Форум сообщества специалистов по управлению персоналом HR-Лига

Форум сообщества специалистов по управлению персоналом HR-Лига (http://forum.hrliga.com/index.php)
-   Кадровая документация (http://forum.hrliga.com/forumdisplay.php?f=68)
-   -   Штатное расписание (http://forum.hrliga.com/showthread.php?t=10434)

Trine 31.01.2008 13:05

Re: штатное расписание

Цитата:

Сообщение от Ужастик
Подскажите последний вопрос нужно ли по уволиным по 38 КЗпП здавать в ЦЗ 4-ПН(факт)

ЭТО сдается исключительно в случае сокращения штатов - сначала план, потом - факт.

hr@icm.com.ua 01.02.2008 19:04

Цитата:

Сообщение от missvesna
Делается приказ по предприятию о внесении изменений в штатное расписание фирмы / о введении в действие штатного расписания в новой редакции / о введении в действие нового штатного расписания. В качестве приложений - новое, утверждённое руководителем, штатное расписание.

Большое спасибо за совет, только я опять чегото не понял - необходимо издавать приказ о изменениях шр, о введении в действие в новой редакции или о введении нового шр. Помогите пожалуйста, а то я совсем запутался. :dont know: Зарание благодарен.

Trine 04.02.2008 10:26

Если у вас в ШР произошли небольшие изменения - например, раз в полгода добавилась какая-то должность или увеличилось количество штатных единиц, - то достаточно сделать приказ об этом (о внесении изменений в штатное расписание). Если же изменения значительные - тогда целесообразно создать новое штатное расписание и утвердить его.

KChaikovskaya 04.02.2008 13:13

Когда-то слышала, что нельзя беспорядочно сокращать и вводить одни и те же должности как штатные единицы. Есть ли у кого-то официальное мнение на этот счет?
Спасибо.

Трояна 05.02.2008 10:25

Доброго дня всім,
Зустріла в даній темі таке поняття - як штатно-посадова книга. Було б дуже цікаво про це більше дізнатися :redface: Дякую :)

Mariya 05.02.2008 10:54

Цитата:

Сообщение от symo
Зустріла в даній темі таке поняття - як штатно-посадова книга. Було б дуже цікаво про це більше дізнатися Дякую.

Штатно-посадова книга – складається на підставі штатного розпису. У ній вказується не загальна кількість штатних одиниць (як у штатному розписі), а яка кількість цих одиниць є зайнятою. Ця книга має бути пронумерованою, прошнурованою і скріпленою підписом керівника підприємства і печаткою. Замість штатно-посадової книги можна вести штатно-посадовий список за тією ж формулою, що і посадова книга.

esar 05.02.2008 10:58

Цитата:

Сообщение от symo
Доброго дня всім,
Зустріла в даній темі таке поняття - як штатно-посадова книга. Було б дуже цікаво про це більше дізнатися :redface: Дякую :)

Штатно-посадова книга - це робочий інструмент з обліку кадрів на підприємстві. Форма і структура цього документу законодавчо не врегульована, тому, на мій погляд кожний кадровик може складати її таким чином, щоб йому було зручніше контролювати наповненість посад за штатним розкладом.

Якщо коротко - основа штатно-посадової книги це "сітка" з посад (за штатним розкладом) з розділенням по структурним підрозділам (це - перша колонка). далі йдуть колонки, в які вписуються ПІБ працівників, які на данний час займають ту чи іншу посаду, з даними про оклад, форму і строк трудового договору, характер працевлаштування (основна/за сумісництвом), наявність пільг чи інших суттєвих ознак, дата прийняття на цю посаду, номер наказу.....
Тобто вся та інформація, яку кадровик вважає за необхідне мати при зверненні до цього документу.
До настання ери ПК всю постійну інформацію (назви посад, оклади, назви структурних підрозділів) в цій книзі рекомендувалось записувати ручкою, а змінні дані (особові дані конкретних працівників) - олівцем. Після звільнення працівника його дані "витирались" і вносилися дані нового працівника. Таким чином завжди можна було мати уявлення про те, хто на якій посаді працює, які вакансії вакантні...
В теперішній час, безсумнівно, такий документ краще вести за допомогою ПК (чи "вручну", чи за допомогою певної програми) у формі і у спосіб, який зручніше в умовах конкретного підприємства.

