![]() |
Цитата:
Цитата:
Щодо знайомого, він питає, я для нього шукаю інфу. З чого Ви взяли, що я маю йому навязувати свою точку зору. Є ЗУ, хай сам робить висновки. Проблема ж не в тому, як я трактую законодавство, а в тому, що ситуація дуже цікава. Начеб-то керівник в ОСББ, начебто зареєстрований у держреєстрі, начебто ПРАЦЮЄ, але враховуючи діюче Законодавство, всі діі правління законні і людина без зарплатні залишилася. Що каже ЗУ про це? Не може людина працювати безоплатно, заборонене це? А виявляється, що в данному випадку може? Цитата:
|
Цитата:
Цитата:
|
Цитата:
С инетом не в ладах, естественно... Зато в остальном - бравый хлопец! Приветствую! В 75-то лет....:good: |
Цитата:
Цитата:
|
Цитата:
|
Цитата:
Цитата:
|
Цитата:
Ви мені вибачте, але проживши на світі 75 років людина мала б розуміти, що усні обіцянки нічого не варті і що будь-які умови роботи і розмір заробітної плати, яку мають заплатити за цю роботу, однозначно повинні бути десь зафіксовані (в статуті, протоколі, контракті або в трудовому договорі...). І при цьому будь-яка адекватна людина не буде рік (!) працювати без зарплати, тішачись лише обіцянками, що колись та заплатять :dont know: Цитата:
Тому ідемо від зворотнього: де, в якому документі взагалі вказано, що Голові ОСББ мають платити заробітну плату? На чому грунтуються його претензії, і чому він рік працював без оплати, а тепер раптово вирішив, що йому повинні платити? Цитата:
В штатному розписі вказані посади і вказані посадові оклади, і в кошторисі ОСББ повинні бути виділені кошти для цих виплат. І якщо ні штатним розписом, ні будь яким іншим документов не передбачено виділення цих коштів - то звідки взяти гроші на зарплату?! Цитата:
Чи не тому, що він сам не хоче ніде світитися, і тому йомупотрібен «зіц-предсєдатєль Фунт»? Сіли на шию і поганяють – то йди з цієї посади, хто тебе тримає? Нехай шукаютьіншого дурня... Цитата:
Хто його заставляв працювати без грошей за мінімалку? Як можна навішати на Голову правління «купу додатковихобов’язків» без його на те згоди??? Цитата:
І допомогти йому відстоювати свої права ви ніяк не зможете, тому що йому самомуце все байдуже. |
Цитата:
Він би і радий піти, але не може. Бо це ОСББ. Звільнитися по КЗпП він може, але з державного реєстру він буде видалений лише тоді, коли прийде новий Голова. А нового нема. Тому, з одного боку він може звільнитися, з іншого, відповідальність на ньому, поки він записаний у держрєестрі. Тому вимушений поки що приймати участь у господарській діялності ОСББ, підписувати документи і т.д. Ну а правління ясна річ його гнобить. Тому і шукаємо законні методи, як цього позбавитися. Маю впевненість, ви знаєте, що просто так, голова правління не може піти. Він виборна посада. Тому тільки перевибори нового голови, дають підставу звільнитися. А перевибори не відбуваються. |
Цитата:
|
Цитата:
2. З цього часу він повинен припинити підписувати будь-які документи і передати справи. Цитата:
А що стосується "вимушений поки що приймати участь у господарській діялності" - по перше, він нікому нічого не винен, а по друге - він не може нести відповідальність за те, чого не робив і чого не підписував. Цитата:
|
Цитата:
|
Цитата:
Я згодна з колегами, достатньо виразити свій намір про усунення від цієї діяльності на папері, а все інше - головний біль того ОСББ. Скажу Вам більш того, декілька місяців тому подібна ситуація відбулася у моєму домі, в якому теж утворено ОСББ: голова подав заяву про увільнення, відбулися збори, підписали велику купу протоколів, але - обрали нового голову. І все правління за компанію :lol: І все у нас добре |
Цитата:
Цитата:
Зустрічне питання. Якщо у ОСББ зірвався ліфт та загинули люди, кого будуть притягати за службову недбалість? Цитата:
В принципі, для себе я вже усі відповіді отримав, йому передав. Хай думає. Доречі, за станом здоровя - ось це мені сподобалося. Хай спробує. Всім дяка. Цитата:
|
Цитата:
|
Цитата:
Цитата:
П.С. Я так и думала, что у всех будет дежавю.... Уже была беседа в таком же ракурсе (про ФОП, ага...): Вам - про Фому, а Вы - про Ерему.... |
Цитата:
Я так розумію, що справа в іншому. Ваш знайомий не хоче усуватись, він хоче отримувати за свою працю більше грошей. Тому такий драматизм. А в цьому ми йому не допоможемо, так як ОСББ встановлює розміри оплати праці самостійно. Цитата:
|
Цитата:
Голова повинен написати письмовузаяву, у якій повідомити співвласників та членів правління ОСББ про те, що він не може продовжувати виконувати свої обов'язки за станом здоров'я і просить тимчасово, до обрання нового Голови, виконання обов’язків Голови правління покласти на членів правління. Цитата:
Цитата:
Цитата:
Цитата:
