Форум сообщества специалистов по управлению персоналом HR-Лига

Форум сообщества специалистов по управлению персоналом HR-Лига (http://forum.hrliga.com/index.php)
-   Особые категории работников (http://forum.hrliga.com/forumdisplay.php?f=73)
-   -   Какая женщина считается одинокой матерью? (http://forum.hrliga.com/showthread.php?t=3516)

Мотя 19.02.2013 11:50

Цитата:

Сообщение от Andry (Сообщение 186018)
Если бы вы в самом деле прочитали всю тему, а не несколько последних постов, вы бы так не думали.

Андрей, я даже и не заморачиваюсь по этому поводу.:lol: Видно невооруженным глазом, что Ленуля тему НЕ читала, дискуссии НЕ видела, а хочет зАново ее начать, по миллионному кругу....
Поэтому в это я НЕ верю:
Цитата:

Сообщение от Ленуля (Сообщение 185994)
...
Читаючи всю тему

НО!
Это дело Ленули - читать или не читать.
НО! Дискутировать зАново, по миллионному кругу - нет ни желания, ни времени.
У Ленули времени не было прочесть тему, и у меня его нет, чтобы процитировать то, что уже писано!!!!
Вывод: Ленуля хочет так думать - пусть думает, кто ей может запретить? Ее личное дело.

Ленуля 19.02.2013 22:59

Тему я прочитала. І розумію, що наше законодавство трактує одне і те ж поняття по-різному. Відповідно до Листа Міністерства щодо роз"яснення, кому ж належить додаткова відпустка, то з нього можна розуміти, що половина жінок країни має підстави претендувати на цю відпустку. Тому я розумію, що читаючи дане роз"яснення, роботодавець повинен виконувати закон і надавати додаткову відпустку одиноким жінкам, що самостійно виховують дитину (а ми бачимо, що це може бути і розлучена жінка, яка вдруге одружилася, її дитина не усиновлена її новим чоловіком і т.д.). Тобто, через некоректне роз"яснення Міністерства ЗУ Про відпустки і виникають питання, які в цій темі піднімаються.
Це лише мої думки по темі, а не керівництво до дій.

Дещо сумнівне зазначене в листі МІНІСТЕРСТВО ПРАЦІ ТА СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ

ЛИСТ

від 19 травня 2009 р. № 5565/0/14-09/13

Щодо надання відпустки одинокій матері

одинокою матір’ю слід вважати жінку, яка не перебуває у шлюбі і у свідоцтві про народження дитини якої відсутній запис про батька дитини

Тому що, читаємо Сімейний кодекс, ст. 135,-
запис про батька у свідоцтві про народження дитини обов"язковий в Україні.

Andry 19.02.2013 23:09

Цитата:

Сообщение от Ленуля (Сообщение 186093)
Тему я прочитала. І розумію, що наше законодавство трактує одне і те ж поняття по-різному.

Вот теперь я вижу, что вы тему действительно прочитали :)

Мотя 20.02.2013 11:29

Ленуля!
А в чем, собственно, проблема?:dont know:
Я говорила, говорю и буду говорить: как Вы считаете правильным - так и работайте!
Не хотите предоставлять упомянутые отпуска упомянутой категории женщин - не предоставляйте.:dont know:
Ваше дело.
О чем мы тут спорим и доказываем друг другу - незнамо ШО?:dont know:
Цитата:

Сообщение от Мотя (Сообщение 186046)
НО! Дискутировать зАново, по миллионному кругу - нет ни желания, ни времени.

Andry 20.02.2013 11:45

Цитата:

Сообщение от Мотя (Сообщение 186122)
Не хотите предоставлять упомянутые отпуска упомянутой категории женщин - не предоставляйте.:dont know:
Ваше дело.

Только ознакомьтесь со ст. 172. Уголовного кодекса Украины

Ленуля 20.02.2013 12:51

Я не сперечаюсь. Я розумію, що повинні надавати відпустки. Мені не подобається наше недолуге законодавство!!! Але... його треба виконувати

Andry 20.02.2013 13:06

Цитата:

Сообщение от Ленуля (Сообщение 186133)
Мені не подобається наше недолуге законодавство!!!

Мне тоже. Но другого у нас нет :dont know:

amelie123 20.02.2013 15:16

Цитата:

Сообщение от Ленуля (Сообщение 186093)
І розумію, що наше законодавство трактує одне і те ж поняття по-різному. Відповідно до Листа Міністерства щодо роз"яснення, кому ж належить додаткова відпустка, то з нього можна розуміти, що половина жінок країни має підстави претендувати на цю відпустку. Тому я розумію, що читаючи дане роз"яснення, роботодавець повинен ......

Ленуля, вчора я так раділа, що є все ж таки грамотні люди, які вміють читати закони, а сьогодні і Ви туди ж... :) Не розумію, чому Ви в одному ряду розглядаєте і Закон і лист-роз'яснення, який не має юридичної сили. У нас дуже часто змінюються міністри. З міністрами приходять нові команди помічників. Мало хто з цих помічників обізнаний у трудовому праві, але саме помічники готують проекти листів. Як зуміли Закон прочитати, так і прочитали. Ми ж повинні керуватися Законом, а лист Законом не є!!! Шкода, що Вас так легко вдалося "перевербувати. :)

Крім того, згадайте, що є ще й відповідальність, скажімо, за нецільове використання бюджетних коштів. Бюджетників, які надають відпустки не "одиноким матерям", а "одиноким жінкам", це має теж зацікавити.

Andry 20.02.2013 15:34

Цитата:

Сообщение от amelie123 (Сообщение 186146)
Ленуля, вчора я так раділа, що є все ж таки грамотні люди, які вміють читати закони, а сьогодні і Ви туди ж...

Ни в одном законе не существует четкого определения матери-одиночки, в результате чего в разных законодательных актах это понятие трактуется по своему - если согласно Закона "Про відпустки" одинокой матерью может быть разведенная женщина, то согласно Закона "Про державну допомогу сім’ям з дітьми" одинокой матерью считается только та женщина, в свидетельстве о рождении ребенка которой в графе "отец" стоит прочерк..
так что напрасно вы на Ленулю наезжаете - грамотные люди у нас есть, а вот грамотных законов, к сожалению, нет :cry:

amelie123 20.02.2013 15:41

Про всяк випадок скажу, що я на Ленулю не наєзжала. Я її підтримую. Вона абсолютно права була вчора, але її затюкали.

Andry, у Законі про відпустки немає визначення "одинокої матері". Це Ви вже "загнули", сказавши що там воно є.

Розлучена жінка - це "жінка-одіночка", а не "одинока матір".

Крім того, я справді хотіла лише підтримати Ленулю. Нікому нічого доводити не хочу. Ленуля учора усе правильно сказала.

Часовой пояс GMT +3, время: 22:53.