![]() |
Цитата:
Очч интересно - из какой?:dont know: Вы же пишете: Цитата:
Что-то новое? Вроде, как у вас все жаждут сами перевестись...:dont know: Мы же не кашпировские - знать не знаем о вашей ситуации... Быть может Вы по-другому сформулируете свою проблему? |
перевод декретчицы
У меня 2 декретчицы подвисают, в связи с новым ШР. Вот нужно перевести их в другой отдел и все тут. Во избежание бумажной тягомотины, я думаю оптимально будет сделать внутренне перемещение, с указанием, что условия труда никак не изменились. Внести соотв изменения в ОС и ШР. Какие будут каменты ув. знатоки?
|
Переведення декретчицы
Добрий день!
В компаніі було скорочення стуктурних підрозділів. Торгову точку, на якій працювала декретчиця закрили. Чи має компанія право перевести декретчицю без її згоди на ту саму посаду, на якій вона перебувала, на той самий оклад тільки в інший підрозділ організаціі? І чи маємо право її не повідомити про таке переведення? Бо декретчиця відповляється писати заяву на перевод та підписувати наказ. Як це правильно оформити? |
Цитата:
Цитата:
Цитата:
|
Необхідно оформити наказ про переведення чи переміщення? Повідомити необхідно шляхом надсилання їй копіі наказу по пошті? Тому що вона на даний момент знаходиться в іншому місті.
І якщо з моменту переміщення пройшло вже майже півроку, а повідомимо її і надішлемо копію наказу зараз. Чи може це розглядатися як порушення законодавства? |
Давайте розберемося детальніше:
1. Що саме було написано в наказі про її прийом на роботу (дослівно)? Чи був у цьому наказі зазначений структурний підрозділ, яка його назва і яка назва підрозділу, в який ви її буцім-то перевели? 2. Яким чином ви її перевели, якщо, з ваших слів, з часу переміщення пройшло півроку, але ніяких документів про це досі немає? |
В наказі про прийом на роботу вказана посада продавець-консультант і назва торгової точки (ТЦ Караван). У зв'язку із закриттям ТТ у ТЦ Караван ми хочемо перевести в підрозділ "Адміністрація" на ту саму посаду або змінити її на "Менеджер із збуту" на той самий оклад. Вона відмовляється писати заяву про переведення, а також підписувати наказ. Але ми її не попередили півроку назад про закриття підрозділу, а перевели просто по документах, користиючись п.2 ст.32 КЗоТ. А повідомили тільки зараз, коли попросили написати заяву.
|
Цитата:
У вас дійсно у підрозділі "Адміністрація" є посада "продавець-консультант" з таким же самим посадовим окладом, чи це ви імпровізуєте? ;) Якщо така посада дійсно є - то можете переводити без її згоди, а копію наказу відправте їй поштою. А ось перевести на посаду "Менеджер із збуту" без її згоди ви не можете, бо це суперечить вимогам ст.32 КЗпП: Цитата:
|
По документах перевели ще в січні. Повідомили її про переведення в червні. Попросили написати заяву "задним числом", вона відмовляється, аргументуючи, що ми мали попередити її за три дні і ознайомити з наказом.
В нас ще є декретчиці і всі вони написали заяву на переведення в адміністацію на посаду менеджера із збуту. Виходить, що всіх декретчиць ми перевели з продавця - консультанта ТТ на менеджера із збуту в адміністрацію. І не знаємо, що робити з цією. Ми можемо її перевести на туж саму посаду, з ти мамим окладом тільки в "Адміністрацію" без її згоди? І чи порушуємо ми закодавство тим, що не попередили її раніше? Т.е. мы хотим перевести ее задним числом. На данный момент у нас нет в администрации такой должности. |
Цитата:
Цитата:
|
Она категорически отказывается писать заявление о переводе задним числом. Мы ее переведем на туже должность, на тот же оклад, только в другое подразделение задним числом, потому как при закрытии подразделения мы ее никуда не перевели. Нарушаем ли мы законодательство тем, что не предупредили ее о таком переводе до закрытия подразделения, на котором она работала? Мы ей оставили все те же условия труда, только не предупредили с срок. Является ли это нарушением законодательства? Нужно ли ей отправлять копию приказа? Или мы можем ее ознакомить тогда, когда она выйдет с отпуска по уходу за ребенком до 3-х лет?