А процедура звільнення з посади повинна бути прописана в Статуті. Якщо не прописали - не біда, на загальних зборах потрібно підняти це питання і внести зміни до Статуту. І взагалі я пропоную вже припинити обговорення цієї теми, тому що у мене складається таке враження, що ця проблема більш турбує вас, аніж цього пенсіонера. І усі деталі цієї справи, я певен, вам невідомі - то він працює рік без зарплати, то, виявляється, йому платили - "в нього мінімалка була". То не було посади в ШР, то є - "зараз він працює офіційно, як посадовець. Є посада, є штатний розпис, є бюджет, є зарплатня"... І що б ви йому не радили, він навряд чи буде прислухатися до ваших порад, тому що у нього є своє бачення, а силоміць змусити когось бути мудрим і щасливим ви не зможете, як не старайтеся. А ще тому, що усе це мені починає нагадувати ситуацію, коли чоловік бажає розлучитися з дружиною, але заяву про розлучення писати не хоче і шукає якісь інші шляхи, як це зробити:dont know: |
Цитата:
Т.к. он - в рабстве! И до смерти будет влачить эту повинность! Вы ж, уже, поняли....Только смерть разлучит их! Было-было..но такого еще не было, чтобы гражданина взяли в рабство без права сложить свои обязанности.....:reverie: |
Цитата:
|
Цитата:
До видання наказу про прийом штатна одиниця голови правління фактично була вакантною. |
Цитата:
Цитата:
Цитата:
Цитата:
Или зарплата?:reverie: |
Цитата:
Но тут возникает другая проблема - автор очевидно не понимает, что его опекаемому пенсионеру придется с этой записью идти в суд с иском против самого себя (как Председателя правления) о выплате ему зарплаты за год. И там ему зададут резонный вопрос: а что же вы, голубчик, сами себе зарплату не платили да еще и год молчали об этом, и теперь вот только вспомнили? А потом его же еще и оштрафуют, как должностное лицо, за нарушения законодательства о труде :cry: |
Цитата:
Цитата:
Пока не пойму - какая цель...:reverie: Но что-то подсказывает мне, что исходные данные - не более, чем вымысел.... Потому, что на правду это мало похоже....в противном случае - этот Голова - просто, пациент психбольницы... Это ж надо в такой маразм впасть на старости лет (будь это правдой)....работать-работать, через год обнаружить свое рабство...или он, до сей поры не знал о таком чуде, как ТК? И о еще более чудесном чуде, как зарплата? Или пенсию он не оформлял? Да еще с этим маразмом пристает к другому человеку, который весь этот маразм пытается облагородить под нормальные размышления... Цитата:
|
Мда-а-а-а...
Господин olddem в своем репертуаре: пришел, поговорил ни о чем, воды налил, шороху наделал и...в кусты! Как-то, ни разу, даже, не-мужски....:beee: |
Доброго дня! Підскажіть будь ласка, на підприємстві існують дві форми оплати праці: одна категорія працівників працює за системою окладів:0,25, 0,5 і т.д., інша категорія - погодинна оплата праці. При чому за однією посадою може бути в різних працівників різна форма оплати. Як в такому випадку має виглядати штатний розпис? як їх всіх відобразити првильно в штатному розписі?
Дуже буду вдячна за будь -які думки. |
Цитата:
Цитата:
- підрозділ, - посада, - професійна назва роботи, - код за КП, - кількість одиниць, - оклад, - доплати, - місячний ФЗП |
Дуже дякую.
Можливо ще в когось з експертів є думки з цього приводу?:an: |
Доброго дня. Підскажіть будь ласка як у працівників з погодинною тарифною ставкою розраховується місячний фонд оплати праці? наприклад вартість години 60 грн.
|
Вартість години Х норму годин на місяць.
|
Цитата:
|
Добрый день! На предприятии раньше не формировали приказы об утверждении и изменении штатного расписания. Просто составляли штатное расписание без приказов. С 2020 года я стала готовить приказы о штатке. Возник вопрос: приказы об утверждении и изменении в штатном расписании подшиваются в одну папку или отдельно, приказы в папку приказов по основной деятельности, а штатное расписание в отдельную?
|
Цитата:
2.Для работы используйте копию штатного расписания, которую потом можете уничтожить после отмены и утверждения нового. |
1.Штатное расписание - это приложение к приказу, поэтому оригиналы приказов об утверждении и изменении штатного расписания должны подшиваться вместе с ним в папку с приказами по основной деятельности.
2.Для работы используйте копию штатного расписания, которую потом можете уничтожить после отмены и утверждения нового. |
Спасибо!!!!
|
Добрый день!
Есть совместитель с окладом 2600 грн., в штатном он указан как 1 ед. и с фондом з/п 5000 грн( с 01.09), все верно? Или в ШР тоже должна быть сумма оклада 2600грн. |
Цитата:
Так что, всё почти правильно. За исключением базовых понятий:D Правильно так: есть совместитель, принятый на условиях неполного рабочего (дня, недели), с оплатой пропорционально отработанному времени. По ШР оклад для этой должности 5000 грн., по отработанным часам у него получается 2600 грн. И всё, ничего в ШР менять не нужно |
Цитата:
В ШР указана штатная единица и полный оклад. Совместитель работает неполное рабочее время и, соответственно, оплата производимтся пропорционально отработанному времени. |
Добрый день! Спасибо за ответы! Заболела, не поблагодарила.
А именные приказы о повышении оклада совместителям делаем или нет? |
Цитата:
Цитата:
Если вопрос только в том, что это совместители - так совместители пользуются теми же правами, что и основные работники. |
Цитата:
|
Часовой пояс GMT +3, время: 18:51. |