![]() |
Дело в том, что у нас в ГО стоит не конкретная дата, а месяц отпуска. И за две недели я уведомляю работников об отпуске в след.месяце, а дату они выбирают сами и присылают мне заявления за две недели до даты отпуска. Правильно ли я поступаю или можно не придерживаться двухнедельного срока по заявлениям?
|
Цитата:
|
заява 27.12 2017, а відпустка з 02.01.2018
доброго дня! можливо не в тій темі запитую (якщо, то підкажіть де шукати :?).
Така ситуація: робітник пише заяву 27.12.17 на відпустку 4 к.д. з 02.01.18. Видаю наказ від 27.12.17. Бух-рія повертає наказ! і вимагає дату видачі наказу поставити 02.01.2018, мотивуючи тим, що їм резерв потім невірно рахується... Я не розумію в чому проблема і чи є вона взагалі? Розсудіть, підкажіть будь ласка |
Це чергові вигадки бухгалтерії, немає тут жодної проблеми - працівник бажає оформити відпустку з 2.01.18, наказ ви маєте видати ще до початку його відпустки (щоб бухгалтерія змогла виплатити йому гроші за три дні до початку відпустки!), то на якій піставі від вас вимагають видати наказ 2.01.18? В такому випадку ви будете мати ситуацію, коли працівник ВЖЕ у відпустці, а наказу ЩЕ немає, а це неправильно, тому що працівник повинен до початку відпустки бути ознайомлений з цим наказом і чітко знати, по який день йому надана відпустка і коли йому стати до роботи.
Я завжди в таких випадках прошу показати мені нормативний акт, на підставі якого хтось щось вимагає змінити. Запитайте і ви їх - який такий резерв і де про таке написано :) |
Дякую! Буду тримати оборону))))
|
Резерв відпусток використовується в актуарних розрахунках. Хай бухгалтерія не морочить вам голову, резерв за результатами року можна коректувати. Andry - вірно вам все зазначив. Тільки ці витрати ляжуть у 2017 рік, хоча б повинні були лягти у 2018, але це не є проблемою, якщо витрати ОП дужу жорстко не контролюються, і це не порушення.
|
Дякую. Оплату за дні відпустки все-одно начислятимуть в січні - в заяві на відпустку є строчка: оплату за дні відпустки прошу виплатити у строк, встановлений для наступної виплати з/п.
Тут більше проблева в розрахунку залишку відпусток - я вже два роки спорю з бух-рією за ці залишки((( |
Цитата:
Вам ув. Андрей правильно написал: Цитата:
Цитата:
Цитата:
|
Хм... наша бух-рія вже років чотири так робить...
|
Цитата:
|
Часовой пояс GMT +3, время: 07:05. |