Трояна 06.02.2008 09:11

Дякую за вичерпну відповідь,
Хотіла б однак закрити для себе дану тему, тому буду вдячна за ще трішки пояснень. Я правильно зрозуміла, що в нашу еру прогресу книга може вестися лише в електронному вигляді, чи потрібно після кожних змін передруковувати даний список? І останнє, ведеться така книга лише для зручності підприємства, чи вона передбачена законодавчими приписами :redface:

k_soroka@inbox.ru 20.03.2008 13:17

Штатное расписание - 4

Господа! Подскажите!
Пришла работать в новую компанию. Готовлю штатное расписание.
У нас директор работает по совместительству, а у зам. директора-основное место работы.По штатному расписанию получается что директор имеет ставку 1300 грн, а зам. 2500. Могут ли быть здесь подводные камни перед налоговой? Как правильно подготовить все документы чтобы не было недоразумений.
Пожалуйста, очень важно!!!!

i_love_hr 20.03.2008 13:40

Re: Штатное расписание - 4

А что если в штатном указать, что директор работает на 0,5 ставки? Решиться ведь проблема? Читала статью "Виконання обов’язків директором за сумісництвом" - там все четко расписано

Iren@ 20.03.2008 13:42

Re: Штатное расписание - 4

Цитата:

Сообщение от k_soroka@inbox.ru
Господа! Подскажите!
Пришла работать в новую компанию. Готовлю штатное расписание.
У нас директор работает по совместительству, а у зам. директора-основное место работы.По штатному расписанию получается что директор имеет ставку 1300 грн, а зам. 2500.

Это выражение некорректно. В штатном расписании пишете должностной оклад директора 2600, а фонд оплаты труда в месяц - 1300, из чего будет видно по штатному, что директор работает на 0,5 ставки и получает зп пропорционально отработанному времени.
В графе "кол-во штатн.единиц" напротив должности директора может быть 0,5.

xth`veirby 20.03.2008 13:55

Iren@ права

i_love_hr 20.03.2008 13:59

Цитата:

Сообщение от Черемош
Iren@ права

а я нет? :D
я настолько же права, только на пару минут раньше :)

Iren@ 20.03.2008 15:23

Цитата:

Сообщение от i_love_hr
я настолько же права, только на пару минут раньше :)

Права, права. ;)

dragon76 28.03.2008 16:59

Штатное рассписание 4

Можно и мне присоединиться к обсуждению, и попросить помощи, может ли мне кто-то сбросить примерій вид штатного рассписания, огромное спасибо зарание.

Oksygm 28.03.2008 17:31

изменения в ШР

подскажите пожалуйста правильно ли я создала приказ об изменении в ШР.Буду очень признательна за ответы
НАКАЗ №
Про внесення змін до штатного розпису

ТОВ 03.03.2008 р.

НАКАЗУЮ:

1.Змінити з 03.03.2008 року посаду «фінансовий директор» на посаду «комерційний директор» у зв`язку з тим що за класифікатором професій посади «фінансовий директор» не існує.

2.Внести з 03.03.2008 року до штатного розпису професію « менеджер зі збуту» у зв`язу з розширенням штату ТОВ «»

Внести відповідні зміни в штатний розпис-Додаток № 1 до наказу

Директор такой то

Alexis 31.03.2008 13:28

Re: изменения в ШР

На мою думку, в п.1 наказу слід написати: "для приведення штатного розкладу у відповідність із Класифікатором професій ДК003:2005 змінити з ",,,",,, 200__ р. назву посади з "_" на "______".

В п.2:" В зв'язку з ___________" ввести з _________ в штатний розклад посаду _________________ з посадовим окладом в розмірі ____грн.

