Форум сообщества специалистов по управлению персоналом HR-Лига

Форум сообщества специалистов по управлению персоналом HR-Лига (http://forum.hrliga.com/index.php)
-   Совместители. Переводы. Перемещения (http://forum.hrliga.com/forumdisplay.php?f=65)
-   -   Совместительство (http://forum.hrliga.com/showthread.php?t=2463)

Наталья Р 22.02.2011 08:29

Проще, но срок договора истек 02.01.2011 - договор и так уже бессрочный, захочет ли она подписывать другой период, для того что бы ее уволили и приняли по договору подряда

Мотя 22.02.2011 09:47

Цитата:

Сообщение от velcom (Сообщение 133537)
А может действительно ее проще уволить, а с 01.03 взять по договору подряда. Прописать обязанности - "предрейсовые медосмотры водителей",

Честно говоря, не сильно себе представляю, как можно заключить с медсестрой договор ГПХ, чтобы он не носил признаки ТД....:dont know::reverie::?
Какие могут быть прописаны обязанности? Или режим рабочего времени?
Т.е., медсестра может приходить когда угодно, уходить, когда ей вздумается, лишь бы...выполнять работу...какую, в таком случае?:reverie::?Ночью она может выполнять тоже....:reverie::dont know:

Anchapa 22.02.2011 10:21

Знайшла нішу куди наказ можна "втикнути":yahoo: Правда прийшлось не мало макулатури вивернути...

Цитата:

Сообщение от Наталья Р (Сообщение 133515)
А работник подпишет все это задним числом?

:yes:

Цитата:

А если вы хотите(вернее Ваше руководство) оставлять ее постоянно, она продолжает работать и условия не меняются - т.е она останется совместителем тогда не надо увольнять.

У тому то й справа що умови міняються, хочу замість 7-8 годин табелювати по 4.

Цитата:

Статья 39'. Продление действия срочного трудового договора на неопределенный срок.
Если по истечении срока трудового договора (пункты 2 и 3 статьи 23) трудовые отношения фактически продолжаются и ни одна из сторон не требует их прекращения, действие этого договора считается продленным на неопределенный срок.

От тому я і хочу переписати договір що був заключений, але з терміном на 2 місяці довше, щоб він не встиг стати безстроковим... А коли перезаключити то спокійно табелювати по 4 години... Позбавлятися працівниці ми не збираємось ;):superstition:

Цитата:

Сообщение от velcom (Сообщение 133537)
А может действительно ее проще уволить, а с 01.03 взять по договору подряда.

Ні. Договір підряду ми заключати не будемо.

Mardge 22.02.2011 10:42

Цитата:

Сообщение от Anchapa (Сообщение 133549)
Позбавлятися працівниці ми не збираємось ;).

Навіщо тоді строковий трудовий договір? :?

Anchapa 22.02.2011 11:01

Така умова керівництва :dont know:

А якщо не перезаключати, то яким чином змінити кількість відпрацьованих годин, щоб не було запитань?

Якщо слідувати словам Анатолія:
Цитата:

Сообщение от anatol_ua (Сообщение 133462)
Друге питання - режим роботи !
У табелі проставляються години роботи, а не графік і не режим роботи !
Адже у наказі про прийняття на роботу за сумісництвом ми пишемо:
"з оплатою пропорційно відпрацьованому часу".
Тобто роботодавець оплачує те, що вже відроблено, відпрацьовано !!!
Відпрацював 2 години, в табелі проставили 2 години, отримав оплату саме 2-х годин роботи, а не навпаки:
відробив 2 години, бо в табелі мають проставити 2 години !
Відчуваєте різницю ?..

То я спокійно проставляю починаючи з лютого по 4 години і все...

Але з іншого боку це зміна істотних умов праці... Потрібна заява на встановлення не повного робочого часу і наказ...

То де ж правда??? Щось я вже зовсім заплуталась... :cry:

Mardge 22.02.2011 11:12

Цитата:

Сообщение от Anchapa (Сообщение 133558)
А якщо не перезаключати, то яким чином змінити кількість відпрацьованих годин, щоб не було запитань?