Или лучше сейчас перевести ее задним числом в администрацию на продавца, сейчас предупредить, что в связи с производственной необходимостью ей нужно написать заявление на перевод на менеджера по сбыту. Или можно до выхода с декрета оставить ее на должности продавца в администрации? Она возмущается, что мы не предупредили ее до закрытия подразделения. Меня интересует вопрос: нарушим ли мы закон, что переведем ее без ее согласия на те же условия, только в другой отдел задним числом? |
Алена, если вы не будете отвечать на мои вопросы - я не буду отвечать на ваши, договорились?
Цитата:
Цитата:
Цитата:
Цитата:
Цитата:
Надо уважать людей. Поговорите с ней, извинитесь, что так вышло, - все мы ошибаемся... Объясните, что она ничего не теряет в результате перевода, что рабочее место за ней сохраняется по любому и ей будет, куда выйти после отпуска - и я думаю, вам удастся найти с ней общий язык... Цитата:
Если переведете без ее согласия на такую же должность и с той же зарплатой - то нарушений нет. |
Большое спасибо за ответы!
|
Цитата:
У Вас человек, который находится в отпуске - ни сном ни духом, а Вы лишили ее рабочего места. Цитата:
И первый мой ответ и второй исходит из КЗоТУ, ст. 184 и ЗУ "Про отпуска": Цитата:
Т.е., просто-напросто - уволили ее, нарушив ст.184 КЗоТУ, коль сократили рабочее место - ее подразделение, а теперь хотите еще раз нарушить ст.2 ЗУ "Про отпуска" - перевести без ее согласия на другое рабочее место.:swoon::good: Цитата:
Цитата:
Цитата:
Сохранять место работы - ну его на фиг! У работницы - прямая дорога в суд, и будет ее выигрыш - 100%!!! Цитата:
Когда берут работников на работу - думают только о прибыли и о том. чтобы работники приносили эту самую прибыль, это и понятно. Но когда срочно закрывают или работников увольняют - никто о людях не думает..... Пора о людях думать. Закрывали подразделение не одну секунду, и не один день, на это надо время. И никто не вспомнил о своем кадровом составе, что кто-то находится в отпуске!!! Что делает отдел кадров или работник, который занимается кадрами - одному Богу известно. Поэтому - попотеть придется сейчас, чтобы уладить вопрос. |
Добрый день, прошу Вашей консультации.
Я нахожусь в декретном отпуске по уходу за ребенком. Продлевала отпуск по состоянии здоровья ребенку, сыну 3 с половиной года. Пришла писать заявление на выход на работу с 18.09, а меня уведомили что по результатам аудиторской проверки с 1.10 отдел расформируют и меня переводят в другое управление в город Харьков (нахожусь в киеве). При этом во время декрета на моем месте был человек, который выполнял не те функции что я раньше, и я в них не разбираюсь, то есть по факту перевели обязанности, которые даже не прописаны в моей должностной инструкции. Какие мои действия, чтоб меня не уволили и не перевели? И могут ли меня уволит, если я отказываюсь от перевода в другой город? Спасибо. Катя |
Цитата:
Есть "відпустка для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку", но ее продлить нельзя, она не продлевается,и есть "відпустка без збереження заробітної плати тривалістю, визначеною в медичному висновку, але не більш як до досягнення дитиною шестирічного віку". Какой из этих отпусков вы продлевали? Цитата:
Цитата:
Цитата:
Цитата:
Цитата:
|
скажите пожалуйста, а можно ли перевести сотрудника на другую должность в первый день выхода после декрета?
|
Цитата:
|
Цитата:
Так и в случае с переводом - могут ли перевести... А куда? А в связи с чем? А с какой должности на какую должность? И изменятся ли при этом условия и оплата труда? А сотрудник согласен или против? И если против, то предупреждали ли его о предстоящем переводя за два месяца? Видите, сколько нужно информации, чтобы понять суть происходящего... |
переводится с техника-лаборанта на инженера-лаборанта...это все понятно, что много нюансов, меня интересовал больше первый день после декрета...просто возникли небольшие разногласия по поводу того,что только вышла и в этот же день перевод...
|
Ну, так тут совсем другой коленкор - перевод в связи с повышением, тут возражение быть не может!
