Форум сообщества специалистов по управлению персоналом HR-Лига

Форум сообщества специалистов по управлению персоналом HR-Лига (http://forum.hrliga.com/index.php)
-   Увольнение (http://forum.hrliga.com/forumdisplay.php?f=74)
-   -   Увольнение за прогул (http://forum.hrliga.com/showthread.php?t=978)

korelija 07.12.2011 17:57

Сьогодні уже вдома :redface: - завтра перевірю - попереду безсонна нічка.

ОК.Ник 07.12.2011 18:00

korelija, утро вечера мудренее :)

Trishka 07.12.2011 18:39

Цитата:

Сообщение от korelija (Сообщение 158942)
Ми не плануємо її звільняти, більше того не плануємо не видавати наказ ......... чи не має вона підстав, аби вимагати оплатити час її прогулу).

Впервые в жизни слышу о том, что прогулы оплачиваются ;) Если Вы ее не уволили, то платить ничего не будете.
Цитата:

Сообщение от korelija (Сообщение 158942)
Мала розмову з її юристом - він наполегливо тисне на момент прийому іншого працівника на те місце.

Ну и что? Не вижу связи. Либо Вы чего-то недоговариваете, либо я не понимаю по какому поводу паника.
Если я не ошибаюсь, Вы искали юриста по этому вопросу?

korelija 08.12.2011 08:33

То ми називаємо прогулом, а вона може назвати це періодом, коли вона зверталась до роботодавця за довідкою (про доходи для отримання соц.допомоги) та наказом про відпустку , а він їй відмовлявся її (довідку) надавати. Довідку ми не відмовлялись надавати,але наказу не було - тому що не було заяви. Зараз вона наполягає,що заяву мовляв писала "ви її спалили..." і т.д. З цього приводу 1. паніка 2. шукали юриста )) - усе вірно. Я юна пташка у цих речах, справ з приводу трудового спору у суді не мала - і тому мені важко уявити які аргументи може навести адвокат і як на усе це реагуватиме суд.

Цитата:

Сообщение от Trishka (Сообщение 158959)
С нашими законами вечно во что-то вляпаешься

:good:

Trishka 08.12.2011 09:17

Цитата:

Сообщение от korelija (Сообщение 158996)
Зараз вона наполягає,що заяву мовляв писала "ви її спалили..." і т.д. З цього приводу 1. паніка 2. шукали юриста )) - усе вірно. Я юна пташка у цих речах, справ з приводу трудового спору у суді не мала - і тому мені важко уявити які аргументи може навести адвокат і як на усе це реагуватиме суд.

:good:

А что, уже есть исковое заявление? Извините, но Вас, по-моему, просто "разводят"... Я бы хотела увидеть исковые требования.

korelija 08.12.2011 09:42

Тобто переграти на свій бік, мовляв заяву писала, а вони її знищили і не пускають у відпустку, не дають отримати соц. допомогу, порушують мої права, - вона не може?

Татьяна К. 08.12.2011 09:52

А я б не хотіла бачити тих позовних вимог;), бо в суді ця справа однозначно програшна. До речі, можна викласти формулювання наказу про прийняття тимчасового працівника? Це таки справді принципово і не даремно адвокат на цьому наголошує.

Trishka 08.12.2011 09:57

:) :) :) Напишите ей очередное письмо. Просим объяснить отсутствие на рабочем месте с... по... Если Вы приняли решение взять отпуск по уходу за ребенком, просим также направить в наш адрес заявление. Т.к. отпуск предоставляется на основании заявления. ;) И отправьте его заказным с описью вложений и уведомлении о вручении. У Вас будет железное доказательство того, что Вы ей ни в чем не отказываете, а еще и содействуете ;)

Татьяна К. 08.12.2011 10:04

Цитата:

Сообщение от Trishka (Сообщение 159005)
:) Напишите ей очередное письмо. Просим объяснить отсутствие на рабочем месте с... по... Если Вы приняли решение взять отпуск по уходу за ребенком, просим также направить в наш адрес заявление. ;)

;) Це буде цікаво виглядати в суді, особливо якщо в формулюванні наказу про прийняття тимчасового працівника є фраза: "...на час відпустки по догляду...":thumbs up:

Trishka 08.12.2011 10:26

Цитата:

Сообщение от Татьяна К. (Сообщение 159002)
А я б не хотіла бачити тих позовних вимог;), бо в суді ця справа однозначно програшна.

Почему? ЧЕГО хочет истец? Его, как я поняла, не уволили, зарплата ни прогульщикам, ни декретчицам не начисляется. Приказ не дают? Так оснований (заявления) не было. Не знаю, не знаю...

Цитата:

Сообщение от Татьяна К. (Сообщение 159006)
;) Це буде цікаво виглядати в суді, особливо якщо в формулюванні наказу про прийняття тимчасового працівника є фраза: "...на час відпустки по догляду...":thumbs up:

Согласна. НО... Мы второй день спрашиваем у ТС о формулировке приказа... Ответа нет... Все равно, какие исковые требования будет выдвигать истец? Издать приказ? Делов-то...
Наблюдается однозначный недостаток информации...

Часовой пояс GMT +3, время: 12:12.