А як взагалі можна змінити те, що вже сталося? Вони ж вже відпрацьовані! :swoon:
А от встановити неповний робочий час цілком можливо. Що складного у тому, щоб скласти відповідний наказ?

Anchapa 22.02.2011 11:33

Упс... Я мала на увазі ті що будуть відпрацьовані...:redface:

Наказ написати не проблема, от я і питаю чи потрібно? Так як, судячи зі слів Анатолія, (доречі мені також ця думка імпонує) скільки людина пропрацювала стільки і отримала! Тобто у січні вона пропрацювала 10% місячної норми от і отримала 10% від ставки...(так я її і табелюю) У лютому пропрацювала 56% і аналогічно 65% від ставки і отримала... Оце мене і тривожить...

Наказ на прийняття буде 02.01.2010, тобто днем заключення контракту там я і зазначаю:
1. умови прийняття на роботу за умовами контракту до 02.01.2010
2.умови роботи:
а) за сімісництвом
б) тривалість робочого тижня ___ год. (пропускаю)
в) тривалість робочого дня (тижня) при роботі з неповним робочим часом год? (Якщо вона працювала і у табелі проставляли і по 5, і по 6, і по 7, і по 8 годин у день??? Що мені тут писати??? )
Головне було розбити місячну норму часу на 6 денний робочий тиждень...

Тобто виходить, що наказом від 02.01.2010 я вже встановлюю їй неповний робочий час... Чи я знову щось накрутила???

Mardge 22.02.2011 11:56

Перечитайте всю главу КЗпП про робочий час.
На сумісників поширюється законодавство про працю.
Нормальна тривалість робочого часу становить 40 годин на тиждень. Якщо працівник працює менше - це неповний робочий час, або скорочений робочий час. Тривалість робочого дня може відрізнятись, головна умова, що в тиждень працівник має відпрацьовувати певну кількість годин.

Anchapa 22.02.2011 12:16

Цитата:

Сообщение от Mardge (Сообщение 133581)
Тривалість робочого дня може відрізнятись, головна умова, що в тиждень працівник має відпрацьовувати певну кількість годин.

У тому то й справа що кожен тиждень різна тривалість роботи була... Місячна норма при 6 денному робочому тижні не завжди рівно розбивається...:dont know:

Тобто виходить що тут підсумований облік робочого часу...

Mardge 22.02.2011 12:19

Цитата:

Сообщение от Anchapa (Сообщение 133584)
Місячна норма при 6 денному робочому тижні рівно не розбивається...:dont know:

А де Ви в КЗпП побачили місячну норму робочого часу?

В будь-якому випадку, якщо кожного тижня різна тривалість роботи, то це взагалі підсумований облік робочого часу.

Anchapa 22.02.2011 12:35

Ну про підсумований облік роб.часу я писала... :redface: (видно Ви почали відповідати раніше ніж я дописала...)

То що тоді виходить?
У наказі від 02.01.2010 зазначити за сумісництвом з підсумованим обліком робочого часу?

А від 01.02.2010 взяти заяву на встановлення неповного робочого дня і видати наказ такого змісту:

Встановити Медик О.Л. медичній сестрі, з 01.02.2010 неповний робочий день (4 години) з оплатою пропорційно відпрацьованому часу.

Виходить що так...

П.С. У мене у Ст.56. Написано пропорціонально відпрацьованому часу... То тільки у мене так?

anatol_ua 22.02.2011 12:37

Згоден, що КЗпПУ - єдиний для усіх працюючих !
Але знову ж таки виходить колізія між КЗпПУ та наведеними НПА... :dont know:
З одного боку - сумісник підпорядковується вимогам КЗпПУ
(і повинен працювати чітко встановлену кількість годин щоденно, за яку і отримувати свою ЗП),
з іншого - це окремий вид (тип, різновид...) трудового договору, який не регламентований КЗпПУ, а тільки іншими НПА...
(і працівник може працювати стільки, скільки потрібно, щоб виконувати поставлені завдання - скільки саме ???,
а не згідно режиму роботи, встановленому ПВТР, а отже і отримувати оплату фактично виконаної роботи)...