А по поводу того, что перевод производится в первый же день после отпуска, не переживайте, тут нет никаких нарушений и ничьи права не ущемлены. |
Цитата:
Цитата:
Разве все хотят быть Генеральными директорами крупнейших концернов? А, быть может, работнику было очень даже хорошо на должности техника....без инженерных заморочек....Вы его спросили? Почему Вы думаете, что возражений быть не должно? Вы всю подоплеку знаете? Лично я не могу этого утверждать, как и другие люди...:dont know: Заявление на перевод - вот и все. В противном случае - предупреждение за два месяца, ст.32 КЗоТУ. |
да,да заявление есть, работника все устраивает. немного замешкались по поводу первого дня после декрета. Спасибо!
|
Цитата:
|
Цитата:
Цитата:
|
Добрий вечір, форумчане! В мене задача від директора: залишити працювати діючого секретаря № 3 (чудесний працівник, без перебільшень). В мене секретар №2 в декреті, і секретар №1 в декреті за другою дитино.
З декрета виходить секретар №2. А її директор не хоче бачити на цьому робочому місці. за фахом вона фінансист. місця в бухгалтерії немає - запропонувати їй аналогію не можу. Я можу перевести секретаря №3 на нововведену посаду референта і вона виконуватиме той функціонал що і робила. З декрета вийде секретар №2. Я не знаю коли, чи через 2 тижні чи через 1,5місяця. Я можу, №3 перевівши з посади секретаря зменшити ставку на 0,5 і змінити графік роботи з 8.00-17.00 год на з 8.00-12.00 год. Це погіршення умов праці . Мені для цього потрібно №2 і №1 викликати і відбирати заяви. а я знаю, що їм цей графік не підійде і добровольно на гірші умови праці вони не перейдуть... як мені ще перестрахуватися? а можна вислати їм попередження, що посада секретаря через 2 місяці скорочується? |
Якщо ви повідомите, що посада секретаря скорочується, то цю посаду і насправді потрібно буде скоротити, в іншому випадку якщо вона звернеться до суду, то суд визнає, що скорочення не відбулося і поновить її на роботі.
Крім того, ви їм повинні після скорочення запропонувати усі наявні вакансії, а не лише за фахом... Ві до цього готові? P.S. А ві діючого нині секретаря хіба приймали не за строковим договором? Бо я кщо так, то ви його повинні звільнити у будь якому випадку при виході основного працівника на роботу, а якщо не так- то ви також його повинні звільнити, так як мати з дитиною до 3 років заборонено КЗпП: Цитата:
|
Я хочу не чекати виходу з декрету працівницю. Я вже переведу діючого секретаря на посаду діловода з функціоналом ведення протоколів нарад, наказів і т.п. А в секретаря-керівника, так звучить посада, перейменую на секретаря і в посадову впишу листування. якийсь мінімум, адже людина працювати повинна 4 год.
так мені підходить повністю скоротити посаду, але як я її скорочу, якщо виходить 2 працівниця, а перша ні. а інші вакансії я можу запропонувати : це фахівець з методів розширення ринку збуту, та їй не підійде, вона "модна". |
Мене хвилює ще одне. Якщо я видам наказ про скорочення посади, а працівниця в декреті. це правомірно?
|
Цитата:
Цитата:
Цитата:
|
Так зрозуміло. Дотримуємось заканодавства, це безперечно.
Мої дії: зараз Я переводжу свою №3 на посаду "помічник керівника підприємства" і її посадову розширюю, вписую: листування, планування дня керівника, ведення протоколів і наказів і тд. всі ділові папери. В мене лишається відкритим місце секретаря керівника і туди уже нікого не беру. тобто мої 2 декрктчиці сидять з дітьми, а місце вільне. Тепер функціонал секретаря зменшується. посаду я не скорочую, але в планах, коли вийде будь яка з них надати їй робоче місце, але до документів не допустити. Я хочу встановити секретарю робочий графік з 8.00 до 12.00 год (це погіршення умов праці). Тобто зміна істотних умов праці передачає попереження за 2 місяці. Питання: я можу у відсутність працівниці поміняти їй посадову інструкцію(зменшивши функціонал) і попередити її про це листом або викликати на підприємство для ознайомлення під підпис зараз? Я не можу чекати коли вона вийде, через місяць чи через пів року, тоді її попереджати і ще чекати 2 місяці... Я хочу секретаря ввести в підпорядкування помічнику керівника і до того ж на пів ставки. |
До того часу, поки жінка не вийде з відпустки, ви не вправі змінювати її умови праці.