Trine 31.03.2008 13:32

Можливо, "фінансовий директор" і не існує, а от "директор фінансовий" - є. ;) (код 1231)

охара 31.03.2008 16:33

Разрешите и мне спросить?
Как сформулировать запись в трудовую книжку сотруднику осмене названия должности? (если можна на украинском я :redface: зыке)

Alexis 31.03.2008 17:10

"Назву посади змінено з "______" на "_______" у відповідності до Класифікатора ДК 003:2005"

Oksygm 02.04.2008 12:19

Cпасибо огромное

Спасибо Вам Alexis и Вам TRINE
Огромное спасибо за ответы,не знаю,что бы я без Вас делала.Как я смортрела класиффикатор ,не знаю я же его весь перерыла ,и не увидела этой должности.Глупо получилось.
С ув.Ксения.[/list]

victorys06 21.08.2008 11:35

Штатное расписание – 6

ПОДСКАЖИТЕ, пожалуйста: в основных по кадрам или каких документах должны хранится приказы на утверждение и изменения штатного расписания? Где это написано?

inesh 21.08.2008 12:11

Добрий день, victorys06!

Накази з основної діяльності:
- утворення, реорганізація, ліквідація, перейменування;
-зміни виду діяльності;
-затвердження статутів, положень, інструкцій, правил, структури, чисельності, штатного розпису;
-внесення змін до внутрішніх нормативно-правових документів;
- проведення певних заходів щодо роботи з персоналом;
- відряджень тощо.

Накази щодо персоналу:
- прийняття, переведення, звільнення;
- надання відпусток;
- застосування заходів заохочення і дисциплінарного впливу;
- зміна анкетних даних.

victorys06 21.08.2008 12:33

Спасибо! Но в одном издании прочитала, что утверждение штатного относится к документам в основную деятельность, а типа изменение должности в соответствии с классификатором, введение и выведение, оклады - по персоналу. Ошибочка выходит?

dvs57 21.08.2008 12:41

В изданиях багато чого написано може бути.
Я в ні якому регуляторному акті про це я не находив, є статті, запитання-відповіді і власний розсуд - важливо враховувати визначений термін зберігання.

Перша частина відповіді inesh вірна, а друга – ні.
Накази про надання відпусток – це окрема група наказів.

Подивіться:
Перелік типових документів, що створюються в діяльності органів державної влади та місцевого самоврядування, інших установ, організацій і підприємств, із зазначенням термінів зберігання документів, наказ Головного архівного управління при Кабінеті Міністрів України 20.07.1998 № 41,Частина 1, пункт 16
Накази:
а) з основної діяльності
б) про прийняття, переведення, заохочення, звільнення, сумісництво працівників, про матеріальну допомогу
в) про надання відпусток
г) про стягнення, відрядження працівників; з адміністративно-господарських питань

Накази про прийняття, переведення, заохочення, звільнення, сумісництво працівників, про матеріальну допомогу об’єднуються в групу „Накази з особового складу”. Про це десь архівних вимогах.

inesh 21.08.2008 12:43

victorys06, может кто еще подключится к теме и внесет коррективы, но лично я изменения в штатное расписание (в частности изменение окладов, введение и выведение штатной единицы и прочее) оформляю приказом по основной деятельности.

dvs57 21.08.2008 12:46

Цитата:

Сообщение от inesh
изменения в штатное расписание (в частности изменение окладов, введение и выведение штатной единицы и прочее) оформляю приказом по основной деятельности.

Приєднуюсь!

inesh 21.08.2008 12:55

Извините, dvs57, но не совсем поняла относительно приказов об отпуске. Т.е. у вас получается минимум 3 группы приказов: ОД, ОС, Отпуск?
Я согласна с тем, что сроки хранения приказов разные и знакома с Приказов главного архивного управления, но для меня это лишь значит, что составляя сводные приказы не стоит допускать "смешивания" сроков в одном документе.
А приказы об отпусках у меня все же входят в группу "накази з особового складу"
Если можно объясните, пожалуйста, вашу точку зрения?

dvs57 21.08.2008 13:04

Цитата:

Сообщение от inesh
у вас получается минимум 3 группы приказов: ОД, ОС, Отпуск?

