Форум сообщества специалистов по управлению персоналом HR-Лига

Форум сообщества специалистов по управлению персоналом HR-Лига (http://forum.hrliga.com/index.php)
-   Отпуска (http://forum.hrliga.com/forumdisplay.php?f=69)
-   -   Приєднання щорічної відпустки до відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами (http://forum.hrliga.com/showthread.php?t=8929)

esar 17.12.2009 15:05

Цитата:

Сообщение от kubin (Сообщение 83898)
це я вже до того веду, що інша працівниця має ідти в декрет і хоче взяти відпустку до декрету, так що ж робити їй? як протистояти нашому кадровику і як доказати що вона буде через місяць ідти в декрет. адже листка непрацездатності в неї не буде?

Нехай надасть довідку від лікаря, у якого вона стоїть на обліку, про термін вагітності, ну, може ще лікар зазначить, з якої дати орієнтовно має початися відпустка з вагітності та пологів.
Але як на мене, то вистачило б інформації тільки про термін вагітності.

hr3 17.12.2009 15:06

Лишень кілька днів тому консультувала нашу працівницю, яку переводили в іншу компанію, і радила їй приєднати до ВВП щорічну відпустку, навіть якщо вона не пропрацювала 6 повних місяців. Працівниця надає довідку лікаря-гінеколога про термін її вагітності. Так як ВВП починається з 30 тижня вагітності, при наявності такої довідки можна прорахувати і надання щорічної відпустки до ВВП.

esar :handshake:

esar 17.12.2009 15:10

Цитата:

Сообщение от kubin (Сообщение 83895)
... наш кадровик вже викрислела її із списку працівників на відпуск за 2010 рік.

Та нехай хоч три рази викреслить!
Ваша працівниця має право на цю відпустку, і ніякі "викреслення" цього не змінять!
Якщо бланки для заяв на вашому підприємстві не відповідають законодавству, то пишіть заяви на чистому аркуші паперу і вказуйте, як положено, робочий рік.

kubin 17.12.2009 15:11

Цитата:

Сообщение от esar (Сообщение 83903)
Нехай надасть довідку від лікаря, у якого вона стоїть на обліку, про термін вагітності, ну, може ще лікар зазначить, з якої дати орієнтовно має початися відпустка з вагітності та пологів.
Але як на мене, то вистачило б інформації тільки про термін вагітності.

Мабуть воно так і буде проте багато хто брав відпуск до декрету і нічого не надавали і проблем ніяких не було, просто в нас не дуже бачу люблять декретчиків і намагаємося самі щось вияснити
А взагалі-то, і в мене вже витримки не вистачає з того абсурду, що коїться в деяких установах:swoon:[/quote]
Вибачаюсь що виходить розбирать такі ситуації, просто дуже шкода цих дівчат, які скоро стануть матерями, а їм приходиться засмучуватись через чиюсь не компентентність , при цьому втрачаючи власну вигоду, на яку мають повне право.

anatol_ua 17.12.2009 15:25

Щось я довго обідав...:reverie:

Що треба зробити вашій вагітній працівниці:

1. Попрохати у свого лікаря довідку про її стан (з вказаним терміном вагітності) .
2. Спитати приблизний термін пологів.
3. Написати заяву про відпустку:
Прошу надати мені відпустку за час роботи [дата прийняття на роботу + 365 Х кількість років роботи] - [дата прийняття на роботу + 365 Х (кількість років роботи +1)] на хх календарних днів з [приблизна дата пологів - хх днів].
4. Спокійно показати кадровику ЗУ "Про відпустки"
(є на порталі у розділі Нормативная база).
5. Віддихнути !!!

P.S. мало не забув:
6. Народити здорову (фізично і психічно) дитинку !!!

kubin 17.12.2009 15:41

Дякую Анатолій за допомогу. Просто цікаво чи є практика лікарів у надані таких довідок чи не прийдеться ще цим бідним вагітним ще у лікаря щось доказувати і виясняти, а що робити коли їй відкажуть посилаючись на те що перший раз чують про таку необхідність

anatol_ua 17.12.2009 17:20

Тільки що порадив своїй співробітниці в аналогічній ситуаціїї зробити те ж саме...
Довідку про вагітність (навіть про її термін) зобов'язані видати.
На підставі цієї довідки ми можемо на легшу роботу жіночку перевести (КЗпП, ст 178),
а інколи навпаки - не можемо перевести на іншу роботу (ст. 33),
навіть звільнити можемо за власним бажанням у вказаний у заяві строк (ст. 38) !!!

EllE HRD 18.12.2009 15:06

сейчас в обменной карте беременной указываются сроки предполагаемых родов и сроки дородового больничного листа (тоже предполагаемые). попросите вашу беременную предоставить ксерокопию этих данных. если не хватит, то любой врач (а за беременными наблюдают обычно нормальные доктора) даст справку о сроке беременности, из чего можно спокойно вычислить сроки больничного.

kubin 21.12.2009 09:23

Цитата:

Сообщение от evgesha (Сообщение 83891)
А я бы не советовала давать ей отпуск полной продолжительности, а уговорила бы ее взять только 13 дней (из расчета 2 дня за отработанный месяц).
Для меня хорошо тем, что если она вдруг уволиться после отпуска по уходу за ребенком из чего я буду высчитывать дни отпуска, данные ей вперед.
Для нее тоже хорошо, когда она выйдет из отпуска по уходу за ребенком то ей не надо будет много времени, чтобы заработать себе отпуск.
Ведь время нахождения в отпуске по уходу за ребенком в период, засчитываемый для получения ежегодного отпуска не входит. Или я не права?

проте закон не містить жодних обмежень з приводу ненедання відпустки повної тривалості.Працівниця може отримати таку щорічну відпустку,якщо пропрацювала навіть один день в рахунок робочого року за який вона просить відпуск. якщо я десь тут була не права, то прошу мене виправити!

Що ж стосується нашої ситуації за вашими розрахунками,то працівниці треба було дати 3 дні, які практично вже нічого не вирішують. І чому саме ви рекомендуєте давати 13 днів.Адже мінімальна щорічна відпустка складає 24 днів, а в більшості працівників вона ще корегується????????

kubin 22.12.2009 10:52

дякую всім за допомогу, у нас невеликі зрушення-наш кадровик буде звонити і радитися по ціх питаннях, але всерівно категорично відмовляється надавати такі відпустки. мотивуючи це тим, що відпустки не є повністю зароблені і у випадку коли працівниця після відпуску по догляду за дитиною до 3-х років надумає підти з чого вона буде здійснювати відрахування?

Часовой пояс GMT +3, время: 15:45.