А взагалі, як сину, чоловіку і батьку мені дуже неприємно і огидно обговорювати питання, як вижити з роботи двох молодих матерів із за того, що комусь вони не сподобалися, тим паче в канун жіночого свята :? Вибачте, але з сугубо етичних міркувань я більш не буду вам нічого радити. Одне скажу - проаналізувавши ваші "рішучі наміри", мені здається, що ви наломаєте тут дров і дуже скоро будете вимушені поновлювати їх обох за рішенням суду...До того ж раджу і вам добре подумати - чи не чекає в майбутньому і вас участь тих неборак з таким відношенням?! І користуючись нагодою, хочу звернутися до усіх, хто це прочитає - бережіть і поважайте жінок! Хоча б лише за те, що вони дали життя вам і вашим дітям!!!! |
Дякую. Я все розумію. Я теж жінка. Мені було б тяжко і болісно, якби в таку ситуацію попала я. Та є такі люди, яких вимушений боятися (коли родинна мафія) і не допускати до документів - зливають інформацію. Це сама така ситуація. Стоїть задача - виконуй, або йди. Виконає хтсь інший.
Не беріть з мене приклад. Це гадська процедура. І це я роблю не з особистої ініціативи чи врєдності... Мені теж потібно за щось жити... Дякую за співпрацю. P.S. А ці молоді матері мають сильну фінансову підтримку і домашніх нянь. Навіть якщо вони вийдуть на роботу - працювати не будуть, а тільки шкодити. Ви уявіть, в мене вже є такі люди, які просто сидять на робочих місцях... |
У будь якому випадку ви не можете абсолютно нічого змінити доки вона перебуває у відпустці.
І лише після виходу на роботу ви зможете суттєво змінювати умови праці і посадову інструкцію. І моя вам порада - якщо мова йде про родинну мафію, то це проблема не ваша, а вашого директора.. Врешті -решт це він, а не ви приймали цих людей на роботу, то нехай він і думає, що тепер з ними робити. І якщо ви дасте себе втягнути в цю справу - то ви потім залишитеся крайньою. Вони сьогодні сваряться, а завтра вони помиряться, і винуватою будете ви, а директор там нібито ні до чого. |
Оце відповідь. За це дякую. Прямо і по ділу. Все правильно.
Удачі Вам і всього найкращого ! |
Здраствуйте, помогите разобраться пожалуйста...
Есть 2 отпускницы:1-до 3х лет уже со вторым ребенком, 2-до 6ти лет. Будет меняться полностью структура и штаты с изменением названий должностей и условий оплаты труда. Название организации не меняется как и положение(устав), но при вступлении в силу НПА в будущем будет снята служба в органах местного самоуправления. Должности, на которых числятся отпускницы, согласно новой структуре-вообще отсутствуют, но будут утверждены новые должности с новыми ДИ. С темой ознакомилась:мнение разнится...Как истолковать изначально данное изменение:сокращение должностей, изменение сущ.условий труда? О чем предупреждать отпускниц?имеем ли право вообще беспокоить их?надо ли им прерывать отпуск, дабы написать заяву на перевод? И еще на одном из этих мест работает "временный" сотрудник, т.е. на 1 месте 2 сотрудника, как тут? |
Цитата:
Цитата:
Цитата:
Цитата:
Цитата:
Цитата:
|
Andry спасибо...в другой теме Вы мне отвечали, что надо сокращать должности, которых не будет, но не людей...механизм здесь какой?
|
Цитата:
|
А как правильно прописать предупреждение?и какое заявление им надо написать?
|
Часовой пояс GMT +3, время: 22:46. |