Дірка в законодавстві... :cry:

Mardge 22.02.2011 12:45

Цитата:

Сообщение от anatol_ua (Сообщение 133593)
з іншого - це окремий вид (тип, різновид...) трудового договору, який не регламентований КЗпПУ, а тільки іншими НПА...

Не можу погодитись з Вами. КЗпП регулює трудові відносини всіх працівників. Отже і для сумісника має бути встановлено тривалість робочого часу: повну,скорочену, або неповну. Підзаконні акти, якими є постанови КМУ, регулюють умови роботи за сумісництвом для працівників державних підприємств, установ та організацій.
Так, оплата праці відбувається за відпрацьований час, але скільки працівник має відпрацювати - встановлюється в наказі про прийняття на роботу. В тій же типовій формі П-1 відмічається робота за сумісництвом, та проставляється тривалість робочого дня або тижня.

Anchapa, як все ж таки зараз має працювати медсестра?
Цитата:

вказати новий графік 5 днів на тиждень по 4 години
Цитата:

фактично сумісник з’являється на 1 годину у тиждень,
Цитата:

Табелюю по 4 години.

anatol_ua 22.02.2011 13:03

Тоді як розцінювати фразу:
"Оплата праці сумісників здійснюється за фактично виконану роботу." ?
Так же, як оплату праці з неповним робочим часом ?
Тоді я з Вами погоджусь !
:handshake:

А якщо так:
сумісник працює, скільки може, скільки у нього залишається часу після основної роботи,
ось за це і отримує фактичну оплату ?
:reverie:

Anchapa 22.02.2011 13:03

Цитата:

Сообщение от Mardge (Сообщение 133596)
Anchapa, як все ж таки зараз має працювати медсестра?

Фактично приходить 1 раз у тиждень(але Ви на це не звертайте уваги! Так було, є, і буде...), а по паперам вона приходить кожен день. Доречі, зараз сіла підрахувала по тижням і виходить що тривалісь роботи десь 38 годин у тиждень, а десь перевищує навіть 40 годин у тиждень...
Я хочу хоч трохи зняти з себе відповідальність і скоротити до 4 годин у день.(хоч на це пішло керівництво...)

Звідси і почалась ця катавасія...:dash2:

То як на рахунок посту №62?

Mardge 22.02.2011 14:12

Цитата:

Сообщение от anatol_ua (Сообщение 133598)
А якщо так:
сумісник працює, скільки може, скільки у нього залишається часу після основної роботи,
ось за це і отримує фактичну оплату ?

На мій погляд, ця домовленість між працівником і власником про те, що працівник буде працювати стільки, скільки може, і є встановлення неповного робочого часу.
Цитата:

Стаття 56. Неповний робочий час
За угодою між працівником і власником або уповноваженим ним органом може встановлюватись як при прийнятті на роботу, так і згодом неповний робочий день або неповний робочий тиждень.

anatol_ua 22.02.2011 14:22

Цитата:

Сообщение от Mardge (Сообщение 133608)
На мій погляд, ця домовленість між працівником і власником про те, що працівник буде працювати стільки, скільки може, і є встановлення неповного робочого часу.

По суті, фактично - ТАК !
Але ж встановлення НРЧ проводиться наказом, у якому ЧІТКО вказується, коли і скільки буде працювати співробітник:
Пн, Ср, Пт - з 09:00 до 18:00,
Вт, Чт - з 14:00 до 18:00

Для сумісника ж ми так точно не можемо встановити режим роботи,
бо він зайнятий на основному місці,
і до нас може прийти лише після того, як виконає роботу там,
а може взагалі сьогодні не прийти, а завтра відробити 6 годин, післязавтра ще 6,5...

Anchapa 22.02.2011 14:27

Вже дуже треба визначитись... То як на рахунок посту № 62? Можна так зробити?

