![]() |
Цитата:
Цитата:
|
Указание диагноза теперь необязательно, но ведь врач ОБЯЗАТЕЛЬНО должен отметить код заболевания. Вот по нему-то и можно определеить, общее ли это заболевание (1) или беременность и роды (8).
А по теме - ничего страшного не вижу в том, чтобы издавать приказ, и более того, при осложненных родах я издаю приказ о продлении отпуска. |
Цитата:
Стаття 5. Визначення тривалості відпусток Тривалість відпусток визначається цим Законом, іншими законами та нормативно-правовими актами України і незалежно від режимів та графіків роботи розраховується в календарних днях. Святкові та неробочі дні (стаття 73 Кодексу законів про працю України) при визначенні тривалості щорічних відпусток та додаткової відпустки працівникам, які мають дітей (стаття 19 цього Закону), не враховуються. В котором, в очень доступной форме изложено, что ВСЕ ВИДЫ отпусков исчисляются в кал. днях и другого просто законом не предусмотрено. Учите мат.часть. |
Уважаемая i_love_hr, пример из жизни - больничный по беременности и родам с 21.01.08 по 25.05.08. Я табелирую. Ребенок родился 30.03.08, роды с осложнениями. Ей выдали новый больничный с 26.05.08 по 08.06.08. Я дальше табелирую больничный. Затем женщина пишет заявление о предоставлении отпуска по уходу за ребенком до 3-х лет с 09.06.08 по 30.03.2011. Прикладывает копию свидетельства о рождении ребенка.
И "выращивает" своего ребеночка. Шучу! :kiss3: |
Кстати, вопрос на засыпку (как говорили раньше) :wink:
А в ЛН и в решении комиссии по соцстраху указывать оплату в размере 100% независимо от стажа ? Извините, что-то и сам уже не соображаю ни... чего. |
Цитата:
Стаття 39. Розмір допомоги по вагітності та пологах Допомога по вагітності та пологах надається застрахованій особі у розмірі 100 відсотків середньої заробітної плати (доходу), обчисленої відповідно до статті 53 цього Закону, і не залежить від страхового стажу. Цитата:
У разі якщо відпустка у зв'язку з вагітністю та пологами надається вагітній жінці в період її тимчасової непрацездатності з інших причин, то поточний листок непрацездатності (не пов'язаний з вагітністю та пологами) закривається і від дня початку цієї відпустки видається інший листок непрацездатності (по вагітності та пологах). Кожен із цих листків оплачується за відповідними нормами Закону № 2240. |
Декретна відпустка
На яку частину ставки я можу працювати у період декретної відпустки, щоб разом з тим зберегти усі виплати СС? Я працюю у ВНЗ.
|
Цитата:
Один раз - на підстав "лікарняного" (враховуючі середній заробіток за попередні 6 місяців і тільки за робочі дні (за рахунок соцстраху)? Другий раз - на підставі наказу (враховуючі середній заробіток за попередній рік і за календарні дні (за рахунок фонду заробітної плати)? Цитата:
А по-друге, за табелем нараховується заробітна плата тільки за фактично відпрацьовані дні. За всі інші ("лікарняні", відпустки тощо) - заробітна плата нараховується по інших документах: по наказах та по листках непрацездатності. |
Цитата:
P.S. ЗАКОН УКРАЇНИ Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими народженням та похованням |
esar, зараз скажу тільки одне: Ваше бачення проблеми оформлення відпустки по вагітності та пологах кардинально розходиться з баченням посадових осіб Мінпраці. Не хочу сказати, що у Ваших словах немає зовсім ніякої логіки. Втім не зрозуміло, чому Ви не маєте бажання прислухатися до логіки Мінпраці. Адже перевіряти правильність оформлення документів буде Держнаглядпраці, підпорядкований Мінпраці.
На цьому виходжу з цієї дискусії. Шкода власного часу на безглуздий, на мій погляд, спір. :wink: Цитата:
|
Часовой пояс GMT +3, время: 17:41. |