Форум сообщества специалистов по управлению персоналом HR-Лига

Форум сообщества специалистов по управлению персоналом HR-Лига (http://forum.hrliga.com/index.php)
-   Особые категории работников (http://forum.hrliga.com/forumdisplay.php?f=73)
-   -   Преждевременный выход из отпуска по уходу за ребенком (http://forum.hrliga.com/showthread.php?t=3999)

leonida 11.01.2009 22:22

Кодекс Законів про працю, стаття 179.
Может выходить, может возвращаться, может неполный рабочий день, может даже прерывать на сессию. Почитайте, пожалуйста, внимательно.
Все нужно обязательно оформлять приказом.

milky_way 11.01.2009 22:50

спасибо, я читала это, внимательно. знаю, что МОЖЕТ. вопрос был в том, каким образом оформить это в приказе

kozur 12.01.2009 09:05

Спочатку заява - потім наказ. Пишеться приблизно так:
Допустити до виконання обов’язків ПІБ посада з числа на повний (неповний) робочий день як таку, що достроково вийшла з декретної відпустки.

anatol_ua 12.01.2009 09:32

Цитата:

Сообщение от kozur
Спочатку заява - потім наказ. Пишеться приблизно так:
Допустити до виконання обов’язків ПІБ посада з числа на повний (неповний) робочий день як таку, що достроково вийшла з декретної відпустки.

Вчиш, вчиш вас - одні двійки.
Декретної відпустки немає відтоді, як зникли декрети :lol:

ЗАЯВА.
Прошу перервати відпустку (хоча дехто не згоден з таким формулюванням) по догляду за дитиною до досягнення нею віку трьох років і допустити до роботи з 12 січня 2009 р.

НАКАЗ:
Перервати (примітка така ж, як і в заяві :redface: ) з 12 січня 2009 р. відпустку О. П. Трифонової, фахівця відділу продажу, надану їй згідно наказу №56-П від 12.07.2008 р., у зв'язку з виходом на роботу.
Встановити Трифоновій режим роботи (неповний робочий тиждень, неповний робочий день - вказати дні та години роботи).

kozur 12.01.2009 10:07

Згодна декретної відпустки не має, але не згодна з Вашим формулюванням наказу "перервати".

Ksana 12.01.2009 10:27

Меня как раз такие преждевременные выходы из отпуска по уходу за ребенком ждут в начале весны :) - грозились уже некоторые наши мамы. Поэтому вопрос актуален. А почему Вы не согласны с формулировкой "перервати"? А как тогда правильно должно это звучать?

Alexis 12.01.2009 12:13

Цитата:

Сообщение от kozur
Згодна декретної відпустки не має, але не згодна з Вашим формулюванням наказу "перервати".

Я в таких випадках в наказі писала: "Допустити до роботи в зв'язку з виходом із відпустки по догляду за дитиною..."

anatol_ua 12.01.2009 12:32

Цитата:

Сообщение от kozur
... не згодна з Вашим формулюванням наказу "перервати".

А чем аргументируете ?
Я рассуждаю так:
выход из отпуска означает окончание последнего,
а вот прерывание отпуска подразумевает возможность его получения (ухода в отпуск)
ещё не раз до достижения ребёнком возраста 3 (или 6) лет,
что и предусмотрено ЗУ "Об отпусках"...

kozur 12.01.2009 13:20

Цитата:

Сообщение от anatol_ua
Я рассуждаю так:
выход из отпуска означает окончание последнего,
а вот прерывание отпуска подразумевает возможность его получения (ухода в отпуск)
ещё не раз до достижения ребёнком возраста 3 (или 6) лет,
что и предусмотрено ЗУ "Об отпусках"...

Тобто Ви маєте на увазі, якщо я пишу в наказі "приступити до виконання обов’язків", значить працівниця втрачає право на відпустку по догляду?

anatol_ua 12.01.2009 14:13

Цитата:

Сообщение от kozur
Тобто Ви маєте на увазі, якщо я пишу в наказі "приступити до виконання обов’язків", значить працівниця втрачає право на відпустку по догляду?

Та ні, що б ми не написали в наказі, право на відпустку жінці гарантовано і Коституцією, і КЗпП, і ЗУ "Про відпустки".
А от як саме буде сформульовано наказ - це вже наше діло, головне, щоб це було правильно сприйнято і виконано :wink:

Часовой пояс GMT +3, время: 12:44.