Чи все ж таки легше звільнити та перезаключити договір? :?:help:

Наталья Р 22.02.2011 14:39

Если Ваша работница согласно все подписать, зачем увольнять, принимать. Если есть возможность вставить приказ(по основной деятельности) например 28.12.2010 о изменении условий труда с 01.03.2011., что бы не исправлять то, что прошло и заработная плата уже начислена. Срок договора менять не надо, он автоматически продлится на неопределенное время.

esar 23.02.2011 13:17

Цитата:

Сообщение от Mardge (Сообщение 133481)
А із фрази "оплата за фактично виконану роботу" (ст.102-1 КЗпП) я не можу зробити висновок, що робочий час працівника не визначений.

Цілком згодна!
Не бачу сенсу укладати трудовий договір з працівником, який не буде підпорядковуватися ПВТР та встановленому трудовим договором індивідуальному графіку роботи. Тобто з таким, який буде приходити, коли завгодно, працювати стільки, скільки йому заманеться, і виробляти "продукт" в такій кількості, в якій це вигідно лише для працівника.
Якщо особа не підпорядковується ПВТР, іншим локальним нормативним актам та організаційно-розпорядчим документам, то з нею краще укласти догоір підряду...
Цитата:

Сообщение от Mardge (Сообщение 133481)
А робочий час може бути:
1. нормальної тривалості
2. неповний робочий час
3. скороченої тривалості
Інших варіантів немає.

Окрім "просто" норми, є ще і "менша" норма.
Частина друга ст. 50 КЗпП:
Цитата:

Підприємства і організації при укладенні колективного
договору можуть встановлювати меншу норму тривалості робочого
часу, ніж передбачено в частині першій цієї статті.

esar 23.02.2011 13:20

Цитата:

Сообщение от aniram17@list.ru (Сообщение 133537)
А может действительно ее проще уволить, а с 01.03 взять по договору подряда. Прописать обязанности - "предрейсовые медосмотры водителей...

У "підрядників" не буває обов'язків за визначенням...

siamka 09.11.2011 10:02

Работа по совместительсву?

Добрый день уважаемые форумчане! Помогите в создавшейся ситуации. На предприятии существуют структурные подразделения /аптеки/. Провизор аптеки желает работать на 0,5 оклада в одной аптеке /Аптека № 1, куда она была принята изначально на полную ставку/ и на 0,5 оклада в другой /Аптека № 2/. Каким образом можно оформить данные трудовые отношения?

Mardge 09.11.2011 10:23

В аптеке №1 установить по ее заявлению неполный рабочий день, а в аптеку №2 принять по совместительству.

kinzerskaya 15.11.2011 09:44

Директор ПП+совместитель

Чи може директор Приватного підприємства (власник цього підприємства), що працює тут на основному місці роботи по трудовій, суміщати посаду інженера-кошторисника на цьому ж підприємстві (оскільки він фактично і робить цю роботу) та отримувати доплату за суміщення? :?

Мотя 15.11.2011 09:49

Цитата:

Сообщение от kinzerskaya (Сообщение 156098)
та отримувати доплату за суміщення? :?

Уточните: судя по названию Вашего поста Вы интересуетесь совместительством...а сам вопрос задаете о совмещении....
Определитесь, пожалуйста....

Эта тема поможет Вам понять в чем разница между этими двумя понятиями.

kinzerskaya 15.11.2011 10:00

Питання дійсно про суміщення посад на одному підприємстві, вакансія інженера - кошторисника вільна і на даний момент цю роботу виконує директор. (прошу вибачення за невірний переклад на російську мову заголовку теми):redface:

Мотя 15.11.2011 10:15

Ну, тогда оформляйте по всем правилам...

kinzerskaya 15.11.2011 10:21

На одному із форумів кадровиків мені дали таку відповідь, цитую: "Теоретично - може (тобто, директору ПП не заборонено суміщати).
А от практично - не може. Адже директор не може одночасно і керувати підприємством, і складати кошториси. Проте, якщо до обов'язків директора входить складання кошторисів, то він має їх складати безкоштовно (тобтро, за директорський оклад).