Ні, 4, ще + з адміністративно-господарських питань, про стягнення, відрядження.
Цитата:

Сообщение от inesh
А приказы об отпусках у меня входят в группу "накази з особового складу"

Було і в мене так (колись). А прийшлось здавати архів – архівне управління не прийняло в такому вигляді, заставили всі накази про відпустки вилучити, залишити тільки стосовно особового складу. В результаті в архів здав справи з „щербатою” нумерацією (№ 1, 2, 5, 8 і т.п.)

inesh 21.08.2008 13:16

Вот теперь все стало на свои места. Спасибо за объяснение. Может и я когда до этого дойду :)

dvs57 21.08.2008 13:23

Цитата:

Сообщение от inesh
Может и я когда до этого дойду :)

Це Ви про здачу документів в архів? :lol: Отож вже зараз слід робити правильно. До речі, в архів, власне, здаються тільки накази з особового складу - на цю справу звертайте особливу увагу, решта наказів буде знищена у відповідні строки на самому підприємстві.
Бажаю успіхів

inesh 21.08.2008 13:28

Имела ввиду наведение порядка в приказах и правильное распределение их по группам, но на данном этапе думаю, что до конца года ничего трогать не буду.
И Вам всего хорошего.

victorys06 21.08.2008 14:33

Цитата:

[написал dvs57] Подивіться:
Перелік типових документів, що створюються в діяльності органів державної влади та місцевого самоврядування, інших установ, організацій і підприємств, із зазначенням термінів зберігання документів, наказ Головного архівного управління при Кабінеті Міністрів України 20.07.1998 № 41,Частина 1, пункт 16
Накази:
а) з основної діяльності
б) про прийняття, переведення, заохочення, звільнення, сумісництво працівників, про матеріальну допомогу
в) про надання відпусток
г) про стягнення, відрядження працівників; з адміністративно-господарських питань
А в приказах данных документов просто пишется номер или как по кадрам "№1-К" с буквой?
Огромнейшее спасибо за ответы. :hi:

Rozmash 10.09.2008 12:02

Штатное расписание – 6

Добрый день всем участникам форума.

Пожалуйста, подскажите, правильно ли я понимаю, что:
вывести должность из штатного расписания можно лишь оформив соответствующий приказ по основной деятельности? :roll:

Какой нормативный документ регламентирует этот вопрос?

Пожалуйста, помогите разобраться :dont know:

Заранее спасибо.

anatol_ua 10.09.2008 12:09

Лина !

Почитай посты Виктора Семёновича ( :res: ) от 21.08.08...

kudria 03.10.2008 16:10

Зміни до штатного розпису

В цьому місяці змінюється рівень рівень мінімальної з/п, у нас всі працівники компанії оформлені на мінімальну зарплату.....я повинна внести зміни до штатного розпису підприємства...і зробити наказ про внесення змін до штатного розпису, в самому штатному розписі писати, так як і на початку року"Затверджую..... чи Вношу зміни?..... :?

Iren@ 03.10.2008 16:24

http://hrliga.com/phpBB2/viewtopic.php?t=9570
У вашому випадку змін у ШР багато, то ж краще затвердити наказом ШР у новій редакції.

dvs57 04.10.2008 18:05

Щоб не переробляти штатний розпис кілька разів на рік із-за змін розміру мінімальної зарплати, адже це стало відомо не вчора й не сьогодні, а ще з прийняттям Закону про Держбюджет-2008, я в началі року роблю штатний розпис з урахуванням всіх змін, що вводяться Законом протягом року, у відповідних графах пишу примітки.
Наприклад:
1) з 01.04.2008 розмір посадового окладу 525,00 грн.
2) з 01.07.2008розмір посадового окладу 550,00 грн.
і т.д.
І відпадає потреба протягом року кілька разів переробляти штатний розпис. :lol:

Т.Николаевна 06.10.2008 12:22

Цитата:

Сообщение от dvs57
Щоб не переробляти штатний розпис кілька разів на рік із-за змін розміру мінімальної зарплати, адже це стало відомо не вчора й не сьогодні, а ще з прийняттям Закону про Держбюджет-2008, я в началі року роблю штатний розпис з урахуванням всіх змін, що вводяться Законом протягом року, у відповідних графах пишу примітки.
Наприклад:
1) з 01.04.2008 розмір посадового окладу 525,00 грн.
2) з 01.07.2008розмір посадового окладу 550,00 грн.
і т.д.
І відпадає потреба протягом року кілька разів переробляти штатний розпис. :lol:

А, это идея, возьму на вооружение :bravo:

Romanna 29.10.2008 15:44

Штатний розклад

Добрий день! Прийшла працювати на інше п/п, а тут штаний розпис є а штатного розкладу немає, Чи обов’язково робити штатний розклад та погоджувати його у директора. Щиро вдячна за відповіді

Часовой пояс GMT +3, время: 14:44.