![]() |
Добрый день! В продолжении данной темы, хочу спросить - коллеги, как думаете, не нарушение ли моё действие следующее:
У нас две компании. Периодически "тусуем" :lol: персонал, по необходимости. Когда сотрудник увольняется из одной компании по переводу в другую, я не выдаю справку, но в приказе на увольнение указываю: Невикористана відпустка за період роботи з .... по.... - .. календарних днів. Компенсацію за невикористану відпустку надано не було. Копию данного приказа подкладываю под приказ на приём данного сотрудника в другой компании и оперирую им при предоставлении отпуска...:redface: |
Цитата:
Як працівник має думати про те, що йому вигідніше: компенсація чи відпустка на новому місці роботи, так і роботодавець має думати своєю головою перше, ніж бездумно роздавати напрао і наліво листи на звільнення за п. 5 ст. 36 КЗпП! Якщо підприємство хоче заполучити дійсно цінного працівника, то воно піде ще й не на такі витрати, а якщо воно погодиться на переведення працівника тому, що хтось його про це попросив, то нехай і розплачується за своє незнання законодавства. А справа тут в тому, що відпустки оплачуються згідно Порядку № 100. І в цьому порядку не визначені якісь особливості для оплати таких "перенесених" відпусток: немає навіть і згадки ні про якісь окремі рахунки для "переведених відпускних", не прописується механізм виплати "старої" компенсації у вигляді "відпускних" на новому місці роботи..... Але про це має боліти голова у головбуха, а не у кадровика. Наша справа - правильно обрахувати робочий рік, розрахувати правильно тривалість щорічної відпустки і надати її у порядку, передбаченому законом. |
Згоден з Вами щодо нашої справи :bow::handshake: на всі 100 %,
але ж не знаю як у кого, а у мене з бухгалтерією :friends:, та й питання стосується обох служб - "висяки" не потрібні ні ВК ні бухгалтерії. Тому і виклав свою точку зору на форумі, щоб почути думки колег ! Ще раз дякую :hi:- обговоримо з бухгалтерією ! |
Часовой пояс GMT +3, время: 16:16. |