Форум сообщества специалистов по управлению персоналом HR-Лига

Форум сообщества специалистов по управлению персоналом HR-Лига (http://forum.hrliga.com/index.php)
-   Отпуска (http://forum.hrliga.com/forumdisplay.php?f=69)
-   -   В приказе ежегодн. отпуска - период (http://forum.hrliga.com/showthread.php?t=7859)

marina.kvitko@i-network-s 06.10.2009 14:06

Добрый день! В продолжении данной темы, хочу спросить - коллеги, как думаете, не нарушение ли моё действие следующее:
У нас две компании. Периодически "тусуем" :lol: персонал, по необходимости. Когда сотрудник увольняется из одной компании по переводу в другую, я не выдаю справку, но в приказе на увольнение указываю:
Невикористана відпустка за період роботи з .... по.... - .. календарних днів. Компенсацію за невикористану відпустку надано не було.
Копию данного приказа подкладываю под приказ на приём данного сотрудника в другой компании и оперирую им при предоставлении отпуска...:redface:

esar 06.10.2009 14:11

Цитата:

Сообщение от anatol_ua (Сообщение 74560)
...чому нове підприємство повинно платити зайві грошики за те, що попереднє не виплатило компенсацію за всі невикористані дні відпустки саме з того окладу (зарплатні), що був на старому підприємстві.
На новому місці роботи оклад може бути і більший і менший
(тим більше - в нинішніх умовах :swoon:), тому невідомо - чи буде вигідно працівнику перераховувати компенсацію чи краще брати її за попереднім місцем роботи.
Тут маємо чергову "дірку" в Законодавстві dont know ...

Я не вважаю це "діркою" в законодавстві.

Як працівник має думати про те, що йому вигідніше: компенсація чи відпустка на новому місці роботи, так і роботодавець має думати своєю головою перше, ніж бездумно роздавати напрао і наліво листи на звільнення за п. 5 ст. 36 КЗпП!
Якщо підприємство хоче заполучити дійсно цінного працівника, то воно піде ще й не на такі витрати, а якщо воно погодиться на переведення працівника тому, що хтось його про це попросив, то нехай і розплачується за своє незнання законодавства.

А справа тут в тому, що відпустки оплачуються згідно Порядку № 100. І в цьому порядку не визначені якісь особливості для оплати таких "перенесених" відпусток: немає навіть і згадки ні про якісь окремі рахунки для "переведених відпускних", не прописується механізм виплати "старої" компенсації у вигляді "відпускних" на новому місці роботи..... Але про це має боліти голова у головбуха, а не у кадровика. Наша справа - правильно обрахувати робочий рік, розрахувати правильно тривалість щорічної відпустки і надати її у порядку, передбаченому законом.

anatol_ua 06.10.2009 16:33

Згоден з Вами щодо нашої справи :bow::handshake: на всі 100 %,
але ж не знаю як у кого, а у мене з бухгалтерією :friends:,
та й питання стосується обох служб - "висяки" не потрібні ні ВК ні бухгалтерії.
Тому і виклав свою точку зору на форумі, щоб почути думки колег !
Ще раз дякую :hi:- обговоримо з бухгалтерією !

Часовой пояс GMT +3, время: 16:16.