Форум сообщества специалистов по управлению персоналом HR-Лига

Форум сообщества специалистов по управлению персоналом HR-Лига (http://forum.hrliga.com/index.php)
-   Приказы. Трудовые книжки (http://forum.hrliga.com/forumdisplay.php?f=67)
-   -   Обязательно ли ведение журнала регистрации приказов? (http://forum.hrliga.com/showthread.php?t=9789)

Молли 26.08.2008 16:40

"Книга реєстрації наказів є документом суворої звітності"

Я почему-то всегда думала, что документы суворої звітності должны покупаться в магазинах по накладным и т д и т п - иметь какие-то номерки шестизначные на страничках...
А я сделала журналы регистрации приказов сама. На А4. Какая ж это суворая звитнисть? Перед кем мне суворо звитуваты?

Молли 28.08.2008 14:28

Народ, а все таки.
У кого есть правила хранения и звитности
или хотя бы определение ДОКУМЕНТА СУВОРОЙ ЗВИТНОСТИ?
Что является документом суворой звитности найти можно, а вот в чем фишка этой самой суворой звитности?

Amura 11.09.2008 12:42

Прошу подсказать, можно ли дробить приказы. Если это нарушение, то где это прописано?

dvs57 11.09.2008 13:12

А що значить „дробить приказы”?
Я дотримуюсь того, щоб накази, що видаються, були оформлені таким чином, щоб їх можна було підшивати у відповідні справи, визначені Номенклатурою. Відпустки - до відпусток, з прийому на роботу - до особового складу тощо.
А сам наказ з однієї теми може містити декілька пунктів. Наприклад, в одному наказі про надання відпусток можна записати зразу декілька чоловік. При цьому кожний самостійний розділ такого наказу нумерується окремо, буває застосовую знак „параграф”, якого вже віднесли до архаїзмів.
Це з Інструкції з діловодства.
Чи про що Ви?

Amura 11.09.2008 13:25

Я трохи не про те. Я маю на увазі нумерацію наказів, чи може вона бути, наприклад, Наказ 42/1-к, 42/2-к. Тобто, бувають накази, які робляться заднім числом. Я чула, що "дробить приказы" це порушення.

Молли 11.09.2008 17:56

Читала я про це десь. І не можу знайти нормативного акту :neutral:

Amura 12.09.2008 09:22

Вот и я ищу, всю Лигу обрыла, ниодного документа!

dvs57 16.10.2008 16:52

Про „дробление” наказів. Мабуть бачили на документах: Вих. № 01-03-10/106
Напевно, знаєте, що це таке, або здогадуєтесь. В даному прикладі, власне, сам вихідний номер – це № 106, а все решта – це кодування групи документів, підгрупи і т.д., що відповідає конкретній Номенклатурі, конкретного закладу. Так ось, за цим принципом можуть нумеруватися й накази, і тоді будемо мати, наприклад, наказ № 01-03-10/106 . Мені такий спосіб не подобається. Розробляйте власну Інструкцію з діловодства.

Цитата:

При нумерації наказів їх слід розрізняти за змістом та в залежності від термінів їх зберігання, визначених Переліком типових документів, що створюються в діяльності органів державної влади та місцевого самоврядування, інших установ, організацій і підприємств, із зазначенням термінів зберігання документів (затверджений наказом Головного архівного управління при Кабінеті Міністрів України 20.07.1998 № 41).
Накази нумеруються в межах відповідних груп порядковою нумерацією в межах календарного року з додаванням літерної позначки:
- накази з основної діяльності - без літерного позначення;
- накази з особового складу - літера „к”;
- накази про надання відпусток - літера „в”;
- накази з адміністративно-господарських питань, про стягнення, відрядження працівників - літера „а”.
Наприклад, нумерація наказів з основної діяльності буде мати вигляд: № 1, № 2 і т.д., нумерація наказів з особового складу буде мати вигляд: № 1-к, № 2-к і т.д.
- Це я привів фрагмент з власної Інструкції з діловодства.

fidji 30.10.2008 15:42

приказы по штатному расписанию относятся к основной деятельности, а если у нас он пронумерован как кадровый? это серьёзное нарушение? что делать?

Iren@ 30.10.2008 15:47

Наступного разу - робити правильно. :)

Часовой пояс GMT +3, время: 17:36.