От що може суміщати директор, так це, наприклад, обов'язки секретаря (сам собі робочий день планувати, телефонні номери набирати, підлеглих викликати), або ж - оператора комп'ютерного набору (власноруч набирати в текстовому редакторі службові листи та інші свої розумні думки)..." Яка ваша думка з цього приводу?

Мотя 15.11.2011 10:29

Ничего по этому поводу я не хочу думать....

Вы к чему нам привели ответы с другого форума?

Я Вам ответила так, как по законодательству..
Остальное - ваши проблемы, как Ваш директор будет осуществлять это на практике...верно?
И это проблемы ни нашего форума, ни других....

Или...приводя ответы с других форумов, Вы их сравниваете, и таким образом проверяете нашу компетентность в вопросах?

Вот и задайте этот вопрос на другом форуме....
В мои задачи не входит оспаривать мнение участников, тем более, на других форумах...в мои задачи входит высказать свое мнение....

kinzerskaya 15.11.2011 11:15

Не треба ображатися, мої дії направлені лише на те,щоб зробити все правильно на підприємстві, де кадрами вже не займався ніхто років зо два, і тут такий завал, що ви собі просто не уявляєте. А я як той пацієнт на прийомі у лікарів, якщо 2 із 3 спеціалістів відповіли однаково, значить діагноз правильний!:reverie:

Мотя 15.11.2011 11:17

Я не обижаюсь:dont know::?..в мои ДИ это не входит...:lol:
Я Вам ответила: не знаете, как правильно сделать - делайте по закону.
А закон гласит, что данное совмещение не противоречит действующему законодательству Украины.

А там - решайте сами...

Mardge 15.11.2011 16:58

Цитата:

Сообщение от kinzerskaya (Сообщение 156108)
На одному із форумів кадровиків мені дали таку відповідь, цитую: "Теоретично - може (тобто, директору ПП не заборонено суміщати).
А от практично - не може.

а Ваше питання чого стосується - теорії чи практики?

kinzerskaya 21.11.2011 23:27

моє питання стосується реальної практики

Мотя 22.11.2011 11:52

Тогда пусть совмещает и не плачет, что ему тяжело....:D

Mardge 22.11.2011 12:02

Цитата:

Сообщение от kinzerskaya (Сообщение 156108)
А от практично - не може. Адже директор не може одночасно і керувати підприємством, і складати кошториси.

Якщо питання про практику, то ніхто на цьому чи на іншому форумі, окрім вас, не знає, чи дійсно директор складає кошториси і одночасно керує підприємством! ;)

Виктория Роенко-Летова 14.12.2011 09:05

Здравствуйте! Подскажите, пожалуйста, может ли совместитель работать на одном предприятии по двум одинаковым профессиям?

Ксюшин 28.02.2012 14:43

Добрый день, подскажите, открывается новое ЧП, могут ли работать в штате сотрудники только по совместительству? Или если их оформить на неполный рабочий день, будет ли это считаться их основным местом работы? Извините, что "все до купи", хочу рассмотреть всевозможные варианты. Спасибо.

Мотя 28.02.2012 14:49

Совместительство подразумевает собой наличие основного места работы. И на основном месте работы такой работник может работать хоть один час в день. От НРД не зависит - основное это место работы или нет. Основное место работы там, где хранится ТК работника.

Ксюшин 28.02.2012 14:57

Еще не знаю есть основное место или нет, т.е. будет у меня ТК или нет, не отвечу. Узнаю все нюансы и буду от этого плясать, но оформлять придется не на полную штатную единицу. Поняла одно, если я пропишу в приказе оформление на неполный рабочий день, а ТК будет не у меня, это не будет нарушением?

Мотя 28.02.2012 15:31

Цитата:

Сообщение от Ксюшин (Сообщение 166581)
Поняла одно, если я пропишу в приказе оформление на неполный рабочий день, а ТК будет не у меня, это не будет нарушением?

Ну, какое же это нарушение: оформляете совместителей, на НРД...все в порядке....
А Вы точно знаете, что они все имеют основное место работы? Вы видели их копии ТК?

Часовой пояс GMT +3, время: 07:24.