![]() |
Цитата:
В каком НПА это почитать? Что если ДО 100 человек - базы нет, а если более 100 - база есть?:dont know::reverie::? Кем это само собой разумеется?:? |
и еще...
В яких випадках необхiдно брати згоду працiвника на обробку персональних даних?
! Вiдповiдно до статтi 24 Кодексу законiв про працю України громадянин при укладеннi трудового договору зобов’язаний подати паспорт або iнший документ, що посвiдчує особу, трудову книжку, а у випадках, передбачених законодавством, — також документ про освiту (спецiальнiсть, квалiфiкацiю), про стан здоров’я та iншi документи. У зв’язку з цим персональнi данi працiвника, якi мiстяться в паспортi або документi, що посвiдчує особу, в трудовiй книжцi, документi про освiту (спецiальнiсть, квалiфiкацiю), документi про стан здоров’я та iнших документах, якi вiн подав при укладеннi трудового договору, обробляються володiльцем бази персональних даних на пiдставi статтi 24 КЗпП виключно для здiйснення повноважень володiльця бази персональних даних у сферi правовiдносин, якi виникли в нього з працiвником на пiдставi трудового договору (контракту). Вiдповiдно до статтi другої Закону України «Про захист персональних даних» володiлець бази персональних даних має право обробляти їх за законом або за згодою суб’єкта персональних даних. Отже, якщо Вам як роботодавцю достатньо обробляти лише тi персональнi данi працiвника, якi мiстяться у паспортi, трудовiй книжцi, а також у документi про освiту, документi про стан здоров’я та iнших документах, подання яких при прийняттi на роботу передбачено якимось iншим законом, то згоду працiвника Вам справдi брати не потрiбно. Якщо Ви берете у працiвника, скажiмо, номери його домашнього та мобiльного телефонiв, адресу мiсця фактичного проживання, копiю свiдоцтва про народження дитини, вiдомостi про сiмейний стан, свiдоцтво про одруження чи розлучення, документи, що пiдтверджують право на якiсь пiльги тощо, то все це є персональними даними цього працiвника, але обробляти їх Ви маєте право лише за його згодою. Отже згоду вiд працiвника, якого прийнято на роботу пiсля 01.01.2011, на обробку його персональних даних брати необхiдно. |
Цитата:
Надюша, я сейчас просто заплАчу, сколько можно про одно и то же? Цитата:
Цитата:
Цитата:
|
Мотя, :good:спасибо, что еще раз заставили меня задуматься и покраснеть:redface:
:lol: Цитата:
|
Надюша, мы все это уже не просто обсуждали, а пережевали 254 раза. Зачем Вы снова заводите одно и то же?
Извините за эмоции, просто уже нет сил читать чьи-то домыслы и рассуждения. Ссылайтесь, пожалуйста, в своих постах на НПА. А я пока еще раз изложу свои вопросы. Убедительно прошу ответить на них всех тех, кто все понял: Цитата:
|
Цитата:
Цитата:
Очередной номер цирка: Цитата:
Следующий номер: Цитата:
Цитата:
Цитата:
Цитата:
Проверка и ответственность только по жалобам? А как насчет плановых проверок? Независимо от наличия или отсутствия жалобы? В каком НПА почитать? Интересно, какой следующий будет номер в нашем цирке?:dont know::reverie: А вот признание перед народом мне понравилось!!!!:thumbs up::good: Спасибо ув. редактору:handshake:, которая уже и не знает, как нам, горемычным, помочь в нашем цирке....:girl_cray: Цитата:
|
Девочки, Насчет базы контрагентов. В принципе. данные о ФОП - это БД или нет? Или только физ. лица не предприниматели входят?
Цитата:
|
Цитата:
Цитата:
Если они САМИ не знают, как объяснить, что такое буква "А", с которой все и проистекает? Тут же, не отходя от кассы цирка, читаем далее: Цитата:
|
ой, коллеги по дурдому, делегировали меня на семинар по БПД!:?:? вернусь умной и сразу на процедуры:D:bravo:
|
Цитата:
Цитата:
:smls10: Только есть одно НО: никому еще семинары не помогли.:dont know: - Вон - Надюша (кстати - умница:good: : критику, поправку... и все остальное - стойко переносит и ничуть не обижается:handshake:, потому, что знает - это всем нам на пользу, а не только ей;)) - сходила на семинар и что? :dont know:Ответов не получила, а вопросов стало еще больше!:reverie:В результате - еще больше запуталась....Вернее, ее запутали....:cry: От такой семинар!:good::lol: |
Часовой пояс GMT +3, время: 08:56. |