.1. Згідно з частиною четвертою статті 34 Закону України
"Про військовий обов'язок і військову службу" ( 2232-12 )
керівники підприємств, установ, організацій і навчальних закладів
незалежно від підпорядкування і форм власності здійснюють
персональний облік військовозобов'язаних та призовників за місцем
їх роботи або навчання.

3.2. Персональний облік військовозобов'язаних та призовників
на підприємствах, в установах, організаціях здійснюється за
типовою формою первинного обліку N П-2 "Особова картка працівника"
(далі - особова картка), затвердженою спільним наказом Державного
комітету статистики України та Міністерства оборони України від
25.12.2009 N 495/656 ( v0495202-09 ), у розділі II якої
зазначаються відомості про військовий облік.
Персональний облік військовозобов'язаних та призовників в
установах, організаціях, що підпадають під дію Закону України "Про
державну службу" ( 3723-12 ), здійснюється за формою первинного
обліку N П-2 ДС "Особова картка" (далі - особова картка),
затвердженою наказом Міністерства статистики України від 26.12.95
N 343 ( z0484-95 ), у розділі IX якої зазначаються відомості про
військовий облік.

Irina Sh 09.02.2016 12:32

Добрый день. Пришло письмо с военкомата предоставить список ПРИЗЫВНИКОВ (1988-1997гг.). Воинский учет ранее не велся. Подскажите, пожалуйста, кто сталкивался : стоит ли указывать тех, у кого уже на руках военный билет , но он попадает в этот период ( 1988-1997) ,что запрашивает военкомат.

Алька2016 31.05.2016 14:31

Подскажите пожалуйста: Нужно ли вести воинский учет если в штате 11 человек и работает только 1 мужчина? спасибо)

ЛЕНОЧКА 29.06.2016 16:48

постанова 377

Добрый день,

у кого есть нижеприведенная постанова, поделитесь плиз, потому что в военкомате сказали искать в инете, в котором пишут только "Для службового користування":

Цитата:

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ ПОСТАНОВА від 9 червня 1994 р. N 377
Про затвердження Положення про військовий облік військовозобов'язаних і призовників

Andry 29.06.2016 17:04

Цитата:

Сообщение от ЛЕНОЧКА (Сообщение 223828)
...у кого есть нижеприведенная постанова, поделитесь плиз...

напишите адрес, я пришлю.

ЛЕНОЧКА 29.06.2016 17:18

Andry спасибо:good:

Andry 29.06.2016 17:41

Я отправил.

natochka_0773 05.09.2016 14:29

Коллеги, здравствуйте!

Ждем "в гости" представителя РВК.
Вопрос следующего плана:"Если мы не пускаем представителя РВК на предприятие, какая ответственность нам грозит? Это только админ. штраф или же и уголовная ответственность? Если уголовная, то в каких случаях она наступает?"
Подскажите, плиз!

Всем спасибки!

Andry 05.09.2016 16:20

Цитата:

Сообщение от natochka_0773 (Сообщение 224700)
Ждем "в гости" представителя РВК.
Вопрос следующего плана:"Если мы не пускаем представителя РВК на предприятие, какая ответственность нам грозит?

А каким, интересно, образом вы собираетесь его не пустить?
Грудью входную дверь закроете? Так он вызовет милицию и потребует обеспечить ему доступ в помещение для выполнения своих полномочий...

Цитата:

Это только админ. штраф или же и уголовная ответственность? Если уголовная, то в каких случаях она наступает?

Цитата:

"

Нет, это не только админштраф. Уголовная ответственность наступает в таких случаях:
Цитата:

Стаття 114-1. Перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань
1. Перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період - карається позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років.
Цитата:

Стаття 342. Опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу, державному виконавцю, члену громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовцеві, уповноваженій особі Фонду гарантування вкладів фізичних осіб
1. Опір представникові влади, крім державного виконавця, під час виконання ним службових обов'язків -карається штрафом до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.

natochka_0773 05.09.2016 16:52

Спасибо!
Подскажите на какой нормативный документ Вы ссылаетесь в ст.114 - 1 и ст.342?
Хочу его проштудировать вдоль и поперек.

Еще раз спасибо!

Andry 05.09.2016 17:03

Цитата:

Сообщение от natochka_0773 (Сообщение 224707)
Подскажите на какой нормативный документ Вы ссылаетесь в ст.114 - 1 и ст.342?

