![]() |
Мксимальный штраф за подарки составляет стоимость подарка по накладной умноженый на коэф. 1,5, тоже касается путевок.
|
До нас минулого тижня приходила перевірка з СС з ТВП. Дуже приємно здивувало, коли перед початком перевірки викликали голову комісії СС на підприємстві і зробили повну консультацію про те що і як має бути.
Щодо подарунків перевіряли: чи є рішення комісії із копіями свідоцтв про народження (див. також вік дітей до 14), накладну від СС (зберігається в комісії), відомість видачі подарунків. Щодо лікарняних: чи грамотно все заповнено на звороті лікарняного, чи є протоколи. Про бухгалтерську частину не можу сказати - не бачила. Чомусь велику увагу нам звертали чи часом не оплатили лікарняний коли втрата працездатності настала тоді як працівник був "піддатий" (представник СС сказав, що в даному випадку на лицевій частині лікарняного зверху було б написано "Еталон/алкоголь в крові" і дані лікарняні оплаті з СС не підлягають, хіба що за рахунок підприємства):dont know: Тішить що у нас таких випадків не було :) В кінці склали акт що ми гарно працюємо, а директор премію пообіцяв :redface: |
:good::good::good:
Хоча викликає подив зберігання накладної від ФСС (на яку було виписано на бланку суворої звітності довіреність) у комісії, а не у бухгалтерії... У мене у папці ФСС тільки копії накаладних, оригінали - у бухгалтерії, яка мені видавала довіреності... А про алкоголь - таки ДА (вирішує комісія) ! |
Дякую, що ділитесь досвідом.
Цитата:
|
Дякую Ірен - таки Етанол :)
Наразі не можу прокоментувати де саме мали б зберігатись накладні і чому у нас було прийняте саме таке рішення. Зауважень щодо цього перевіряючий не мав. Головне, що ми тут правильно зробили дотримались п. 3.5. ПОСТАНОВИ від 25 жовтня 2007р. №48: Накладні на отримання новорічних подарунків, рішення комісії (уповноваженого) із соціального страхування підприємства, установи, організації, відомості на видачу новорічних подарунків, які підписані керівником і головою комісії (уповноваженим) із соціального страхування та скріплені печаткою, зберігаються страхувальником. З іншого боку Анатолій- Ви цілком праві щодо бухгалтерії :) |
Подскажите, пожалуйста, по подаркам:
1) если работают в 1 организации и оба родителя - каждый из них имеет на одних и тех же детей получить подарки, правильно? 2) если человек в отпуске по уходу за ребенком до 3 лет, имеет ли он право на получение подарков? |
1. Да.
2. Да. |
Спасибо большое!
|
Минуточку !!!
1. Да 2. НЕТ !!! Ибо не платит взносов ! И на путёвки не имеет права !!! Вот такое у нас социальное страхование !!! |
За 2 я тоже сомневалась. Является ли "застрахованной особой" как сказано в порядке о выдаче подарков:
"1.5. Застрахована особа (батько, мати, усиновлювач, опікун/піклувальник) має право отримати в поточному році лише один новорічний подарунок за рахунок коштів Фонду на дитину, якій станом на 1 січня наступного календарного року не виповнилося 14 років. " Действительно, взносов сейчас не платит, так как в отпуске по уходу и зар плата не начисляется. В законе по термину "застрахована особа" тоже не ясно: "2) застрахована особа - найманий працівник, а у випадках, передбачених цим Законом, також інші особи (громадяни України, іноземці, особи без громадянства та члени їх сімей, які проживають в Україні, якщо інше не передбачено міжнародним договором України, згода на обов'язковість якого надана Верховною Радою України), на користь яких здійснюється загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням. " |
Часовой пояс GMT +3, время: 06:26. |