Форум сообщества специалистов по управлению персоналом HR-Лига

Форум сообщества специалистов по управлению персоналом HR-Лига (http://forum.hrliga.com/index.php)
-   Отпуска (http://forum.hrliga.com/forumdisplay.php?f=69)
-   -   Відпустка без збереження заробітної плати (http://forum.hrliga.com/showthread.php?t=4986)

Розмарин 26.05.2015 16:20

Шановні колеги, потрібна Ваша допомога.

Не можу вирішити, чи я правильно розумію п.16 ст. 25 ЗУ "Про відпустки".
"Стаття 25. Відпустка без збереження заробітної плати, що надається працівникові в обов'язковому порядку
Відпустка без збереження заробітної плати за бажанням працівника надається в обов'язковому порядку:
...16) працівникам, які не використали за попереднім місцем роботи щорічну основну та додаткові відпустки повністю або частково і одержали за них грошову компенсацію, - тривалістю до 24 календарних днів у перший рік роботи на даному підприємстві до настання шестимісячного терміну безперервної роботи;"

Умова задачі: Працівник прийнятий на роботу 14.01.2015 року за переведенням, а за попереднім місцем роботи він отримав грошову компенсацію за 17 к.д. щорічної відпустки.

Наскільки я розумію, він має право на отримання відпустки без збереження з/п за цією підставою тривалістю 17 к.д. в період з 14.01.2015по 13.07.2015 року (тобто до настання шестимісячного терміну безперервної роботи). І ці дні він має додатково до 15 к.д., передбачених ст.26 зазначеного закону.

Чи можливо я помиляюсь, і він може використати 24 к.д. впродовж першого року роботи на підприємстві (тобто протягом робочого року).
Ну і звичайно +15 к.д. за ст.26 (за угодою) до кінця календарного року.

Вика_86 26.05.2015 16:26

Цитата:

Сообщение от Розмарин (Сообщение 216604)
Наскільки я розумію, він має право на отримання відпустки без збереження з/п за цією підставою тривалістю 17 к.д. в період з 14.01.2015по 13.07.2015 року (тобто до настання шестимісячного терміну безперервної роботи). І ці дні він має додатково до 15 к.д., передбачених ст.26 зазначеного закону.

Я теж так розумію. Свого часу розбиралась, але так і не знайшла детальніших роз"яснень.

taranova 02.06.2015 16:57

Добрый день форумчане! Прошу Вас разъяснить пункт 6 ст.25 ЗУ "Об отпусках", а именно: "пенсіонерам за віком та інвалідам III групи - тривалістю до 30 календарних днів щорічно". Меня интересует в пенсионеры входят и те работники, которые оформили льготную пенсию по сп.2. Думаю, что да, но хочу услышать мнение профессионалов форума. :redface: Заранее спасибо.

Inka 02.06.2015 21:04

Цитата:

Сообщение от taranova (Сообщение 216768)
Меня интересует в пенсионеры входят и те работники, которые оформили льготную пенсию по сп.2.

Входят. Закон України "Про пенсійне забезпечення":
Цитата:

Стаття 13. Пенсії за віком на пільгових умовах

На пільгових умовах мають право на пенсію за віком, незалежно від місця останньої роботи:
(...)
б) працівники, зайняті повний робочий день на інших роботах із шкідливими і важкими умовами праці, - за списком № 2 виробництв, робіт, професій, посад і показників, затверджуваним Кабінетом Міністрів України

Tanyha 09.06.2015 10:25

Добрый день! Подскажите пожалуйста касательно ст.25 п. 18 ЗУ "Об отпуска". Влияет ли это как-то на дополнительные дни отпуска?

Andry 09.06.2015 10:42

Цитата:

Сообщение от Tanyha (Сообщение 216890)
...ст.25 п. 18 ЗУ "Об отпуска". Влияет ли это как-то на дополнительные дни отпуска?

Никак не влияет.
В упомянутой вами статье речь идет исключительно об отпуске без сохранения заработной платы.

Tanyha 09.06.2015 10:44

Но ведь сам отпуск без сохранения ЗП влияет же на дополнительные дни ежегодного отпуска? так же? почему этот тогда не влияет?

Andry 09.06.2015 10:55

Цитата:

Сообщение от Tanyha (Сообщение 216892)
Но ведь сам отпуск без сохранения ЗП влияет же на дополнительные дни ежегодного отпуска? так же? почему этот тогда не влияет?

И каким же это образом он влияет? Процитируйте, где это написано!
Ведь все дополнительные отпуска являются оплачиваемыми отпусками...

Tanyha 09.06.2015 11:44

ст 9 ЗУ "Об отпусках" : До стажу роботи, що дає право на щорічні додаткові відпустки (статті 7 та 8 цього Закону), зараховуються:

1) час фактичної роботи із шкідливими, важкими умовами або з особливим характером праці, якщо працівник зайнятий у цих умовах не менше половини тривалості робочого дня, встановленої для працівників даного виробництва, цеху, професії або посади.

получается если он берет, например, 2 месяца без оплаты, соответсвенно не отрабатывает 50% рабочего времени в течении этих двух месяцев. И при расчете доп. дней отпуска выбрасывается период, в котором человек сидел в отпуске без сохранения ЗП. так получается?

EllE HRD 09.06.2015 12:32

а в связи счем "ОН" берет 2 месяца без оплаты?

Часовой пояс GMT +3, время: 05:28.