На Уголовный кодекс, естественно, раз речь идет об уголовной остветственности.

natochka_0773 06.09.2016 10:50

Цитата:

Сообщение от Andry (Сообщение 224708)
На Уголовный кодекс, естественно, раз речь идет об уголовной остветственности.

Ну да, логично )))
Спасибки большое!!!:girl_in_love:

anna-kurtakova 05.10.2016 09:43

яка форма звіту до військомату при прийнятті на роботу. Працівник з Донецька і військового квитка не має

Andry 05.10.2016 10:13

Цитата:

Сообщение от anna-kurtakova (Сообщение 225034)
...Працівник з Донецька і військового квитка не має

Направте його у військомат для постановки на військовий облік, і йому там видадуть довідку.
Приймати на роботу такого працівника - ризиковано, так як це є порушенням, передбаченим Кодексом України про адміністративні правопорушення:
Цитата:

Стаття 211-3. Прийняття на роботу військовозобов'язаних і призовників, які не перебувають на військовому обліку

Прийняття керівниками або іншими посадовими особами підприємств, установ, організацій, колективних сільськогосподарських підприємств і навчальних закладів на роботу (навчання) військовозобов'язаних і призовників, які не перебувають на військовому обліку за місцем проживання, - тягне за собою накладення штрафу від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Повторне протягом року вчинення порушення, передбаченого частиною першою цієї статті, за яке особу вже було піддано адміністративному стягненню, - тягне за собою накладення штрафу від трьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Каренина 13.12.2016 08:31

Військовий облік на підприємстві

Шановні колеги, підкажіть, будь ласка!!!! При складанні звіту про чисельність працюючих та військовозобов’язаних, які заброньовані, як визначати хто такі керівники, професіонали, фахівці, технічні службовці? Я правильно розумію, що це необхідно взяти з кваліфікаційних вимог професій?

Andry 13.12.2016 09:31

Цитата:

Сообщение от Каренина (Сообщение 225992)
...як визначати хто такі керівники, професіонали, фахівці, технічні службовці? Я правильно розумію, що це необхідно взяти з кваліфікаційних вимог професій?

З Класифікатора професіий взяти.
Сама перша цифра в коді - це код разділу:
1. Законодавці, вищі державні службовці, керівники, менеджери (управителі)
2. Професіонали
3. Фахівці
4. Технічні службовці
5. Працівники сфери торгівлі та послуг
6. Кваліфіковані робітники сільського та лісового господарств, риборозведення та рибальства
7. Кваліфіковані робітники з інструментом
8. Робітники з обслуговування, експлуатації та контролювання за роботою технологічного устаткування, складання устаткування та машин
9. Найпростіші професії

Каренина 13.12.2016 09:55

Andry Дуже Вам вдячна, а то мені внятно не змогли відповісти навіть ті, які будуть приймати цей звіт

Romanna 16.01.2017 17:15

Скажіть будь ласка як у Вас виглядає Військовий облік на підприємстві. В мене карточки військовозабов’язаних П2 та повідомлюю військомат про прийнятих і звільнених, а також подаю звіти про транспортні засоби та заброньовані. Що я ще маю робити?

Andry 19.01.2017 11:52

Цитата:

Сообщение от Romanna (Сообщение 226544)
шановні кадровики дайте будь ласка відповідь

7 грудня 2016 р. Кабмін затвердив новий "Порядок організації та ведення військового обліку призовників і військовозобов’язаних", вивчайте!

Romanna 25.01.2017 11:13

Так, я знаю але цікаво як на інших підприємствах ведеться?

Каренина 24.02.2017 14:04

Підкажіть, будь ласка!
1. У відділі кадрів скільки має бути на військовозобов'язаних форм П2 дві чи одна?
2. У зв'язку зі збільшенням віку перебування у запасі, чи обов'язково мають бути поновлені на військовому обліку військовозобов'язані, які були зняті з військового обліку?

Andry 24.02.2017 15:17

Цитата:

Сообщение от Каренина (Сообщение 227171)
1. У відділі кадрів скільки має бути на військовозобов'язаних форм П2 дві чи одна?

