Форум сообщества специалистов по управлению персоналом HR-Лига

Форум сообщества специалистов по управлению персоналом HR-Лига (http://forum.hrliga.com/index.php)
-   Отпуска (http://forum.hrliga.com/forumdisplay.php?f=69)
-   -   Компенсация за неиспользованный отпуск (http://forum.hrliga.com/showthread.php?t=11914)

respect 08.06.2011 12:47

Цитата:

Сообщение от Svat (Сообщение 142583)
Уважаемые форумчане!
Подскажите пожалуйста, по увольнению компенсация за неиспользованный приведенный ниже отпуск выплачивается?

-додаткова відпустка за роботу із шкідливими та важкими
умовами праці (стаття 7 цього Закону);

- додаткова відпустка за особливий характер праці (стаття 8
цього Закону);

Закон України "Про відпустки"

Стаття 4. Види відпусток
Установлюються такі види відпусток:
1) щорічні відпустки:
основна відпустка (стаття 6 цього Закону);
додаткова відпустка за роботу із шкідливими та важкими умовами праці (стаття 7 цього Закону);
додаткова відпустка за особливий характер праці (стаття 8 цього Закону);
інші додаткові відпустки, передбачені законодавством;

Стаття 24. Грошова компенсація за невикористані щорічні відпустки
У разі звільнення працівника йому виплачується грошова компенсація за всі не використані ним дні щорічної відпустки, а також додаткові відпустки працівникам, які мають дітей.

Svat 08.06.2011 12:51

Цитата:

Сообщение от respect (Сообщение 142592)
Закон України "Про відпустки"

Стаття 4. Види відпусток
Установлюються такі види відпусток:
1) щорічні відпустки:
основна відпустка (стаття 6 цього Закону);
додаткова відпустка за роботу із шкідливими та важкими умовами праці (стаття 7 цього Закону);
додаткова відпустка за особливий характер праці (стаття 8 цього Закону);
інші додаткові відпустки, передбачені законодавством;

Стаття 24. Грошова компенсація за невикористані щорічні відпустки
У разі звільнення працівника йому виплачується грошова компенсація за всі не використані ним дні щорічної відпустки, а також додаткові відпустки працівникам, які мають дітей.

Я это прекрасно знаю, просто уже на двух семинарах кадровиков лектор утверждает, что за эти два дополнительных отпуска не платится. Когда я начал задавать вопросы, не получил достойного ответа. Решил услышать мнение других коллег.

respect 08.06.2011 13:33

Цитата:

Сообщение от Svat (Сообщение 142593)
Я это прекрасно знаю, просто уже на двух семинарах кадровиков лектор утверждает, что за эти два дополнительных отпуска не платится. Когда я начал задавать вопросы, не получил достойного ответа. Решил услышать мнение других коллег.

Иногда возникает вопрос: а за что мы платим при посещении семинара?
Не знаю почему лектору не понравились именно эти два дополнительных отпуска. Т.е. "інші додаткові відпустки, передбачені законодавством;" он оставил...
Странно, честное слово

Svat 08.06.2011 13:37

Цитата:

Сообщение от respect (Сообщение 142595)
Иногда возникает вопрос: а за что мы платим при посещении семинара?
Не знаю почему лектору не понравились именно эти два дополнительных отпуска. Т.е. "інші додаткові відпустки, передбачені законодавством;" он оставил...
Странно, честное слово

:reverie:
я сам не понимаю, а главное, не получил от него достойного ответа
(фамилию лектора указывать не буду)
:lol:

Ксенья 29.07.2011 09:41

Переведення в зв`язку з реорганізацією

Підскажіть. В зв`язку з реорганізацією працівників переводять на інше підприємство. Повинна виплачуватись компенсація за невикористану відпустку? Чи відпустка переводиться на інше підприємство?

Mardge 29.07.2011 09:58

ЗУ "Про відпустки".

Ксенья 29.07.2011 10:25

Там вказано що при переведенні за заявою працівника компенсацїя переводиться на інше підприємство. Чи може працівник при переведенні вимагати одразу виплати йому компенсацію.

Mardge 29.07.2011 10:27

Цитата:

Сообщение от Ксенья (Сообщение 145804)
Там вказано що при переведенні за заявою працівника компенсацїя переводиться на інше підприємство.

Так, за заявою переводиться. Отже, якщо заяви немає - не переводиться!

kadr25 09.08.2011 11:31

Всем привет! Подскажите, пожалуйста, есть ли варианты по которым мы НЕ выплачиваем компенсацию за неиспользованный отпуск при увольнении сотрудника (хищение, недоверие и т.д.)?

Mardge 09.08.2011 11:42

Нет таких вариантов.
:read: ст.24 ЗУ "Об отпусках".

Часовой пояс GMT +3, время: 13:52.