Повинна бути одна.
Але для зручності обліку військовозобов'язаних рекомендують для зручності заводити ще один примірник (але це не є обов'язковою вимогою!)
Цитата:

Сообщение от Каренина (Сообщение 227171)
2. У зв'язку зі збільшенням віку перебування у запасі, чи обов'язково мають бути поновлені на військовому обліку військовозобов'язані, які були зняті з військового обліку?

Ні.
Закон зворотньої сили не має.
Якщо в державі збільшать пенсійний вік - це не значить, що комусь у зв'язку з цим скасують пенсію з тієї причини, що він "ще молодий"

baba_luba 27.02.2017 10:17

Але чомусь у військомату протилежна позиція і він вперто вимагає поновлювати на військовому обліку усіх працівників, яким не виповнилося 60 років. І наголошує, що ст.58 Конституції тут ні при чому. Аргументують Постановою КМУ №921 п.18. (Взяттю на військовий облік військовозобов’язаних державними органами, підприємствами, установами та організаціями підлягають: громадяни, придатні за станом здоров’я до проходження військової служби в мирний та воєнний час, які не досягли граничного віку перебування в запасі Збройних Сил)

Шановні експерти, якщо маєте ще якісь офіційні роз'яснення з цього питання, дайте посилання. Дякую.

Вика_86 27.02.2017 11:13

В такому випадку, я роздруковую закон, який діяв на момент того, коли людині виповнювалось 40, 45, 55 років.
І показую, що в той, час коли людині виповнилось 45 років, діяв закон з таким-то граничним віком перебування в запасі.
І пункт закону, де написано, що при досягненні граничного віку, людина знімається з обліку військоматом.

Якщо людина знята з обліку, то заново припусово її не ставлять на облік.
Коли військомат проводив зустрічі, вони так само казали, що поновлення на обліку тільки добровільне.

Andry 27.02.2017 11:27

Цитата:

Сообщение от baba_luba (Сообщение 227177)
...Аргументують Постановою КМУ №921 п.18. (Взяттю на військовий облік військовозобов’язаних державними органами, підприємствами, установами та організаціями підлягають: громадяни, придатні за станом здоров’я до проходження військової служби в мирний та воєнний час, які не досягли граничного віку перебування в запасі Збройних Сил)

Так кто спорит?!
Берите на учет эти категории, не вопрос, но только каким образом можно сызнова поставить на учет гражданина, у которого в военном билете стоит запись о том, что он снят с учета?
ну увеличили вы предельный возраст, но это ведь автоматически не отменяет решения о снятии с учета, которые были приняты до этого?

Каренина 27.02.2017 11:56

Цитата:

Сообщение от Andry (Сообщение 227180)
Так кто спорит?!
Берите на учет эти категории, не вопрос, но только каким образом можно сызнова поставить на учет гражданина, у которого в военном билете стоит запись о том, что он снят с учета?

В тім і справа, що у моїх працівників немає цього запису, хоча за віком мали давно бути знятими...

Andry 27.02.2017 12:38

Цитата:

Сообщение от Каренина (Сообщение 227181)
В тім і справа, що у моїх працівників немає цього запису, хоча за віком мали давно бути знятими...

Ну це вже зовсім інша справа - був знятий з обліку і мав би бути знятим з обліку, це різні речі!

Це майже та сама ситуація, коли жінка за віком мала б вже давно вийти заміж, а реально її ще досі ніхто не засватав :)

baba_luba 27.02.2017 13:27

На практиці я ще не бачила ні одного військового квитка, у якому би стояв запис знятий (чи виключений) з в/о у зв'язку із досягненням граничного віку перебування в запасі. В/зобов'язаних знімали з в/о за віком автоматично без виклику їх до військомату. Тому якщо відмітки про зняття з в/о немає, це зовсім не означає, що людину не зняли з в/обліку.

Каренина 27.02.2017 13:49

як у такому випадку, як кадровику, мені підстрахуватися? я вимагаю від таких працівників принести мені нележним чином оформлений військовий квиток...

Andry 27.02.2017 16:32

Вложений: 1
Цитата:

Сообщение от baba_luba (Сообщение 227187)
На практиці я ще не бачила ні одного військового квитка, у якому би стояв запис знятий (чи виключений) з в/о у зв'язку із досягненням граничного віку перебування в запасі

ну так подивіться :)

Часовой пояс GMT +3, время: 15:34.